Weekmededelingen

Mededelingen week 21


21-5 Givt: digitaal doneren aan de kerk
Nu wij door de corona crisis langer gebruik maken van digitale Eucharistievieringen roepen wij u sinds kort op uw collecte over te maken naar de bankrekening van onze parochie en wel IBAN NL25 INGB 0000 5631 40 t.n.v. Alg. Kerkbijdrage RK kerk Martelaren van Gorcum.
Via de Givt-app is het mogelijk om digitaal op afstand deel te nemen aan de collecte. Mogelijk staat u nog even stil bij de gemiste collecten van de afgelopen 2 maanden en de extra kosten, die uw parochiebestuur moet maken voor het totstandbrengen van de streamingsdiensten.
Wij hebben uw inbreng zeker in deze tijden heel hard nodig.
Bij voorbaat onze dank.

Eerdere berichten:
19-5: Kerk open voor kaarsje aansteken
A.s. donderdag 21-5 (Hemelvaartsdag) van 09:30 - 11:30 uur zal de kerk beperkt open zijn om een kaarsje aan te steken bij het Maria altaar en persoonlijk gebed. De rest van de kerk is NIET toegankelijk! De richtlijnen van het RIVM zullen worden gevolgd. Buiten de kerk zal een bord met aanwijzingen staan.

2-5: Overleden
Lambertus Franciscus (Bep) Petersen op 30-4-2020. Uitvaart was op 7-5-2020 in besloten kring wegens Corona / COVID-19. Begrafenis: Dirk van Voornelaan 16, Rockanje
Eerder overleden:
Maria Johanna Simone (Marije) Oremus - de Vet op 7-4-2020. Crematie was op 11-4-2020. Herdenkingsdienst volgt later.
Conradus Johannes Olsthoorn. Overleden: 24-3-2020. Uitvaart was op 27-3-2020.

30-4: Zevensprong mei
De nieuwe Zevensprong is beschikbaar: door de Corona/COVID-19 slechts een korte editie.

24-4: Nieuwsbrief Pieckfijn
De hoofdredactie van de Pieckfijn heeft een nieuwsbrief uitgebracht. Deze kunt u lezen via de startpagina.

9-4: Opgegeven misintenties
De misintenties die zijn opgegeven voor de Paaswake en de Hoogmis van Pasen zullen worden gelezen tijdens de viering vanuit Spijkenisse die via internet wordt uitgezonden. Hopelijk worden de misintenties van de recente vieringen die zijn geannuleerd ook gelezen. Hiertoe is een verzoek gedaan.

30-3: Voorlopig geen Pieckfijn
De hoofdredactie van de Pieckfijn heeft besloten dat er voor de maanden mei en juni geen edities van de Pieckfijn zullen verschijnen. Voorzover mogelijk zal de Zevensprong wel blijven verschijnen.

27-3: Corona/COVID-19: Vieringen op internet vanuit Spijkenisse
Via deze link kunt u op zondagochtend de viering live beluisteren en bekijken (opent in een nieuw tabblad of venster): H. Mis.

25-3: Corona - COVID-19
Het bisdom heeft aangegeven dat ALLE vieringen t/m 31-5 (Pinksteren) geannuleerd zijn. Dit betekent dat ook de Kruisweg en de vieringen in de Goede Week NIET doorgaan. Er is besloten de kerk gesloten te houden, dus ook geen gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed of een kaarsje opsteken. Zie hiervoor ook brief3 (25-03) van de pastoor. Onze parochie neemt alle adviezen van het bisdom over. Brief1, brief2 en brief3 van de pastoor en brief1 en brief2 van bisschop Van den Hende.

6-3: Pagina 10Age7 weer actueel
De pagina van de Jongerengroep is aangevuld t/m de foto (en video) pagina over de online Sirkelslag-wedstrijd in februari.

11-1: Vieringen in de Plantage
De vieringen in 2020 zijn op: 9 mei, 15 augustus, 24 oktober

30-12: Foto's Kerstvieringen 24-12-2019
De foto's van de Kerstvieringen zijn te vinden via de Algemene Foto Pagina.

Berichten ouder dan 3 maanden

17-8: Vieringen door Werkgroep Jeugd
De Werkgroep heeft voor het komende seizoen nieuwe datums bekendgemaakt. Zie hun pagina.

Video Kerst-workshop keramiek
Op de Algemene Fotopagina staat een compilatievideo van deze workshop.

Schoenendoos actie Actie4Kids
Wat kan er in een schoenendoos?

Mededeling email
Het is nu ook mogelijk een email te ontvangen als er nieuws is! Om u hiervoor aan te melden kunt u
klikken om u aan te melden en u krijgt een email als er nieuws is. N.B.: de knop werkt op de iPad niet met Safari, wel met Firefox en Opera.

"Vlijt voor barmhartigheid" (aangepast 28-03-2020)
Vlijt voor barmhartigheid" is een initiatief ontstaan in het jaar van barmhartigheid. De groep is nog steeds het hele jaar actief met het breien, haken en naaien van lappendekens, mutsen, wanten, sjaals, etuitjes en tasjes etc. De gemaakte spullen worden gebruikt voor de schoenendoos actie (etuitjes, tasjes, mutsen etc), de grotere spullen afgeleverd bij zendingsprojecten voor o.a. Albanië, Oekraïne, Roemenië. Inmiddels zijn mensen vanuit het hele cluster die hier met veel plezier aan deelnemen. De breisters en haaksters komen iedere 2e donderdag van de maand bijeen in het parochiehuis in Brielle van 10:00 uur tot 11:45. Foto's zijn te zien via de Algemene fotopagina. Mocht u materiaal willen sponsoren voor deze activiteiten, dan kunt u deze inleveren bij de parochiewacht of achterin de kerk.