Mededelingen week 38

Overleden
Johannes Bernardus Wesseling (JAN) 83 jaar. Uitvaartdienst is donderdag 21 september om 11.30 uur in de parochiekerk Nobelstraat 22 Brielle, aansluitend wordt hij begraven op de R.K. begraafplaats aan de Kloosterweg. Na de begrafenis informeel samenzijn in de recreatiezaal van de Ommeloop Vlinderhof 4.
Em. Pastor Anje van der Pers. Overleden 31-08-2017 te Vlagtwedde (Fr.). Zij was (na haar overgang vanuit de Protestantse Kerk) tot in de jaren 1980 pastoraal werkster in Brielle e.o.
Mevr. Irene Schuurmann – Binkhuijzen

Nieuwsbrief van Vrede voor de Stad (tot 29/09)
Hierbij de september editie van de nieuwsbrief (pdf) van Vrede voor de Stad.

Benoeming pastoor/administrator
Per 8 september zal dhr. H. Smulders, voor een periode van 1 jaar als administrator ons pastorale team komen versterken. In de startviering van 24 september as. zal het gehele pastorale team voorgaan en zal pastor Smulders voorgesteld worden. Aansluitend aan de viering is er gelegenheid om pastor Hans Smulders welkom te heten.

Correctie Zevensprong (3)
Als gevolg van een vergissing was een artikel over de Oecumenische Viering van 17-9 niet opgenomen. Deze is nu alsnog geplaatst als laatste artikel in de pdf en web edities.

Correctie Zevensprong (2)
In zowel de Tijden als de Agenda stond een fout m.b.t. de viering op 24 september. Dit is nu gecorrigeerd.

Correctie Zevensprong
Er is helaas een fout gemaakt in de rubriek Van/voor zieken m.b.t. mvr. Zwinkels. Dit is nu gecorrigeerd.

Parochie jongerendag in Hoogvliet
De parochie jongerendag is op zondag 29 oktober vanaf 09.30 uur in de Mariakerk te Hoogvliet. Zie de flyer.

NOOD telefoon
Vanaf heden heeft de parochie een noodtelefoon. U kunt de noodtelefoon elke dag tussen 8.00 uur en 22.00 uur bereiken voor een noodgeval. Dat is een ziekenzalving of om een uitvaart te regelen. Degene die de noodtelefoon die week beheert zal direct opnemen of, als dit niet mogelijk is, spreekt u uw naam en telefoonnummer in. Wij doen ons uiterste best u binnen een uur terug te bellen: 06 – 30 97 58 17

Vormsel
Voor het opgeven van kinderen voor het H. Vormsel kunt u terecht op de Sacramenten pagina.
U kunt ook opgeven via het email-adres van de Werkgroep Jeugd.

Foto's afscheid pastoor Stefan Bladowski
De foto's kunnen worden bekeken via de Algemene Fotopagina.

Flyer/pamflet 10Age7
De leiding van 10Age7 heeft een nieuwe wervings flyer/pamflet (pdf) gemaakt. Op school wordt onvoldoende aandacht aan het Christelijke geloof besteed, en aan het Katholieke geloof nog minder.

Volg de Camino van Stefan Bladowski
Zoals hij heeft aangegeven, gaat onze ex-pastoor op pelgrimstocht: van Fatima naar Santiago de Compostella. I.o.m. de BeheerCommissie is de link hier verwijderd omdat hij de pastoor was van het hele cluster en zal (waarschijnlijk) binnenkort te vinden zijn op de clusterwebsite.

Artikel over het St. Caecilia koor
Uit de Brielsche Courant (pdf).

Artikel over de Bedevaartskerk
Artikel uit het Katholiek Nieuwsblad (pdf)

10Age7 pagina
Het verslag van 9 juni is toegevoegd, met een foto selectie.

Foto's:
Jong en Oud Viering op 11-06-2017 tijdens Hoogfeest H. Drie-Eenheid.
Tuinfeest 18-06-2017 op de Algemene Fotopagina

Facebook
Sinds september 2016 heeft onze kerk een Facebook pagina. Hierop worden mededelingen m.b.t. kerk en website gepubliceerd, meestal met een directe link naar het betreffende onderwerp.

Zaterdagavond vieringen
De reguliere zaterdagavond vieringen zijn vervallen.

Lappendeken-club
De Lappendeken-club blijft het hele jaar actief. Foto's zijn te zien via de Algemene fotopagina. Wij vragen ook om materiaal voor de lappendekensclub, deze kunt u inleveren bij de parochiewacht, of achterin de kerk.
De breisters en haaksters willen graag doorgaan met hun ‘vlijt voor barmhartigheid’ en hiertoe is dan ook besloten om gewoon iedere 2e donderdag van de maand bijeen te blijven komen in het parochiehuis (er zijn nog steeds mensen die aanhaken) Materiaal en sponsoring blijft welkom! Meer foto's zijn te zien op blogspot.

Plantage:
Kerkdiensten met RK voorganger: gegevens 2017 nog niet bekend
Kerkdiensten met niet-RK voorgangers: gegevens 2017 nog niet bekend

Noveenkaarsen
Er zijn devotiekaarsen te koop; de kleintjes branden 3 dagen en de grote 9 en die kunt u gebruiken om een noveen te bidden, dit is negen dagen achter elkaar bidden voor een speciale intentie.

Actie Speeltuin Polen:
De actie is afgelopen. Hier staat een uitgebreid verslag.

Schoenendoos actie Actie4Kids
Wat kan er in een schoenendoos ?


Zie verder de agenda.