Mededelingen week 47

Kerst Zanggroep Encore – meezingen en luisteren
December, een gezellige maar ook drukke maand. Bijna elk weekend een kerstmarkt of een kerstconcert. Om echt in Kerststemming te komen organiseert Zanggroep Encore op haar repetitie avond een Kerst sing along! Encore zingt een deel van het kerstrepertoire, maar u kunt zelf ook meezingen met traditionele kerstliederen. In de pauze is er koffie en thee, na afloop een glaasje Glühwein. Op dinsdagavond 19 december, bent u van harte welkom in de Welkomkerk in Rockanje. De sing along begint om 20.00 uur. De toegang is gratis!

Dienst in de Plantage
Zaterdag 25 november om 17.30 Woord en Gebedsdienst in de Plantage.

Kerstdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 17 december is er (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerstdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Zie hier voor meer info.

Supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse e.o.
Voor deze actie op vrijdag 8 en zaterdag 9 december komt de Activiteitencommissie Voedselbank Spijkenisse in Spijkenisse en Brielle nog aardig wat vrijwilligers te kort.

Nieuwe foto's
Er zijn nieuwe foto's via de website te bekijken:
- Voorstellen vormelingen 2017 via de Algemene fotopagina
- Cluster sportdag 29-10-2017 via de Algemene fotopagina
- Afscheidsconcert van dirigent W.Chr. Meyboom 28-10-2017 via de St. Caecilia pagina en de Algmene fotopagina.

10Age7 pagina
De pagina van onze jongerengroep 10Age7 is geactualiseerd. Nu is ook aangegeven als er foto's in een verslag zijn opgenomen. Deze foto's verschijnen NIET in de Zevensprong...

Overleden
Dhr. Johannes Petrus van de Werff uit Oostvoorne, geb. 8-2-1933, overleden: 27-10-2017 . Uitvaart was 2 november 2017 met gebedsdienst door Mevr. Bea Poortvliet. Aansluitend is hij gecremeerd.

Kerkbalans
De voorzitter en secretaris/penningmeester van onze BeheerCommissie zijn op bezoek geweest bij de presentatie van KerkBalans. Twee foto's (gecombineerd) als getuige.

VvdS kerstactie
Persbericht en nieuwsbrief over de supermarkt kerstactie van de VvdS.

Foto's Banneux Bedevaart jongeren 10Age7 (en anderen)
In het weekend van 7 & 8 oktober zijn een aantal van onze jongeren naar Banneux geweest. Zie de foto's via de 10Age7 pagina.

Bericht over pastoor Froger
Pastoor Froger is ziek. Zie hier voor meer info, nu met adres voor een kaartje.

Banneux-dag
In november wordt in Pijnacker een Banneux-dag (pdf) georganiseerd.

NOOD telefoon
Vanaf heden heeft de parochie een noodtelefoon. U kunt de noodtelefoon elke dag tussen 8.00 uur en 22.00 uur bereiken voor een noodgeval. Dat is een ziekenzalving of om een uitvaart te regelen. Degene die de noodtelefoon die week beheert zal direct opnemen of, als dit niet mogelijk is, spreekt u uw naam en telefoonnummer in. Wij doen ons uiterste best u binnen een uur terug te bellen: 06 – 30 97 58 17

Vormsel
Voor het opgeven van kinderen voor het H. Vormsel kunt u terecht op de Sacramenten pagina.
U kunt ook opgeven via het email-adres van de Werkgroep Jeugd.

Flyer/pamflet 10Age7
De leiding van 10Age7 heeft een nieuwe wervings flyer/pamflet (pdf) gemaakt. Op school wordt onvoldoende aandacht aan het Christelijke geloof besteed, en aan het Katholieke geloof nog minder.

Artikel over het St. Caecilia koor
Uit de Brielsche Courant (pdf).

Artikel over de Bedevaartskerk
Artikel uit het Katholiek Nieuwsblad (pdf)

Facebook
Sinds september 2016 heeft onze kerk een Facebook pagina. Hierop worden mededelingen m.b.t. kerk en website gepubliceerd, meestal met een directe link naar het betreffende onderwerp.

Zaterdagavond vieringen
De reguliere zaterdagavond vieringen zijn vervallen.

Lappendeken-club
De Lappendeken-club blijft het hele jaar actief. Foto's zijn te zien via de Algemene fotopagina. Wij vragen ook om materiaal voor de lappendekensclub, deze kunt u inleveren bij de parochiewacht, of achterin de kerk.
De breisters en haaksters willen graag doorgaan met hun ‘vlijt voor barmhartigheid’ en hiertoe is dan ook besloten om gewoon iedere 2e donderdag van de maand bijeen te blijven komen in het parochiehuis (er zijn nog steeds mensen die aanhaken) Materiaal en sponsoring blijft welkom! Meer foto's zijn te zien op blogspot.

Noveenkaarsen
Er zijn devotiekaarsen te koop; de kleintjes branden 3 dagen en de grote 9 en die kunt u gebruiken om een noveen te bidden, dit is negen dagen achter elkaar bidden voor een speciale intentie.

Actie Speeltuin Polen:
De actie is afgelopen. Hier staat een uitgebreid verslag.

Schoenendoos actie Actie4Kids
Wat kan er in een schoenendoos ?


Zie verder de agenda.