Vieringen tijdens Corona/COVID-19 (Update)
Wegens de verplichte 1,5 meter afstand en gezien de capaciteit van onze kerk is besloten een maximum van 34 - 50 personen aan te houden. Het exacte aantal hangt af van de reserveringen (gezinnen/anderen). Bij twijfel, thuis blijven! Voor de vieringen gelden de volgende maatregelen:
RESERVEREN:
– Hoewel het niet meer verplicht is te reserveren, wordt het dringend geadviseerd om dit wel te doen om teleurstelling aan de deur te voorkomen. Reserveren kan door via de websitepagina “Kerkdiensten, tijden, reserveren” het formulier in te vullen of telefonisch via de parochiewacht (ma. t/m do, van 9:30 – 11:30). Lukt dit niet, stuur dan een email met de vereiste gegevens aan website@rkkerk-brielle.nl
HYGIËNE:
– Bij binnenkomst worden uw handen gereinigd en volgt u de aanwijzingen voor plaatsing en bij het uitgaan de aanwijzingen om veilig naar de uitgang te gaan.
– Bij het kruisteken wordt het lichaam niet aangeraakt.
DIENST VAN HET WOORD:
– Bij het drievoudig kruisteken vóór het evangelie wordt het lichaam niet aangeraakt
DIENST VAN HET ALTAAR:
– Gelovigen houden elkaars hand niet vast tijdens het bidden van het Onze Vader.
– Gelovigen geven elkaar bij de vredeswens niet de hand.
– Het in processie naar het altaar brengen van vruchten en groenten of andere gaven moet vermeden worden.
H. COMMUNIE UITREIKING:
– Uitreiking gebeurt m.b.v. een communiescherm.
– U houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
– U dient voor het ontvangen van de H. Hostie uw handen te reinigen.
– Kinderen die niet communiceren worden zonder aanraking gezegend op anderhalve meter afstand.
– Als u de H.Hostie niet met de hand wilt aanraken, dan kan een eigen ‘corporale’ meegebracht worden op de hand en zo de H.Hostie naar de mond gebracht worden. Bij een corporale kunt u denken aan een kleine schone witte zakdoek.
COLLECTE:
U kunt bijdragen aan de collecte via een collecteschaal op een tafel bij de uitgang, via een bankoverschrijving of via de Givt-app. Zie hiervoor het volgende artikel.
MUZIKALE EN VOCALE MEDEWERKING:
– Er is alleen koorzang en er wordt niet meegezongen door gelovigen tijdens de viering.
NA AFLOOP
– Napraten in groepjes en koffiedrinken in het kerkgebouw wordt voorlopig NIET gedaan omdat er op lokatie geen afstand kan worden gehouden.
MARIA:
– Het Mariabeeld, schilderij of icoon mag niet worden aangeraakt of gekust.
KAARSEN
– Bij het kaarsenbranden en gebed dient u de anderhalve meter regel te volgen.
– De betaling van de kaarsen moet bij voorkeur contactloos plaatsvinden. (zie hiervoor de Givt app) Als dat niet kan dient u uw handen te ontsmetten alvorens te betalen.
– De kaars wordt aan een andere reeds brandende kaars aangestoken. Als dat niet kan gebruikt men een eigen aansteker of lucifer.


Vorige pagina