10Age7: 14e seizoen gestart met thema “7x70 x vergeven”
De kop is er af. De eerste 10age7 bijeenkomst van seizoen 14 zit erop.
In de tuin van de parochie begonnen we het programma met corona tikkertje. De tikker was uitgerust met een vliegenmepper om afstand te houden tot de anderen. Eenmaal aangetikt moest je om genade roepend op je plek blijven staan, totdat een vrije loper medelijden betoonde aan jou. Maar waarom zou je dat doen? De tikker moest de buit ( een halve cake) delen met de vrije lopers( na 5 minuten).
De eerste ronde had nog maar 1 vrije loper, maar de tikker had medelijden met de getikten en deelde (na wat aarzeling) toch aan iedereen. Dit was de inleiding van de avond op het thema 7x70 maal vergeven. Het bijpassende evangelie Mt:18;21-35 hebben we met elkaar besproken, vooral gekeken welk gevoel de verschillende passages bij de jongeren opriepen.
Er volgde een gesprek over hoe ze zelf reageren op onrecht in het dagelijks leven? Of ze zelf kunnen vergeven of wraak de juiste weg vinden?
Jezus wijst ons de weg naar vergeving door tot God onze Vader te bidden en door te biechten. Uiteindelijk zullen we vergeving krijgen op de manier waarop we zelf anderen hun schuld vergeven. In het Onze Vader bidden we dat keer op keer, maar tussen zeggen en doen daar zit letterlijk en figuurlijk een hemelsbreed verschil.
We hebben afgesloten met een simpele quiz, ieder goed antwoord leverde 2 punten op, na iedere ronde werden lootjes getrokken met min en pluspunten die uitgedeeld mochten worden bijvoorbeeld uit medelijden met iemand die weinig punten had. Of juist aftrek punten om te zien of je zelf kon winnen, dit was een hilarisch eind van de avond, maar....we zijn allemaal als goede vrienden huiswaarts gegaan. Het was een mooie avond met elkaar!
Vrijdag 9 oktober is er weer een avond, wil je ook komen? Ben je tussen de 12 en de 20 bel dan 06-15286157. (Heeft u idee om als leidinggevende wat te betekenen voor deze groep, laat het dan ook weten)


Vorige pagina