Plantenbakken afgehaald

Zaterdag 28 oktober hebben wij de plantenbakken in het dorp weer afgehaald, schoongemaakt en opgeborgen.

De weersomstandigheden werkten mee, zodat het weer een gezellige bezigheid was. Een ieder hielp op zijn of haar manier leuk mee, zodat het allemaal soepel verliep.

Van Van Arkel Tuinverzorging uit Heerjansdam hadden wij weer belangeloos de beschikking gekregen van hun auto met open laadbak, zodat met name de grote zware bakken aan de Molenweg afgehaald konden worden. Met deze auto kunnen we een trap op de laadbak zetten, zodat je steviger staat, en zodoende veiliger de bakken kan laten zakken.

Tevens hebben we ook weer van Van Bergeijk Heftrucks de hulp en beschikking gekregen van hun aanhanger.

 

Deze aanhanger is onmisbaar om alle bakken vanuit het dorp naar de Wasplaats aan De Manning 60 te transporteren.

Wat zeker het vermelden waard is, is dat wij jaarlijks belangeloos van Afvalinzamelaars Van Vliet uit Capelle aan den IJssel

een grote container aangeboden krijgen om al de inhoud van de plantenbakken in te doen. Als je alles dan op zo'n hoop ziet, sta je versteld hoeveel afval je dan op zo'n dag bij elkaar krijgt.

Zodra alle bakken schoon zijn, worden de zwarte opkweekbakken opgeslagen bij Kwekerij Ammerlaan Ambacht aan de Ziedewijdsekade in Barendrecht

Medio aankomend februari hebben wij die bakken daar weer nodig om ze te voorzien van nieuwe plantjes. De groene buitenbakken worden vervolgens opgeslagen in onze container, zodat zij, samen met de WaterGeef Wagen, kunnen wachten tot aankomend half april. Dan komen die weer naar buiten.

Al met al heb je wel de nodige organisatie activiteit om Heerjansdam in de zomer een fleurige uitstraling te geven.

 

Heeft u vragen of andere suggesties? Mail het aan ons door.

bvdemanning@upcmail.nl