Maulusmühle

Maulusmühle Maulusmühle is gelegen in het Groothertogdom Luxemburg. Het is te vinden in het noorden van het land, tussen de plaatsen Troisvierges en Clervaux. Het gebied waarin Maulusmühle ligt noemt men de "Éisléck" en is de naam van het gebied in het gehele noorden van Luxemburg. De Éisléck is het meest toeristische gebied van het Groothertogdom en heeft een landelijk en groen karakter. Het is een heuvelachtig, soms bergachtig gebied, waarvan de kleuren worden bepaald door bremvelden, akkerland, weiland en bossen. Rust om te wandelen en te fietsen en de stress uit het lichaam te laten vloeien is hier dan ook geen probleem.

De naam Maulusmühle komt in de boeken al voor begin 19e eeuw. Er was toen nog geen sprake van de huidige naam, maar de namen Maulus, Moulin, Mühl, Maulusley werden in de officiële stukken genoemd. Maulusmühle is gelegen in een dal, "Het Waasserdell" genaamd. In vroegere jaren was Maulusmühle een knooppunt in een postkoets route en werd er tussen de postkoetsen veel onderlinge handel gedreven.

Maulusmühle heeft een camping, die het grootste deel van het jaar geopend is. Op de website van Camping Woltzdal kunt u hier nadere informatie vinden.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via de e-mail, info@maulusmuhle.com.