Australian Cattle Dog Kennel

         "UT ELDEN"

Home

Welkom

Nieuws

Onze honden

Shownieuws

Foto's

Puppen

Rasstandaard

Regenboog

Gastenboek

Linken

Contact

 

 

 

                                                                                                          

 

 

 

 

 

Wij zijn Dingena en Wim Scheepers. Wij wonen in Elden, welk een kleine dorpsgemeenschap is omgeven door Arnhem. Wij wonen hier met veel plezier sinds 1994. Ons hele leven zijn we al in aanraking geweest met honden. Dingena vroeger thuis met een Duitse herder en een keeshond. Wim kwam vroeger thuis in aanraking met het ras Pekingees en de Mechelse herder. Nadat wij getrouwd zijn hebben wij alvorens wij met rashonden zijn begonnen diverse rasloze honden gehad.

In 1994 hebben wij een kruising Golden retriever Labrador (Dasja) gekocht. Met deze hond zijn wij voor het eerst cursussen gaan volgen. Op deze manier zijn wij in aanraking gekomen met de Honden Sport Vereniging K.C. Arnhem en Omstreken en met de behendigheidssport.

Nadat in 1995 een rasloze hond van ons was doodgereden, hebben we in juli 1995 een Jack Russel Terrier (Daisy) uit het dierenasiel gehaald. Met deze hond heeft Dingena vele jaren met plezier behendigheid gelopen.

In 2000 hebben wij een Nederlands Kooikerhondje (Joy) geïmporteerd uit Denemarken. Dit met de bedoeling met deze hond te gaan fokken, echter al snel bleek dat zij een patella luxatie had, waarmee niet gefokt mocht worden. Wel heeft Dingena met Joy alle gehoorzaamheidscursussen gedaan en vele jaren met plezier behendigheid gelopen.

In 2001 hebben wij onze eerste Australian Cattle Dog (Dinicha) gekocht bij Aleid Klootwijk uit Breda. Met deze hond heeft Wim alle gehoorzaamheidscursussen gevolgd en behendigheid gedaan. Met Dinicha zijn we tot de B1 Klasse gekomen, maar door de vele verplichtingen bij de K.C. Arnhem hadden wij te weinig tijd om veel wedstrijden te lopen en daardoor de kans te hebben naar de hogere klassen te promoveren. Doordat Dinicha een aangeboren te korte onderkaak heeft, hebben we nooit met haar mogen fokken.

In 2009 hebben we bij Sabine Köninger uit Altemünster (Zuid-Duitsland) onze tweede Australian Cattle Dog (Mirrhi) gekocht. Met deze hond willen we in de toekomst enkele nestjes gaan fokken.

Dingena is keurmeester gehoorzaamheid bij de K.C. Arnhem, is geslaagd als GH instructeur en volgt zij de opleiding tot Kynologisch Instructeur. Ook geeft zij instructie behendigheid aan alle niveau's.

Wim is secretaris bij de K.C. Arnhem, is gecertificeerd Kynologisch Instructeur, heeft met succes de opleiding Behendigheids Instructeur 1 en 2 bij de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia gevolgd en geeft instructie behendigheid aan alle niveau's.

 

Copyright kennel Ut Elden 2011 © Webdesign Wim Scheepers