In juni 2011 is bij uitgeverij Spelbrink het studieboek Wiskunde in beweging verschenen (ISBN 978-90-804070-2-2).

Wiskunde in beweging biedt precies die mathematische technieken die je als student van de opleiding bewegings-wetenschappen nodig hebt.

De inhoud is grofweg op te delen in twee stukken: een stuk over differentiëren, integreren en differentiaalvergelijkingen en een stuk over vector- en matrixrekening. Daarnaast is er aandacht voor complexe getallen, goniometrie, coordinaten en stelsels van verge-lijkingen

De wiskunde in dit boek is heel toepassingsgericht. Bewijzen zul je er daarom vrijwel niet in aantreffen. Wel veel voorbeelden die je laten zien waar je de behandelde onderwerpen binnen de bewegings-wetenschappen kunt tegenkomen. Bekijk de preview

Voor de publicatie ben ik niet over een nacht ijs gegaan. De meer dan vijftien jaar ervaring die ik inmiddels met de wiskundecursus heb, heb ik omgezet in een complete, duidelijke en vlot leesbare tekst die in de afgelopen jaren zeer hoog scoorde bij de cursusevaluaties. Bovendien zijn er voor alle vraagstukken uit het boek uitgebreide uitwerkingen beschikbaar.


prijs en verkrijgbaarheid
Sinds 22 augustus 2017 is het boek UITVERKOCHT. In plaats daarvan kun je nu de Engelse versie (Maths in Motion) aanschaffen. Ga naar www.mathsinmotion.org voor meer informatie.Bezoek de facebook community van Wiskunde in beweging. Je kunt daar grappige en/of interessante filmpjes, plaatjes en artikelen delen met anderen.

Heb je nog niet helemaal het wiskundig niveau te pakken om aan het boek te kunnen beginnen? Kijk dan eens bij de instructiefilmpjes die ik momenteel aan het maken ben. Ik noem ze Wisklips.


Theo de Haan schrijver Amsterdam Wiskunde in beweging