nieuws


Weer verkozen!
(03-11-2015]

Evenals in 2012 viel mij dit jaar de eer te beurt om de Professor-of-the-Year-Award in ontvangst te mogen nemen. Ik hecht zeer veel waarde aan deze door Facultaire Studentenraad uitgereikte prijs. Niet alleen wordt op zorgvuldige wijze de studentenpopulatie geraadpleegd, ook worden de genomineerde docenten aan een diepgravend, anderhalf uur durend vraaggesprek onderworpen. Echt een hele eer om daar als beste uit te rollen.
Wiskundeboek vertaald
(10-07-2015]

Sinds juli 2015 is er een Engelstalige uitgave van het boek Wiskunde in beweging beschikbaar. Voor meer informatie over dit boek, Maths in Motion genaamd, ga je naar:
www.mathsinmotion.org


oud nieuws


Professor of the Year
(5-6-2012]

Dinsdag 5 juni heb ik uit handen van leden van de Facultaire Studentenraad de Professor-of-the-Year-Award ontvangen. Aan de uitreiking ging een nominatie door de studenten en een gesprek met de jury vooraf.

Wiskundeboek ziet het licht
(22-6-2011]

Woensdag 22 juni heb ik op de VU het eerste exemplaar van het studieboek Wiskunde in beweging overhandigd aan oud-collega Gert de Groot. Een groot aantal medewerkers was op de presentatie afgekomen (en op de appelmeisjes van Damman natuurlijk). De reacties waren onverdeeld zeer positief (echt, heerlijk die appelmeisjes).Gert de Groot, die inmiddels gepensioneerd is, was jarenlang mijn direct leidinggevende. Samen met de beroemde Gerrit-Jan "klapschaats" van Ingen-Schenau heeft hij ooit de Wiskundecursus opgezet. Een cursus die ik een jaar of twintig geleden van het illustere tweetal heb overgenomen. Gert heeft mij altijd aangemoedigd om van het dictaat een boek te maken. Welnu, dat heeft even geduurd, maar nu is het er dan toch. Ik ben heel erg blij met het resultaat.
Theo de Haan schrijver Amsterdam