woensdag 17 februari 2010

Roodbroeken van start met het nieuwe HFC HAARLEM

Het nieuwe HFC Haarlem is nu officieel van start gegaan als amateurclub.
Een groep enthousiastelingen is de afgelopen periode, achter de schermen, hard bezig geweest om deze ambitie te verwezenlijken.
Alles over het nieuwe HFC HAARLEM lees je voortaan op de website www.deroodbroek.nl

Een mooi moment om te stoppen met het bijhouden van deze pagina, dit was dan ook het laatste nieuwsbericht.
Succes en wie weet tot ziens!

vrijdag 12 februari 2010

Van den Broek kiest voor Engeland

Benjamin van den Broek gaat naar Shrewsbury Town. De speler kon ook op de belangstelling.
rekenen van FC Den Bosch, hij trainde zelfs een dag mee met de selectie, maar verkiest de Engelse League Two-ploeg boven de eerstedivisionist. (van goal.com)

donderdag 11 februari 2010

KNVB verleent Haarlem-spelers geen dispensatie

Danny Hesp, voorzitter van de vakbond Vereniging voor Contractspelers (VVCS), heeft geen goed woord over voor de halsstarrige houding van de KNVB. De bond weigert namelijk om voetballers van het failliete Haarlem dispensatie te verlenen. “En dat is te gek voor woorden, schandalig gewoon”, vertelt Hesp aan Voetbal International. De VVCS overweegt een gang naar de rechter.
(van voetbalzone.nl)

donderdag 11 februari 2010

Den Bosch hoopt nog altijd op komst Van den Broek

FC Den Bosch is nog altijd in de race om Benjamin van den Broek aan te trekken. De oud-speler van Haarlem kiest vermoedelijk uiterlijk dit weekeinde, meldt het Brabants Dagblad.
De Bosschenaren strijden met een Engelse en een Belgische club om de diensten van de 22-jarige middenvelder. Lierse SK en Shrewsbury Town zouden in de race zijn.
(Van goal.com)

zaterdag 6 februari 2010

Shrewsbury Town en Lierse SK azen op Van den Broek

Benjamin van den Broek staat voor een buitenlands avontuur. De middenvelder kan transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever en heeft opties in Engeland en België. Shrewsbury Town en Lierse SK willen hem inlijven. Eerder trainde hij al mee bij Den Bosch
(van voetbalzone.nl)

vrijdag 5 februari 2010

Lid worden van een nieuw HFC HAARLEM kan

Via deze link kan het aanmeldformulier worden geopend.

vrijdag 5 februari 2010

Marco van Duin naar FC Volendam

De 22-jarige doelman, speelt de rest van het seizoen op amateurbasis bij de eerstedivisionist, aldus onder andere rtvnh.

donderdag 4 februari 2010

Ergens in een la

Een dag na het definitieve faillissement gaat er ergens een la open en daar lag al sinds 2008 een kant een klaar plan voor een nieuw stadion op de huidige locatie.
aan de kade

Foto: uit een krant van vandaag die ik zag liggen

Ik wil het best nog wel een keer herhalen hoor. Voorgelogen en bedrogen zo voel ik me!

donderdag 4 februari 2010

Spelers Haarlem mogen niet naar amateurs

Na het faillissement van HFC Haarlem hebben veel spelers momenteel geen werkgever. Volgens Voetbal International kunnen zij wel op amateurbasis aan de slag bij profclubs, maar niet overstappen naar het amateurvoetbal.
Een dergelijke overstap wordt geblokkeerd door de KNVB. Zo liet Marcel Akerboom zich overschrijven naar de amateurs van Noordwijk, maar hij mag van de voetbalbond niet voor die club spelen. "We willen ons aan de regels houden", reageert de KNVB. Tijdens het seizoen mogen spelers volgens de reglementen niet van het betaalde voetbal naar de amateurs. (van voetbalprimeur.nl)
Ja, de regels van de KNVB daar weten we alles van.

donderdag 4 februari 2010

Hoofdklasse voor Haarlem niet reëel

Een doorstart is niet reëel. Dat zei George Presburg, lid van de formatiecommissie, woensdagavond op de bijeenkomst.
Met een verwachte restschuld van zo'n vier ton en een spelersbudget van nog eens enkele tonnen zou de club direct diep in de rode cijfers beginnen. Daarom is het beter een nieuwe vereniging op te richten, waarbij wel de medewerking van de KNVB nodig is om dat niet in de zesde klasse te hoeven doen.
De hoop is dat Haarlem een plek in de eerste of tweede klasse krijgt. "We kunnen de naam, de kleuren en het logo uit de boedel kopen. Dat gaat geld kosten, maar dat vinden wij een groot succes", aldus Presburg. De formatiecommissie riep de 150 aanwezigen op waar mogelijk te helpen bij de opbouw van de nieuwe vereniging.
(van rtvnh.nl)

donderdag 4 februari 2010

De Graaf naar FC Dordrecht

Roel de Graaff gaat niet naar Den Bosch maar naar FC Dordrecht. De oud-speler van HFC Haarlem zou naar FC Den Bosch gaan maar vindt de afstand te groot, hij woont namelijk in Delft. "Ik moest dan om half 9 in Den Bosch zijn, dat betekent dat ik al om kwart over 6 mijn bed uit moet", aldus De Graaff.
(Van rtvnh.nl)

woensdag 3 februari 2010

Spelers vinden nieuwe clubs

Calvin MacIntosch stapt over naar Telstar. Ajacied Edgar Manucharyan die was verhuurd aan Haarlem vond emplooi bij AGOVV. (van telegraaf.nl)

woensdag 3 februari 2010

HFC Haarlem definitief uit de competitie

HFC Haarlem is definitief uit de eerste divisie verdwenen. De rechter sprak vorige week het faillissement uit van de club, maar Haarlem had nog tot vandaag de tijd om in beroep te gaan. Dat is niet gebeurd. Het faillissement is nu definitief, waardoor de licentie om betaald voetbal te spelen in Nederland per direct is vervallen.
Diepe zucht.
(Van NRC.nl)

maandag 1 februari 2010

De Graaf naar FC Den Bosch

Roel de Graaff zet zijn loopbaan voort bij FC Den Bosch. De aanvaller was even in beeld bij Gilan Qäbälä uit Azerbeidzjan, maar blies een overgang zelf af. Maandag gaf hij volgens het Brabants Dagblad zijn jawoord aan Den Bosch. (van voetbalzone.nl)

maandag 1 februari 2010

Bijeenkomst over mogelijke doorstart

Een aantal mensen heeft het initiatief genomen en is druk bezig met een werkplan.
Op woensdag 3 februari is er in Party Centrum Haarlem (businessclub) aan de Sportweg een bijeenkomst.
Uiteraard zal de (her)opbouw van HFC Haarlem niet vanzelf gaan en er wordt dan ook een beroep gedaan op alle betrokkenen om in welke vorm dan ook een bijdrage te leveren. Deur open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

zondag 31 januari 2010

Supporters nemen afscheid van stadion

Zondagmiddag heeft een grote groep supporters afscheid genomen van het stadion. Het duurde even voordat we naar binnen konden maar in geduldigheid zijn we jarenlang getraind.
Goed om nu eens zonder gefouilleerd te worden de Noord-tribune op te kunnen lopen. Al was er weer een overdreven leger agenten en ME op de been.
Na 1 minuut stilte werd met gezang, vlagvertoon, fakkels en vuurwerk (let nog even op het onderscheid tussen die twee) afscheid genomen van het stadion.
Het was mooi om dit gezamenlijk met elkaar te doen. Bedankt!

afscheidr

Foto: Serge Meijer

zondag 31 januari 2010

Akerboom gaat verder bij Noordwijk

Akerboom trainde al mee met de selectie van de zaterdaghoofdklasser en kwam vrijdagavond tot een akkoord. Akerboom speelde in de jeugd ook al voor Noordwijk.
ADO'20 hoopt zich te versterken met Jeffrey van den Berg van Haarlem. De hoofdklasser uit Heemskerk heeft concurrentie van FC Zwolle.
Laurens ten Heuvel praat met Katwijk.
(van voetbalzone.nl)

vrijdag 29 januari 2010

Jeugd maakt seizoen af

De tien jeugdelftallen van HFC Haarlem blijven tot het einde van dit seizoen voetballen.
De ouders van de spelers zijn daarover gisteravond tijdens een bijeenkomst op het Haarlem-terrein geïnformeerd.

donderdag 28 januari 2010

Dit soort dingen

Zaken overnemen van gastenboeken e.d is ook nieuws bij het HD.
Zo komt er vandaag iemand op de voorpagina aan het woord dit het volgende berichtje ergens heeft achtergelaten."dan wordt de gemeenteraad voor het blok gezet, met behulp van agressieve supporters die zich dreigend opstellen door lijfelijk aanwezig te zijn bij de desbetreffende raadsvergadering"'.

Als er zich nu één groep de laatste vijftien jaar zijn fatsoen heeft gehouden waren het wel de supporters die de raadsvergaderingen hebben bezocht. Hoewel soms snakkend naar adem bij het horen van zoveel valse argumenten, is er nooit enige wanklank gevallen, en ik was er, meestal, bij. De vergaderingen zijn juist openbaar en boden een mooi maar ontluisterend kijkje in de lokale politiek.
Dit soort onevenwichtige berichtgeving van de krant zorgt keer op keer voor een totaal verkeerd beeld van de club en aanhang onder de lezers.

donderdag 28 januari 2010

Bas van Wegen naar Emmen

Doelman Bas van Wegen heeft onderdak gevonden bij Emmen. De 25-jarige keeper kwam in 2007 over van NAC Breda en speelde 18 duels in de Jupiler League.

woensdag 27 januari 2010

Krokodillentranen

Donderdag, drie dagen na het faillissement is er een spoeddebat in de gemeenteraad.
Hoe kon het plan voor voetbalstadion Oostpoort zo'n enorme fiasco worden? En wat zijn precies de oorzaken van de ondergang van HFC Haarlem? Dat zijn de vragen die daar aan de orde komen.
Voor de club komt deze zogenaamde politieke ophef vijftien jaar te laat en het is weer een bewijs van de bestuurlijke onkunde die deze stad regeert. Laat je dus niets wijs maken. Voorgelogen en bedrogen zijn we.

Oh ja, en dat het "Haarlems" Dagblad nu oproept voor een soort verhalenwedstrijd om met persoonlijke ervaringen en anekdotes over de club te komen is ook de wereld op zijn kop.
Door de jarenlange negatieve benadering van de krant heeft de club een enorme imagoschade opgelopen. We houden de herinneringen wel voor ons zelf of delen die op de daarvoor bekende forums. Het HD verdient boze brieven geen verhalen.

woensdag 27 januari 2010

Van den Broek traint bij Den Bosch

Benjamin van den Broek heeft woensdag meegetraind met de selectie van FC Den Bosch, weet VoetbalPrimeur.

dinsdag 26 januari 2010

Cambuur strikt Meye op amateurbasis

Geoffrey Meye komt de rest van het seizoen op amateurbasis uit voor SC Cambuur-Leeuwarden. De 27-jarige verdediger bereikte dinsdagavond overeenstemming, zo meldt de Friese eerstedivisionist via de officiële kanalen.
(van voetbalzone.nl)

dinsdag 26 januari 2010

Manucharyan is zeer teleurgesteld

Hij was één van de Ajacieden die dit jaar bij HFC Haarlem voetbalde, Edgar Manucharyan. De Armeniër is aangeslagen door het faillissement van de club uit de Jupiler league. "Eigenlijk wil ik het er niet over hebben, ik ben zeer teleurgesteld en heb er ook geen woorden voor. Maar ik moet vooruit kijken en mijn carrière moet verder gaan. "
Waar de smaakmaker van HFC Haarlem zal gaan spelen is nog onduidelijk: "Ik heb in de komende periode een gesprek met Ajax. "
(van rtvnh.nl)

dinsdag 26 januari 2010

Uitlatingen Kesler vallen slecht in Haarlem

Henk Kesler liet dinsdagmorgen weten dat hij geen medelijden heeft met HFC Haarlem, dat maandag afscheid nam van het professionele voetbal. De uitlatingen van de directeur betaald voetbal van de KNVB doen de eerstedivisionist pijn.
"Terwijl we uit het hele land hartverwarmende reacties krijgen, stelt meneer Kesler zich wel heel koel, hard en technocratisch op. Dat doet me pijn", zegt Johan van Streun, de interim-manager van HFC Haarlem
"Hoezo nou verdrietig dat Haarlem verdwijnt? We leven in een grotemensenwereld zeg, hou op", liet de nuchtere Kesler eerder op de dag weten. Haarlem hield maandag na meer dan 120 jaar op te bestaan. Een bankroet bleek onvermijdelijk, omdat de club de begroting niet op orde kreeg.

Het duel tussen HFC Haarlem en Telstar van aanstaande zondag is op verzoek van de Haarlemmers overigens uitgesteld, meldt de KNVB. De failliete club kan de organisatie van de wedstrijd niet meer regelen. Het duel komt, net als alle eerder gespeelde wedstrijden van Haarlem, pas te vervallen bij een definitief faillissement.
Eerst moet de beroepstermijn van acht dagen worden afgewacht. Mocht de hekkensluiter van de Jupiler League wegens een beroepsprocedure niet definitief failliet verklaard worden, dan plant de KNVB de wedstrijd opnieuw in.
(van voetbalprimeur.nl)

maandag 25 januari 2010

HFC HAARLEM VRAAGT FAILLISSEMENT AAN

Het is HFC Haarlem niet gelukt om de negatieve financiële positie dusdanig te wijzigen om een doorstart te realiseren. Nadat eerder al surseance van betaling werd aangevraagd, heeft het bestuur, in samenwerking met de bewindvoerder, nu besloten over te gaan tot een faillissementsaanvraag.
Algemeen Manager Johan van Streun: “Het is verschrikkelijk voor iedereen die HFC Haarlem een warm hart toedraagt en voor iedereen die de afgelopen tijd meer dan 100% heeft gegeven om HFC Haarlem te redden, de supporters voorop. Het is een dieptepunt voor het Nederlandse betaald voetbal en voor de regio dat het zo ver heeft moeten komen en het heeft een enorme impact voor mensen die bij de club betrokken zijn. Maar helaas was er geen oplossing meer mogelijk om HFC Haarlem te behouden voor het betaalde voetbal”.

Volgende wedstrijd

telstar - HFC HAARLEM

Zondag 31 januari, aanvang 14:30 uur

http://www.hartvoorhaarlem.nl

Forum Haarlem023 http://haarlem023.ning.com

zaterdag 23 januari 2010

Schuld loopt op

De schuld van Haarlem, dat sinds 12 januari in surseance van betaling verkeert, is opgelopen tot 1,8 miljoen euro. Dit weekend wordt nogmaals gesproken met investeerders om de club van de ondergang te redden. "Het is een kwestie van uren in plaats van dagen", zegt algemeen manager Johan van Streun.
Maandag moet er duidelijkheid zijn. Is die er niet dan rest bewindvoerder Rocco Mulder weinig anders dan op een faillissement aan te sturen. (Van rtvnh.nl)

vrijdag 22 januari 2010

Excelsior - HFC HAARLEM 3-0

Haarlem, dat begon met de volgende elf: Padt, Berck Beelenkamp, Van der Meulen, Meije, Sabajo, Macintosh, Van den Broek, Nieuwenburg, Martina, Ten Heuvel, Manucharyan, kwam al na 6 minten spelen op een 1-0 achterstand. Een vrije trap van Koolwijk vloog in de verre hoek achter Padt. Nog binnen het eerste kwartier verdubbelde de thuisploeg die score.
In de tweede helft werd het door een doelpunt van Janota 3-0.
Bij Haarlem kreeg Meije geel.

vrijdag 22 januari 2010

Rood blauwe inkt

Nu ook Rocco Mulder sombere berichten afgeeft en de hoop op de gemeente en Zeist is gevestigd, aantoonbare tegenstanders van het voorbestaan van HFC Haarlem, klimmen de supporters nog maar eens in de pen en geven op verschillende forums of via een mail hun kijk op het naderende onheil.
Op deze pagina heb ik er een paar bij elkaar gezet.

Update

zaterdag 23 januari 2010

Een open brief aan B&W ontlokte zowaar een reactie (ook geplaatst op bovenstaande pagina) van de onzichtbare burgemeester Schneiders, of heb jij hem wel gezien bijvoorbeeld na de brand in het supp. home of tijdens de benefiet?

vrijdag 22 januari 2010

De Graaff niet naar Azerbeidzjan

Roel de Graaff vertrekt niet naar Gilan Qäbälä. De aanvaller vloog zaterdag naar Turkije waar de club, die uitkomt in de hoogste profcompetitie van Azerbeidzjan op trainingskamp was. "Ik was niet onder de indruk, het was niet wat ik ervan verwacht had", aldus De Graaff. Hij denkt nu het seizoen bij Haarlem af te maken.
(Van rtvnh.nl)

donderdag 21 januari 2010

Bewindvoerder Haarlem "De tijd dringt"

Rocco Mulder, bewindvoerder bij HFC Haarlem, is in het Haarlems Dagblad pessimistisch over de mogelijkheden voor een doorstart van de noodlijdende Jupiler League-club. "Het wordt een heel erg moeilijk verhaal. De tijd dringt."
De afgelopen dagen voerde Mulder overleg met de clubleiding, de gemeente, de KNVB en leden van de licentiecommissie. Daaruit blijkt dat de gemeente Haarlem en de voetbalbond niet willen instemmen met het verzoek om financiële steun.(Van voetbalprimeur.nl)

donderdag 21 januari 2010

Teller stopt bij drie spelers

HFC Haarlem en Ajax hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van drie spelers. De verhuur van deze spelers is per direct en loopt tot en met 30 juni 2010. Het betreft Timothy van der Meulen, Sergio Padt en Javier Martina. Aanvaller Martina (01-02-1987) heeft nog een contract bij Ajax dat loopt tot en met 30 juni 2010. Verdediger Van der Meulen (02-03-1990) en keeper Padt (06-06-1990) hebben nog een contract bij Ajax dat loopt tot en met 30 juni 2011.
Nathaniel Will blijft bij nader inzien liever bij Ajax en van een terugkeer van Overtoom lijkt in tegenstelling tot eerdere berichten geen sprake.

woensdag 20 januari 2010

KNVB bepreekt licentie van Haarlem op 1 februari 2010

De Licentiecommissie van de KNVB bespreekt op 1 februari de situatie van HFC Haarlem.
De commissie is gemachtigd de licentie die nodig is voor het spelen van betaald voetbal in te trekken.
Gesprekken De club heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de KNVB en de gemeente Haarlem. De club is op zoek naar geldschieters om het hoofd boven water te kunnen houden. Met de KNVB besprak Haarlem de mogelijkheden die de voetbalbond misschien zou hebben, maar die zijn er niet. Voorts heeft de eerstedivisionist de bond op de hoogte gesteld van de actuele stand van zaken. (Van rtvnh.nl)

zondag 17 januari 2010

HFC HAARLEM verliest oefenwedstrijd

HFC Haarlem heeft zaterdagavond met 2-0 verloren van AFC dat aan kop gaat in de zondag hoofdklasse A.
De Ajacieden Padt, Van der Meulen, Will en Martina startten bij Haarlem in de basis. Akerboom, Berck Beelenkamp, Manucharyan, De Graaff, Wijks en Neervoort ontbraken. Parris (25e minuut) en Van Mieghem (87e) scoorden voor AFC.
Haarlem-trainer Hennie Spijkerman: "We hadden veel balbezit, maar creëerden weinig. De bal moet sneller rond, maar je ziet dat de spelers weinig vertrouwen hebben. Het is duidelijk dat we nog een lange weg te gaan hebben.

De Graaff op stage

Roel de Graaff ontbrak bij het oefenduel omdat hij stage loopt bij Gilan Qäbälä dat uitkomt in de hoogste profcompetitie van Azerbeidzjan.
De Graaff vloog zaterdag naar Turkije waar de in 2005 opgerichte club momenteel op trainingskamp is. "Ik ga kijken of deze club iets voor me is".
(Van rtvn.nl)

Helmond Sport - HFC HAARLEM AFGELAST!

De speelronde is opnieuw vastgesteld voor maandag 8 februari 2010
HFC Haarlem speelt zaterdag 16 januari een oefenwedstrijd tegen AFC. Aftrap om 18:00 op Sportpark de Toekomst in Amsterdam.Vrijdag 15 januari, aanvang 20:00 uur

donderdag 14 januari 2010

Doelman Sergio Padt speelt voor Haarlem

De 19-jarige doelman van Jong Ajax was vandaag voor het eerst aanwezig bij de Haarlemmers.
Hij zal de concurrentie moeten aangaan met oud-Ajacied Marco van Duin.
Naast Padt verhuisden eerder al Nathaniel Will, Javier Martina en Timothy van der Meulen van Ajax naar Haarlem.
Ook Tom Overtoom maakt weer een rentree.

donderdag 14 januari 2010

KNVB beslist volgende week over de licentie

De licentiecommissie van de KNVB buigt zich begin volgende week over het plan van aanpak van HFC HAARLEM.
De club vroeg maandag uitstel van betaling aan bij de rechtbank van Haarlem. Een dag later werd dit verzoek gehonoreerd.
In het reglement dat gaat over de licenties van de de KNVB staat dat surseance van betaling reden kan zijn om de licentie in te trekken. De licentiecommissie beraadt zich daarom "op zeer korte termijn" over de te nemen stappen, zo liet een woordvoerster van de bond donderdag weten aan het ANP.
(Van Goal.com)

donderdag 14 januari 2010

UWV betaalt salaris Haarlem-spelers

Uitkeringsinstantie UWV betaalt volgende week de december-salarissen van de spelers en het overig personeel uit. De club heeft zelf geen geld om de voetballers hun achterstallig loon te betalen. Maar zij kunnen, nu HFC Haarlem in surséance van betaling verkeert, beroep doen op de loongarantieregel van het UWV.
(Van www.parool.nl)

dinsdag 12 januari 2010

Oefenwedstrijd FC Volendam - HFC Haarlem 3-1

HFC Haarlem heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd in en tegen Volendam met 3-1 verloren. Doelpunt voor Haarlem kwam van de voet van Bosma.
De startopstelling van Haarlem was: Van Duin, Will, v/d Meulen, Meye, Karreman, Mac Intosch, Bosma, Nieuwenburg, Martina, Ten Heuvel en De Graaff
Na rust speelde haarlem met: Van Wegen, Sabajo, Akerboom, Zouzou, Celen, Neervoort, Bosma, Sam Sin, Wijks, Ten Heuvel en Candan.

oefen12012010
Foto : Rob Lezer

Meer foto's van deze wedstrijd (met Corendon als shirtsponsor?) staan hier.

Volgende wedstrijd

Helmond Sport - HFC HAARLEM

Vrijdag 15 januari, aanvang 20:00 uur

maandag 11 januari 2010

HFC Haarlem vraagt surseance aan

HFC Haarlem vraagt met onmiddellijke ingang surseance van betaling aan. Ondanks de enorme inspanningen van de laatste weken is HFC Haarlem er niet in geslaagd om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Bestuur en management verwachten, door deze stap te zetten, de nodige rust en tijd te creëren die nodig is om uit deze problematische situatie te geraken.
Haarlems algemeen manager Johan van Streun: "Het aanvragen van surseance kan ons de tijd geven om met de bewindvoerder en de crediteuren om de tafel te gaan om tot een oplossing te komen. Er is nog steeds toekomstperspectief voor HFC Haarlem en dat perspectief komt steeds dichterbij".
Van Streun: "we zijn ervan overtuigd dat de positieve ontwikkelingen van de afgelopen periode zoals de samenwerking met Ajax, de toezegging van de Gemeente Haarlem om het stadion te renoveren en de nieuwe zakelijke structuur en bedrijfsplan de basis zullen vormen voor een gezonde betaald voetbalorganisatie in de regio. We hopen dan ook zo snel mogelijk door deze periode van surseance heen te komen".

maandag 11 januari 2010

Vier Ajacieden naar HFC Haarlem

Vier Ajacieden die hebben toegestemd in een overgang naar HFC Haarlem hebben maandagochtend voor het eerst mee getraind. Het gaat om de verdedigers Timothy van der Meulen, Randel Shakison en Nathaniel Will, en rechtsbuiten Javier Martina. De vier zijn waarschijnlijk vrijdag al inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Mogelijk maken later nog meer Ajax-spelers de overstap naar Haarlem.

Het zit 'm in het woordje toegestemd.

vrijdag 8 januari 2010

Selectie gaat trainen bij Ajax

Vanaf maandag 11 januari werkt de selectie van Haarlem een deel van de trainingen af op het trainingscomplex van Ajax. De maandag-, dinsdag- en woensdagtrainingen zullen voortaan plaatsvinden op de bijvelden van het complex bij de Amsterdam ArenA, waarbij HFC Haarlem gebruik mag maken van de faciliteiten. Op andere dagen waarop wordt getraind, zal de training op het Haarlem-complex zijn.
“Door gebruik te maken van het trainingscomplex van Ajax kunnen we wederom kosten besparen”, vertelt Haarlems algemeen manager Johan van Streun. “De samenwerking met Ajax krijgt steeds meer handen en voeten en we zijn zeer content met de mogelijkheid die Ajax ons nu biedt”. Ook willen beide clubs het op deze wijze aantrekkelijker maken voor spelers van Ajax om op huurbasis bij Haarlem te gaan spelen.

vrijdag 8 januari 2010

Nieuwjaarsborrel

De Nieuwjaarsborrel wordt om 19.00 uur gehouden in café 't Bremmetje aan de Raadhuislaan 12 te Heemstede.
Tevens is het voor alle supporters mogelijk om voorafgaand aan de borrel een hapje mee te eten met de selectie. De stamppot-party begint om 17.30 uur. Geef je hiervoor op via een mailtje aan hartvoorhaarlem@hfchaarlem.nl
Dus kom allemaal om onder het genot van een hapje en een drankje met staf en spelers het nieuwe jaar in te luiden.

vrijdag 8 januari 2010

Sneeuwballengevecht

op zaterdag 9 januari een oefenwedstrijd speelt tegen FC Lisse. Deze wedstrijd wordt gespeeld vanaf 12:00 uur op het complex van FC Lisse (Spekkelaan 1 - Lisse).
Indien de wedstrijd in verband met de weersomstandigheden wordt afgelast, wordt dat op de websites van www.fclisse.nl en www.hfchaarlem.nl gepubliceerd.

dinsdag 5 januari 2010

Hennie Spijkerman is de nieuwe trainer

HFC Haarlem, Ajax en Hennie Spijkerman hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Spijkerman, die per direct als hoofdtrainer geplaatst wordt bij Haarlem. De overeenkomst heeft een looptijd tot 1 juli 2010.
Spijkerman, die op 28 oktober 1950 in Zwolle werd geboren, speelde betaald voetbal als keeper van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Zijn trainersloopbaan begon bij de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, waarna hij ondermeer hoofdtrainer was bij VVV, FC Emmen en FC Zwolle. Spijkerman werd in de zomer van 2006 aangesteld als assistent-trainer bij Ajax. Sinds 1 juli 2008 hield hij zich bij Ajax bezig met de scoutingsafdeling en de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs. Zijn contract bij Ajax loopt tot en met 30 juni 2010.
Algemeen directeur Rik van den Boog: ,,Het is van belang dat de prestaties van Haarlem verbeteren. Hennie is een zeer ervaren trainer en hij is voor alle partijen de ideale oplossing na het vertrek van Jan Zoutman. Het is een tijdelijke oplossing, voor volgend seizoen wordt een andere trainer aangesteld. Zowel Hennie als Ajax had de intentie al uitgesproken om ook na dit seizoen verder te gaan, in een andere rol. Daarover praten we in maart verder."
,,Bij Ajax en in mijn directe omgeving is al enige tijd bekend dat ik graag weer op het veld wilde staan", zegt Hennie Spijkerman. ,,Daarover was ik ook met Ajax in gesprek, om dat voor komend seizoen te realiseren. Ik vind het leuk dat dit nu tussendoor komt, al besef ik wel dat het een hele klus is. Haarlem moet in de Jupiler League blijven en daar gaan we hard mee aan de slag. Ik ga zo snel mogelijk met spelers en staf om de tafel om te bespreken hoe we samen die doelstelling kunnen halen."
Algemeen Manager van HFC Haarlem Johan van Streun is content met de komt van Spijkerman: ,,De situatie bij Haarlem is bekend. Daarom zijn we erg blij dat we op deze wijze een goede en ervaren hoofdtrainer hebben voor het restant van het seizoen, zonder dat we daar extra uitgaven voor hoeven doen. Hierin blijkt maar weer eens het belang en het grote voordeel van onze samenwerking met Ajax. Ik heb er vertrouwen in dat Spijkerman de juiste snaar bij de spelers weet te raken, zodat de prestaties van Haarlem verbeteren."

maandag 4januari 2010

Overtoom kiest voor terugkeer bij Ajax

Tom Overtoom verlaat Haarlem per direct. De negentienjarige middenvelder van Ajax was verhuurd tot het eind van het lopende seizoen, maar heeft in de winterstop besloten om terug te keren naar zijn eigenlijke werkgever.
Overtoom speelde twaalf wedstrijden voor de eerstedivisionist, maar kwam niet tot scoren. De aanvallende middenvelder besloot in de zomer als eerstejaars Jong Ajax-speler bij de streekgenoot spelritme op te doen.
De talentvolle tiener staat nog tot medio 2011 onder contract bij Ajax. Zowel Haarlem als Ajax ging akkoord met de ontbinding van het huurcontract. (Bron:voetbalzone.nl)
Op zich wel eerlijk, als je er geen zin meer in hebt moet je gaan.

Zaterdag 2 januari 2010

Nieuwe trainer komt van Ajax

De trainersvacature bij HFC Haarlem wordt "voor 99 procent zeker" ingevuld door iemand van Ajax. Dat zei algemeen manager Johan van Streun zaterdagochtend in het radio-programma Sportclub 1890 van RTV Noord-Holland.
"Er is een lijstje en dat bespreken we met Ajax", aldus Van Streun die niet op namen wilde ingaan. Bij Ajax zijn onder meer Hennie Spijkerman, Edmond Claus Frank de Boer en Dennis Bergkamp in bezit van de vereiste papieren. Rob Witschge staat al namens Ajax bij Haarlem op het veld.
(Bron: www.rtvnh.nl)

donderdag 31 december 2009

Den Bosch haalt Kousemaker

Kousemaker was bezig aan zijn derde seizoen bij Haarlem. Daarvoor maakte de 24-jarige speler vier jaar deel uit van de eerste selectie van NAC Breda. Bij FC Den Bosch zet Kousemaker zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar, met een optie op een extra seizoen. (Van VI.nl)
Dit seizoen slechts één treffer voor Wilmer, maar we denken met plezier terug aan vele echt schitterende doelpunten van Kousemaker.

woensdag 30 december 2009

Zoutman verruilt Haarlem voor IJsselmeervogels

Jan Zoutman treedt per direct aan als nieuwe trainer van IJsselmeervogels. Hij tekent een contract tot de zomer van 2011.
Op 2 januari vertrekt Zoutman met IJsselmeervogels naar het Turkse Belek, waar de ploeg zich klaar maakt voor de tweede seizoenshelft.
Ja, dat zijn andere arbeidsomstandigheden, jammer dat het zo gelopen is. De laatste plaats kan niet alleen op de rekening van Zoutman worden geschreven.

maandag 28 december 2009

Zoutman in gesprek met IJsselmeervogels

Jan Zoutman is in gesprek met amateurclub IJsselmeervogels, zo meldt het Algemeen Dagblad. De zaterdaghoofdklasser is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat het vorige week oefenmeester Roy Wesseling ontsloeg.
Zoutman staat sinds het seizoen 2007/08 aan het roer bij HFC Haarlem.
Het is niet ondenkbaar dat Zoutman Haarlem gaat verlaten. Ajax kan dan op de positie van Zoutman een trainer met een Ajax-achtergrond zetten.

zaterdag 19 december 2009

Supporters bezoeken training

Naar aanleiding van het gesprek tussen supporters en Jan Zoutman vrijdag na de wedstrijd heeft een groep supporters zaterdagmiddag de training bezocht. Midden op het trainingsveld konden supporters hun vragen stellen aan alle spelers.
Eigenlijk is sinds het ontbreken van het supportershome de afstand tussen spelers en supporters steeds groter geworden. De prestaties van de laatste tijd hielpen natuurlijk ook niet.
Dit gesprek, wat onwennig, was een goede aanzet om weer tot elkaar te komen. De spelers kunnen niet zonder supporters, andersom ook niet en zonder club zijn we allemaal nergens.
Doel is om te overleven door het blijven inzamelen van geld door de supporters en om twee ploegen onder zich te houden is de onvoorwaardelijke inzet nodig van alle spelers. Na de winterstop als er financieel meer duidelijk zal zijn en er zich misschien een paar verse krachten melden, moet het alsnog gaan gebeuren.
Het is de charme van de club Haarlem dat een dergelijk gesprek mogelijk is. Wij, maar ook de spelersgroep moeten er alles aan blijven doen om dat te behouden. Er zijn uit de spelersgroep en supportersgroep contactpersonen opgestaan die vaker in intensiever met elkaar zullen spreken. Verder zullen er na de wedstrijden meer spelers benaderbaar zijn voor de supporters. Onder het mom geen moeten maar willen.

zaterdag 19 december 2009

Supporters gaan vanmiddag naar de training

Naar aanleiding van het gesprek tussen supporters en Jan Zoutman is gisteravond afgesproken dat de supporters vandaag een bezoek zullen brengen aan de training van 14.30. Zoals het nu gaat kan het niet langer en het is tijd voor een goed gesprek met de spelers. Kom dus allemaal en ga het gesprek aan, want alle neuzen moeten weer dezelfde kant op wijzen. Dit is de laatste kans, voor ons en voor de spelers!
Tot vanmiddag in het stadion. Aanwezigheid van pers wordt niet geaccepteerd!

zaterdag 19 december 2009

Eenmaal andermaal

De internetveilig voor Hart voor Haarlem loopt tot en met 20 december, 21:00 uur.
Klik hier om naar de de veilingsite te gaan.

zaterdag 19 december 2009

Transferwindow

Als het aan Ajax ligt speelt Daley Blind de rest van het seizoen in Haarlem.(www.elfvoetbal)
Wilmer Kousemaker en Benjamin van den Broek staan in de belangstelling van Rot-Weiss Oberhausen. De 2. Bundesliga-club liet het tweetal afgelopen week stagelopen in Duitsland.
Ook het Engelse Chartlon Athletic heeft kenbaar gemaakt wel wat te zien in Kousemaker.

Er circuleert een lijstje met zes namen van Ajacieden die mogelijk vanaf januari aan de Jan Gijzenkade gaan voetballen. Ook wordt overwogen Haarlem te laten trainen op De Toekomst, het jeugdcomplex van de Amsterdammers. Op die manier wordt geprobeerd de drempel te verlagen voor Ajacieden die op de nominatie staan te worden uitgeleend aan de eerstedivisieclub (Het Parool)
Vlatko Lazic, Sergio Padt, Jeffrey Sarpong, Marvin Zeegelaar en Daley Blind, dat zijn er vijf.
Dat Manucharyan in de winterstop terug zou gaan naar Ajax (www.elfvoetbal), lijkt dan ook niet logisch.

vrijdag 18 december 2009

HFC HAARLEM - sc Cambuur 0-4

Voetbal onwaardig

Het verslag van de wedstrijd lees je op deze pagina.

Beelden zijn er ook want RTVNH maakte er deze reportage van.

vrijdag 18 december 2009

'Haarlem speelt ook na winterstop'

De nieuwe algemeen manager Johan van Streun is ervan overtuigd dat HFC Haarlem er bij de start van de tweede competitiehelft 'gewoon' bij is. "Absoluut. Daar geloof ik heilig in", aldus Van Streun vrijdag. "Een deel van de electriciteitsrekening en de salarissen over november zijn betaald. Het eerste bruggetje hebben we gehad.
Het tweede bruggetje is nog dun, maar als we dat hebben gehad, krijgen we tijd om aan de toekomst te werken. "
Van Streun wil in januari een sessie met diverse partijen beleggen die Haarlem uit het financiële dal moeten trekken. (Bron: rtvnh.nl)

vrijdag 18 december 2009

Ajax schiet HFC Haarlem te hulp met vooruitbetaling

De Amsterdamse club maakte vrijdag een factuur van enkele tienduizenden euro's twee weken eerder dan afgesproken over aan de eerstedivisionist, die daardoor in staat is om de salarissen te betalen. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend.
Doordat Ajax de rekening eerder betaalt, voorkomt hij dat Haarlem problemen krijgt met spelers en medewerkers.
Die hadden geëist dat zij uiterlijk zaterdag het achterstallige loon zouden ontvangen.

Volgende wedstrijd

HFC HAARLEM - sc Cambuur

Vrijdag 18 december, aanvang 20:00
Kom naar het stadion en steun de club!

Zoutman: "Ik verwacht maar één ding in de wedstrijd tegen Cambuur. Er moet een team staan, die speelt alsof hun leven ervan af hangt. We moeten veel meer karakter tonen en het moet gewoon klaar zijn met dat slappe gedoe. Ik wil vrijdag een heel ander Haarlem zien."(van www.hfchaarlem.nl)

Overigens is er een ander Haarlem in de maak, want van den Broek en Kousemaker zouden stage lopen bij een Duitse club. Laurens zou een punt achter zijn carriere gaan zetten. (uit de wandelgangen)
Na de winsterstop kunnen er meer spelers van Ajax de overstap gaan maken.
Vlatko Lazic, Sergio Padt, Jeffrey Sarpong, Marvin Zeegelaar en Daley Blind – alle vijf spelen voornamelijk in Jong Ajax – staan op de nominatie verhuurd te worden. Met het vijftal zelf is nog niks besproken.
Volgens een artikel in het HD gaat Haarlem dan voortaan mogelijk op De Toekomst trainen.

VELD HFC HAARLEM GOEDGEKEURD
Vrijdagochtend is het veld van HFC Haarlem goedgekeurd. De wedstrijd tegen SC Cambuur gaat dus gewoon door. Het veld wordt sneeuwvrij gemaakt en alleen bij zware weersomstandigheden (sneeuwval) zal het veld mogelijk nogmaals worden gekeurd door arbiter Roelof Luinge. Indien dit plaatsvindt, zal dat op www.hfchaarlem.nl gepubliceerd.
Na wedstrijden op maandagen, sinterklaasavond, 2e paasdag gaan we het nu een keer proberen bij min 5.
Goh, wat valt de belangstelling tegen. De misgelopen inkomsten uit de kantine omzet en recette maar in mindering brengen op de boete, lijkt me.

woensdag 16 december 2009

10.000 euro boete

HFC Haarlem moet een boete van 10.000 euro betalen, omdat het ingediende plan van aanpak om uit de problemen te komen, niet voldoet aan de gestelde eisen. De licentiecommissie van de KNVB kon daarom niet anders dan Haarlem een boete geven.
Natuurlijk konden ze wel anders maar wilden niet. Flink bezig daar in Zeist, eerst een punt aftrek en nu weer dit.

Volgende wedstrijd

HFC HAARLEM - sc Cambuur

Vrijdag 18 december, aanvang 20:00

maandag 14 december 2009

Huis-aan-huis actie

Bij deze een oproep aan alle Haarlem supporters om aankomende dinsdag - 15 december - langs de deuren te gaan om te flyeren. Het is de bedoeling dat we met een grote groep vrijwilligers gezamenlijk een aantal wijken gaan lopen die nog niet zijn gedaan. Laat je club niet in de kou staan en doe deze keer ook mee!
We beginnen om 19.00 in het centrum. Verzamelen bij centraal station. Be there!

zondag 13 december 2009

FC Volendam - HFC HAARLEM 5-0

Weer een zware nederlaag

Ik kan me hier wel hardop gaan afvragen of ze al in staking waren, dat er voor (mijn) geld wel gewerkt moet worden en mijn oproep herhalen om geen contractspelers meer op te stellen maar of het helpt is de vraag.
Dat we afstevenen op een zwarte Kerst is zeker.

donderdag 10 december 2009

HFC Haarlem heeft weer even lucht

De clubleiding bereikte donderdag een akkoord met de spelers, de trainers en het kantoorpersoneel over het gedeeltelijk betalen van achterstallig salaris.
Als voorwaarde voor het akkoord stelden zij dat het resterende deel van het november-salaris uiterlijk 18 december aanstaande wordt betaald.
Als geldbron werd door de Raad van Commissarissen de stichting Hart voor Haarlem gebruikt.

In ieder geval goed dat met het vele werk voor en door de Stichting dit voor de club kon worden gedaan.
Maar het is verschrikkelijk om de club zo te zien worstelen en strijden en dat daar door de gemeente schouderophalend naar wordt gekeken.

vrijdag 11 december 2009

UPDATE: De spelers en overige personeelsleden hebben aangekondigd dat ze een staking overwegen als het resterende deel van het salaris over november op 18 december nog steeds niet uitbetaald is. Dat meldt het AD vandaag. Op 18 december staat de thuiswedstrijd tegen Cambuur gepland.

zondag 6 december 2009

HFC Haarlem voetbalavond in “Pub The Tempelier”

Op zaterdag 12 december organiseren de supporters van HFC Haarlem, in samenwerking met Pub The Tempelier, een voetbalavond die volledig in het teken staat van fundraising voor HFC Haarlem.
Klik hier voor meer info.

Volgende wedstrijd

FC Volendam - HFC HAARLEM

Zondag 13 december, aanvang 14:30 uur
Opgeven voor de busreis (vertrek 13:00 uur, kosten € 25.00 incl. kaart) via busreizenhaarlem@hotmail.com.
Ga je op eigen vervoer, dan moet je eerst een kaart (a €20,00) voor het uitvak halen bij de administratie.
Let op! De administratie is zondag NIET open!

donderdag 10 december 2009

HFC Haarlem heeft weer even lucht

De clubleiding bereikte donderdag een akkoord met de spelers, de trainers en het kantoorpersoneel over het gedeeltelijk betalen van achterstallig salaris.
Als voorwaarde voor het akkoord stelden zij dat het resterende deel van het november-salaris uiterlijk 18 december aanstaande wordt betaald.
Als geldbron werd door de Raad van Commissarissen de stichting Hart voor Haarlem gebruikt.

In ieder geval goed dat met het vele werk voor en door de Stichting dit voor de club kon worden gedaan.
Maar het is verschrikkelijk om de club zo te zien worstelen en strijden en dat daar door de gemeente schouderophalend naar wordt gekeken.

vrijdag 11 december 2009

UPDATE: De spelers en overige personeelsleden hebben aangekondigd dat ze een staking overwegen als het resterende deel van het salaris over november op 18 december nog steeds niet uitbetaald is. Dat meldt het AD vandaag. Op 18 december staat de thuiswedstrijd tegen Cambuur gepland.

woensdag 9 december 2009

KNVB pakt 1 punt af

HFC Haarlem staat nog steviger op de laatste plaats in de Jupiler League omdat het van de KNVB een punt in mindering heeft gekregen. De voetbalbond strafte de club omdat het de premies aan het contractspelersfonds tussen april en juli 2009 niet tijdig betaalde.
Wat een helden daar in Zeist om een club, die zo in de problemen zit, juist op dit moment te gaan bestraffen.

dinsdag 8 december 2009

Benefiet wedstrijd(en) wel een succes


Foto: Serge Meijer

Het verslag van een mooie voetbalavond op deze pagina.

Volgende wedstrijd dinsdag 8 december

Benefiet wedstrijd (G)oud Haarlem - Lucky Ajax

Op dinsdag 8 december speelt HFC Haarlem twee benefietwedstrijden tegen Ajax.
Om 17:00 trapt het eerste elftal van Haarlem af tegen Jong Ajax, aangevuld met enkele selectiespelers van de Amsterdammers.
Om 19:30 begint de wedstrijd tussen oud-spelers van beide ploegen: (G)oud Haarlem tegen Lucky Ajax. Deze wedstrijd bestaat uit twee helften van 30 minuten.
Kaarten voor de hoofdtribune (Zuid- of Kick Smit-tribune) kosten 20 euro, voor de Noordtribune is dit 15 euro. Kinderen krijgen 5 euro korting op deze prijzen, die recht geven op een toegangskaart voor beide wedstrijden. De kaartverkoop start op maandag 30 november en zal verlopen via internet, meer informatie op www.hartvoorhaarlem.nl. Daarnaast worden kaarten verkocht via een aantal voorverkoopadressen en op de administratie van HFC Haarlem (geopend maandag-vrijdag van 9:00-17:00, alleen contante betaling).

Natuurlijk ga je hierheen en koop je een kaart. Werken tot 18:00 uur? Kom je daarna toch gewoon, het gaat erom dat alle kaarten worden verkocht.
Unieke kans om dan om 19:30 uur de mannen van toen nog een keer te zien spelen.
Na afloop zal Dries Roelvink optreden in de kantine van HFC Haarlem.

HFC HAARLEM - FC Oss 1-1

Punt helpt Haarlem niet vooruit

Het verslag van de wedstrijd lees je op deze pagina.

donderdag 3 december 2009

Mede-eigenaar van de club worden?

Alle info over de certificaten staat hier.

vrijdag 4 december 2009

Pro Unlimited helpt mee

Het voetbalmakelaarbureau Pro Unlimited ondersteunt HFC Haarlem door de openstaande nota kwijt te schelden.
Duncan Smit, directeur van het bedrijf, wil op deze wijze een bijdrage leveren aan het voortbestaan van de club: “er zijn drie spelers bij Haarlem die begeleid worden door ons bureau, namelijk Jeffrey van den Berg, Frank Karreman en Michael de Leeuw. Dit is een eenmalige actie om HFC Haarlem te helpen, een club met een rijke historie die behouden moet blijven voor het betaalde voetbal. Ik hoop dat veel crediteuren van de club dit voorbeeld volgen”.

vrijdag 4 december 2009

Puma stelt kleding (G)oud Haarlem beschikbaar

Bij de benefietwedstrijd tussen (G)oud Haarlem en Lucky Ajax op 8 december stelt Puma de kleding beschikbaar van het oud-Haarlem team. Puma is één van de grootste fabrikanten van sportartikelen van de wereld.
Het van oorsprong Duitse concern wil met het beschikbaar stellen van de tenues een bijdrage leveren aan de acties om de broodnodige inkomsten voor HFC Haarlem te genereren.

woensdag 2 december 2009

Update Hart voor Haarlem

Tijdens de bijeenkomst in de kantine kregen belangstellenden woensdagavond de laatste stand van zaken te horen van Piet Hooft en de stichting Hart voor Haarlem. De nieuwe Hart voor Haarlem sjaal kon al worden aangeschaft en er was info over de certificaten waarvoor ook kon worden ingeschreven.
Maar de meter moet natuurlijk vol op die site. Dus help mee. Er zijn nog wijken in Haarlem en omstreken niet gelopen met de machtigingen. Haal een stapel op bij de club en loop nog wat straten.
Voor de benefietwedstrijd zijn nog vrijwilligers nodig, kaartcontrole, souvenir of loten verkoop. Meld je hiervoor aan. Koop een sjaal. Koop een kaart voor de benefietwedstrijd, lever je oude mobiel in, krijg jij wel salaris maak gerust nog een keer wat over. Blijf de sms-actie onder de aandacht brengen van vrienden en kennissen, doe dat ook voor de items op de veilingsite, door bijvoorbeeld supporters van andere clubs waarvan een shirt te koop is te mailen.
No surrender!

Volgende wedstrijd


HFC HAARLEM - FC Oss

Vrijdag 4 december, aanvang 20:00 uur
Blijf de club steunen en kom naar het stadion.

dinsdag 1 december 2009

Gemeente sloopt deel stadion

De oude staantribunes van HFC Haarlem worden nog dit seizoen gesloopt. De gemeente Haarlem neemt die maatregelen voor de veiligheid van publiek en spelers. De sloop staat los van de verdere toekomst van Haarlem. (Bron:rtvnh)

Pure onzin, de tribunes zijn al jaren niet meer in gebruik voor publiek, dus het argmument veiligheid slaat helemaal nergens op. De gemeente zou de benodigde 170.000 euro beter over kunnen maken aan Hart voor Haarlem.
We worden voorgelogen en bedrogen met dit argument en niets anders.

maandag 30 november 2009

HFC HAARLEM - FC Zwolle 1-2

Geen beloning voor strijdbaar Haarlem

Het verslag van de wedstrijd lees je op deze pagina.

maandag 30 november 2009

Nog geen salaris Haarlem-spelers

De spelers van HFC Haarlem wachten nog op hun salaris over de maand november.
De club heeft een schuld van een miljoen euro en grote problemen om aan haar verplichtingen te voldoen. De salarissen over oktober zijn voor het grootste gedeelte betaald. Volgens Marcel Akerboom, lid van de spelersraad, dringen de spelers vooral aan op duidelijkheid of en, zo ja, wanneer zij hun salaris kunnen verwachten.
Crisismanager Beer Wentink praat deze dagen met mogelijke geldschieters. Formeel heeft Haarlem tot 10 december de tijd om het geld over te maken. (Bron:rtvnh)

zaterdag 28 november 2009

Beer Wentink: 'Het is heel close'

Begin volgende week. Hooguit een week later. Crisismanager Beer Wentink verwacht dan duidelijkheid te hebben over het voortbestaan van HFC Haarlem. "Het is heel close, de ballen hangen voor het doel maar moeten wel ingekopt worden", aldus Wentink (Bron:rtvnh)

Overigens hebben de leden van Haarlem een formulier ontvangen waarmee kan worden ingeschreven voor "Certificaten van aandeel van de HFC Haarlem N.V. i.o.". En dat is mooi want hiermee kan je vanaf 25 euro mede-eigenaar worden van de club.

zaterdag 28 november 2009

HFC Haarlem betaalt deel RWE-nota

HFC Haarlem zal niet door energieleverancier RWE worden afgesloten van gas en elektra. Dat zei crisismanager Beer Wentink zaterdag in het radioprogramma Sportclub 1890 van RTV Noord-Holland. Wentink: "Er is een substantieel bedrag aanbetaald. Daarmee is de kou even uit de lucht".
Volgens Wentink zijn de salarissen over november deels betaald en is de schuld aan de belastingdienst met de helft teruggebracht. (Bron:rtvnh)

zaterdag 28 november 2009

Charles haalt 900 euro op bij De Graafschap

Ambassadeur Charles de Jong van de stichting 'Hart voor Haarlem' haalde bij het uitduel van HFC Haarlem tegen De Graafschap 900 euro op.
In acht uur reisde Charles met z'n invalidenvoertuig naar Doetinchem. Enkele De Graafschap-fans brachten hem zaterdag met de auto in twee uur weer terug. Inmiddels heeft 'Hart voor Haarlem' ruim 31.000 euro opgeleverd. (Bron:rtvnh)

vrijdag 27 november 2009

Jeugdspelers helpen mee


Op rtvnh een item over twee jeugdspelers die langs de deuren gaan voor hun club. Klasse mannen!

vrijdag 27 november 2009

De Graafschap - HFC HAARLEM 4-1

Haarlem begon zonder de geschorste Akerboom en de geblesseerde Berck Beelenkamp aan de wedstrijd op de Vijverberg tegen de nummer 3 van dit moment de Graafschap.
Na 20 minuten spelen kwam de thuisploeg op 1-0 via De Ridder.


Vier minuten later lag de 2-0, vanaf elf meter genomen door Buijs, ook achter Van Duin.
In de tweede helft bracht, na ruim een uur spelen, Van den Ouweland de stand op 3-0.
Via Manucharyan deed Haarlem enkele minuten later iets terug 3-1, maar de eindstand werd door een doelpunt van Meijer 4-1 voor de Superboeren.
Door de overwinning van Emmen op Eindhoven staan de roodbroeken nu laatste.
De steun van de superboeren voor de actie hart voor Haarlem mag zeker niet onvermeld blijven. Bedankt!

Kijk voor meer info op Superboeren.nl

vrijdag 27 november 2009

Dubbele benefiet


Op dinsdag 8 december speelt HFC Haarlem twee benefietwedstrijden tegen Ajax.
Om 17:00 trapt het eerste elftal van Haarlem af tegen Jong Ajax, aangevuld met enkele selectiespelers van de Amsterdammers. Om 19:30 begint de wedstrijd tussen oud-spelers van beide ploegen: (G)oud Haarlem tegen Lucky Ajax. Deze wedstrijd bestaat uit twee helften van 30 minuten.

Kaarten voor de hoofdtribune (Zuid- of Kick Smit-tribune) kosten 20 euro, voor de Noordtribune is dit 15 euro. Kinderen krijgen 5 euro korting op deze prijzen, die recht geven op een toegangskaart voor beide wedstrijden. Seizoenkaarten en omwisselkaarten vanuit bijvoorbeeld de huis-aan-huis zijn niet geldig bij deze wedstrijden.
De kaartverkoop start op maandag 30 november en zal verlopen via internet, meer informatie op www.hartvoorhaarlem.nl. Daarnaast worden kaarten verkocht via een aantal voorverkoopadressen en op de administratie van HFC Haarlem (geopend maandag-vrijdag van 9:00-17:00, alleen contante betaling).

donderdag 26 november 2009

RWE wil het licht uitdoen


Als HFC Haarlem niet voor 1 december voldoet aan haar achterstallige betalingen aan RWE, wordt de energietoervoer naar de voetbalclub afgesloten.
"We zijn coulant geweest, maar op een gegeven moment houdt het op'', aldus Van der Riet van RWE.
Een en ander zou betekenen dat Haarlem op 4 december, wanneer de club tegen FC Oss speelt, de lichtmasten niet kan ontsteken.
Bron:rtvnh.nl

donderdag 26 november 2009

Infoavond stichting Hart voor Haarlem


Woensdag 3 december zal de stichting Hart voor Haarlem weer een informatieavond beleggen.
Tijdens deze bijeenkomst van 20:00 tot 22:00 in de kantine zullen we op de hoogte gebracht worden van de stand van zaken, de lopende acties en de nog komende acties. Tevens zal er weer om hulp gevraagd worden voor o.a. het verspreiden van machtigingen en flyeren op diverse locaties. Er zal voldoende materiaal aanwezig zijn om meteen mee te nemen.

woensdag 25 november 2009

Ga door en blijf helpen


Op fansites van verschillende clubs, zoals FC Den Bosch en Eindhoven, staat de Hart voor Haarlem banner en zo blijft de actie onder de aandacht. Charles kan volgens de berichten aanstaande vrijdag ook rekenen op een warm welkom bij De Graafschap. Mooi dat men ook daar meeleeft met onze club.
Maar vergeet onze eigen stad niet, er zijn weer flyers op te halen bij de club, dus loop nog een paar straten, hang een poster voor je raam en dat van de buren en bij de bakker enz.... En vooral maak geld over! Denk niet 'ach het komt vanzelf wel goed'.
De volgende thuiswedstrijd is al aanstaande maandag 30 november. Neem vrienden en bekenden mee.

vrijdag 20 november 2009

HFC HAARLEM - FC Dordrecht 0-3

Iedereen doet zijn best behalve de spelers


Het verslag van een onthutsend slechte pot "voetbal" op deze pagina.

vrijdag 20 november 2009

Erik Heijblok sympathisant Hart voor Haarlem

De voormalige Haarlem-doelman Erik Heijblok is toegetreden tot de groep sympathisanten van de stichting ‘Hart voor Haarlem’, dat wervingsacties voor het voortbestaan van HFC Haarlem organiseert en coördineert. Eerder verbonden onder meer Ruud Gullit, Arthur Numan en Barry van Galen zich aan de stichting. Ook journalist Tom Egbers schaarde zich bij deze groep.
“Ik draag Haarlem nog steeds een warm hart toe en zal dat ook altijd blijven doen”, aldus Heijblok.

Donderdag 19 november 2009

HFC Haarlem in actie

shirtEven bij de club geweest en daar de laatste flyers opgehaald. Morgen komt er een nieuwe lading binnen dus na de wedstrijd kan iedereen een pak meenemen om dit weekend te gaan verspreiden.
In het actiecentrum is men hard aan het werk om alles in goed banen te leiden. Ondertussen komen er mensen langs met een machtiging of leveren hun oude mobieltje in, dat is toch mooi om te zien. Op de terugweg nog even langs het centrum gefietst waar supporters aan het flyeren waren, daar had de opkomst wel wat groter mogen zijn, zaterdag krijg je een nieuwe kans.

De voorbereidingen voor de internetveiling zijn in volle gang, het shirt van Van der Wiel hangt er al
Blijf flyeren, sms'en, doneren, mobieltjes verzamelen enz. Het moet en zal lukken!
Wij zijn FCH.
Donderdag 19 november 2009

Irfan Bachdim stopt bij HFC Haarlem

Irfan Bachdim is vertrokken bij voetbalclub Haarlem. De 21-jarige Amsterdammer kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht, waar zijn contract niet werd verlengd. Bachdim stopt bij Haarlem omdat hij naar eigen zeggen nog maar weinig plezier had in het voetbal.
Een van hieruit gezien onbebrijpelijke keuze van een buitengewoon talentvolle voetballer, jammer.
Alhoewel met een maandelijkse vergoeding van € 150,00 bruto is de keuze toch snel gemaakt.

Volgende wedstrijd


FC Dordrecht - HFC HAARLEM


Vrijdag 20 november, aanvang 20:00 uur
Kom naar het stadion en steun de lokale trots. Dit mag je niet missen hier moet je bij zijn.

Forza Haarlem
Foto : DNP/Michel van Bergen

Voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op 20 november zal er een grote supportersmars worden gehouden vanaf de Grote Markt naar het stadion. Deze supportersmars begint om 18:00 uur. Alle supporters wordt gevraagd zoveel mogelijk sjaals en vlaggen mee te nemen zodat er een mooie rood blauwe parade ontstaat. Tevens willen we benadrukken dat de club absoluut geen negatieve publiciteit kan gebruiken en dus op iedereen een beroep willen doen om te zorgen voor een fantastische sfeer. Gedraag je voor HFC Haarlem!

HFC Haarlem heeft de toegangsprijs voor de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht op 20 november verlaagd, om zoveel mogelijk mensen naar het stadion te krijgen. Een kaartje voor de wedstrijd van de roodbroeken kost slechts 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro. Deze prijs geldt zowel voor de Noordtribune als voor de Zuidtribune (hoofd- / Kick Smit-tribune). HFC Haarlem roept mensen op om hun kaarten al voor vrijdag te kopen op de adminstratie van de club (geopend maandag-vrijdag; 9:00-17:00). Ook mensen die een vrijkaart hebben gekregen in ruil voor hun donatie worden opgeroepen om al voor vrijdag hun kaart op te halen.

Grote loterij
Aanstaande vrijdag bij de wedstrijd HFC Haarlem - FC Dordrecht vindt er een grote loterij plaats. Naast de hoofdprijs, een LCD TV gesponsord door Expert Haarlem Centrum (Ged. Oude Gracht 5-9), zijn er een aantal andere mooie prijzen te winnen. Loten zijn voor en tijdens de wedstrijd te koop voor 1 euro en kunnen voor de wedstrijd en tijdens de rust gekocht worden. De winnende lotnummers worden 5 minuten voor het einde van de wedstrijd bekend gemaakt.
Neem dus extra veel geld mee morgen

Woensdag 16 november 2009

Doe mee en help HFC Haarlem

Meedoen kan, naast veel geld storten, op verschillende manieren. Help mee flyeren in de binnenstad, doe mee aan de huis-aan-huis-actie en breng de machtigingsfomulieren rond in een wijk, schakel familie, vrienden en kennissen in. Een sms-je is wel het minste wat ze voor je kunnen doen, loop mee in de supportersmars naar de wedstrijd vrijdag.
Geef je dus op via hartvoorhaarlem@hfchaarlem.nl, via het emailadres van de SV, of kom naar de actielocaties.

donderdag 17 november 2009

Slagerij Henk Wisker helpt mee

Slagerij Henk Wisker bestaat 75 jaar en heeft een speciale actie opgezet om HFC Haarlem te ondersteunen. Voor iedere verkochte paardenworst doneert Wisker 50 cent aan HFC Haarlem. Deze actie loopt tot en met 27 november, dus snel naar Slagerij Wisker in de Cronjéstraat om een paardenworst te kopen.
Mooi gebaar van deze slager, helemaal goed!

donderdag 17 november 2009

Hulp van Ajax voor HFC Haarlem

De Amsterdamse club stelt honderd sponsorkaarten beschikbaar voor het duel van zondag tegen Heerenveen. Ajacied Gregory van der Wiel geeft op de grote schermen in de ArenA het startsein voor een belactie waarvan de opbrengst naar Haarlem gaat.
Huidige en mogelijke sponsors van Haarlem reizen zondag met twee bussen naar Amsterdam. Haarlem hoopt dat zij na het middagje Ajax bereid zijn een extra bijdrage te doen, waardoor de club haar schuldeisers kan betalen. Haarlem heeft binnen afzienbare tijd drie ton nodig. Ajax wil niet reageren, omdat er nog gewerkt wordt aan een persbericht. (bron:rtvnh.nl)

donderdag 17 november 2009

Haarlem vraagt uitstel betaling aan

HFC Haarlem gaat de belastingdienst om uitstel van betaling vragen. Al enkele maanden draagt de club geen loonbelasting af over de salarissen van de spelers. Om die reden heeft de fiscus beslag gelegd op de tegoeden van de club. HFC Haarlem heeft voor 1 december dit jaar 300.000 euro nodig om aan de belangrijkste betalingsverplichtingen te voldoen, anders wordt er in Haarlem niet langer professioneel gevoetbald.
HFC Haarlem hoopt met het verzoek om uitstel te voorkomen dat het failissement wordt aangevraagd, aldus woordvoerder Johan Tempelaar. (bron:rtvnh.nl)

Zaterdag 14 november 2009

Doneren kan op rekening 70.70.70.082 t.n.v. Hart voor Haarlem

http://www.hartvoorhaarlem.nlGebruik deze banner ook op je site. Met dit bestandje en deze code.
Liever een .gif formaat. Die staat hier.

vrijdag 13 november 2009

FC Omniworld - HFC HAARLEM 4-2

Slechte beurt in maand van de waarheid

Het verslag van de wedstrijd staat op deze pagina.

Volgende wedstrijd


FC Omniworld - HFC HAARLEM


Vrijdag 13 november, aanvang 20:00 uur

Er zal geen bus vertrekken richting Omniworld, het is geen verplichte busreis en de meeste supporters reizen per trein of gaan met eiegen vervoer. Je kan vooraf wel al kaartjes halen bij de administratie van HFC Haarlem, maar het kan ook op de avond zelf bij de kassa* van het uitvak van Omniworld. Kosten € 10.-
* kassa is open, neem wel je legitimatie mee.

woensdag 11 november 2009

Steun de club ook via SMS

Steun HFC Haarlem! Sms ‘HLM’ + jouw boodschap aan de club, naar 2580 (max. 2 berichten, max. € 1,50 kosten)

dinsdag 10 november 2009

Haar ambassadeur van Haarlem-actie

Martin Haar is de ambassadeur van de Haarlem actie 'Hart voor Haarlem'. Ook Arthur Numan en Gerard van der Lem komen in actie voor de club. Met de actie willen de ruim honderd supporters die zich opgaven geld inzamelen voor de noodlijdende voetbalclub. Zij zullen huis aan huis geld inzamelen. Verder start er een sms-actie om bekendheid voor de club te genereren.
De club zelf wil de eerste volgende thuiswedstrijd, op 20 november tegen FC Dordrecht, een vol stadion hebben. Supporters hoeven daarom slechts tien euro entree te betalen. (van rtvnh.nl) Genoemde prijs is voor alle tribunes.

maandag 2 november 2009

Als één man achter HFC Haarlem

Schrijf je daarom ook in op http://haarlem023.ning.com en praat op het forum mee over acties en ideeën om de club er bovenop te helpen.

Kijk ook op http://www.hartvoorhaarlem.nl Hierop worden acties vanaf heden aangekondigd. Dit betekent dat de website haarlem023.ning.com in de toekomst "slechts" fungeert als platform van de supporters om mee te praten over acties of andere ideeën te opperen.

dinsdag 10 november 2009

Hulsebosch stapt op

Dick Hulsebosch heeft vandaag de ledenraad medegedeeld dat hij, ondanks het verzoek van de commissarissen en het bestuur, per direct aftreedt als voorzitter van HFC Haarlem. “De discussies rond mijn persoon leiden veel te veel af van het echte werk: het vinden van financiële ondersteuning voor HFC Haarlem. De ledenraad en het bestuur van de Businessfriends kunnen zich nu volop concentreren op het vinden van nieuwe sponsors, de kern van het probleem na het wegvallen van het stadionplan. Ik hoop van ganser harte dat zij met de commissarissen en de vele vrijwilligers daarin slagen want deze mooie club mag nooit verdwijnen”, aldus de scheidend voorzitter.

zaterdag 7 november 2009

Andere krant ander nieuws

Over drie ton gesproken. Lees dit maar.

vrijdag 6 november 2009

Slotfase Haarlem weer te machtig

Go Ahead Eagles - HFC HAARLEM 2-3

In een uitverkochte Adelaarshorst had Haarlem een droomstart. Na 7 minuten schoot De Graaff de penalty tegen de keeper maar was Kousemaker attent en zette Haarlem toch op 0-1. Vlak voor rust bracht Ghoochannejhad de stand weer in evenwicht.
Tien minuten na rust schoot Kousemaker Haarlem nomaals op voorsprong maar de thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind.
Via Gerritsen werd het in de 68e gelijk en Colak bezorgde Go Ahead 8 minuten voor tijd (Haarlem verloor weer in de slotfase) de volle winst.
Ondertussen de samenvatting bekeken, wedstrijd was reclame voor het voetbal.

Gele kaarten Haarlem, volgens de VI alleen voor Karreman, volgens jupilerleage.nl, geel voor Akerboom en Karreman, volgens teletekst, voor Akerboom, Karreman en Berck Beelenkamp. Sorry hoor maar zo kan ik het onmogelijk allemaal bijhouden. (Ondertussen, zondag 8/11, alle sites dezelfde info, 3x geel voor Haarlem)

Charles de Jong, die met zijn scootmobiel een tocht van 150 kilometer naar de wedstrijd heeft gemaakt, is ontvangen door het management van de Eagles. Er lag een gesigneerd shirt klaar wat Charles in het sponsorhome mocht veilen. Goede actie en een warme reactie van Go Ahead.

vrijdag 6 november 2009

Gemeente belooft veel maar doet weinig

Tijdens het spoeddebat over het naar de belastingdienst verdwenen geld bleek dat de gemeente Haarlem niet de acute financiële problemen van HFC Haarlem wil oplossen. De goed gevulde publieke tribune hoorde dat de gemeente een miljoen heeft regreserveerd voor het opknappen van het stadion. Voorwaarde is dat Haarlem eerst de financiële positie van de club weer op orde heeft.
Ja hoor, weer een belofte die niet nagkomen hoeft te worden.
Dat één en ander met elkaar samenhangt wil er na 15 jaar praten maar niet in op het gemeentehuis.
De tijd dringt en het is te hopen dat de HFC Haarlem gemeenschap succes heeft in het zoeken naar geld.

Hoe slaapverwekkend het was staat in De Telegraaf

woensdag 4 november 2009

Wie niet waagt wie niet wint

Maandag 2 november zijn leden van het bestuur en de supporterscommissie samen gekomen en hebben unaniem besloten om de opbrengst van de benefietactie ten behoeve van het Supporterhome volledig te besteden aan de staatsloten-actie. Maar hoe meer loten, hoe meer kans. Dus doe mee aan deze actie en help Haarlem aan een beter lot! Dit kan door een zo groot mogelijk bedrag over te maken van Op rekening 549.53.50 t.a.v. Supportersvereniging HFC Haarlem o.v.v. "Staatsloten-actie"

zondag 1 november 2009

Spoeddebat over situatie HFC Haarlem

De SP wil komende donderdag een spoeddebat in de gemeenteraad naar aanleiding van de inbeslagname op de tegoeden van voetbalclub HFC Haarlem door de Belastingdienst. De fractie wil weten of de voorwaarden die de gemeenteraad stelde voor het verlenen van financiële steun aan de club wel zijn nagekomen. Bron:HD.nl

Met een avondje voor de vorm een beetje ruzie maken over twee ton, door een partij die het 15 jaar lang over een FC Haarlemmermeer heeft gehad, schiet de club verder niets mee op.

zaterdag 31 oktober 2009

HFC Haarlem heeft snel geld nodig

Het bestuur van HFC Haarlem praat maandag met de ledenraad hoe de club een faillissement kan voorkomen.
Haarlem-voorzitter Dick Hulsebosch: "Het kan niet zo zijn dat er geen betaald voetbal meer is in de tiende stad van Nederland. We doen een dringend beroep op iedereen om ons te helpen.

Voorzitter Dick Hulsebosch van HFC Haarlem ontkent dat zijn club informatie over een schuld bij de belastingdienst heeft verzwegen voor de gemeente.
Hulsebosch: "Ze wisten waar de crediteuren zaten. Wij hebben niemand belazerd. Alleen was de beslaglegging door de belastingdienst voor ons ook een verrassing. "
Voor wethouder Maarten Divendal was het een verrassing dat het bedrag van twee ton van de gemeente direct geclaimd werd door de fiscus. Het geld was bedoeld om Haarlem op korte termijn enige financiële armslag te bieden.
Van rtvnh.nl

Volgende wedstrijd


Go Ahead Eagles HFC HAARLEM


Vrijdag 6 november, aanvang 20:00 uur

vrijdag 30 oktober 2009

HFC HAARLEM - Eindhoven 2-1


Manucharyan schiet Haarlem naar winst


Het verslag van de wedstrijd op deze pagina.


Manucharyan
Foto : Serge Meijer

vrijdag 30 oktober 2009

Divendal kan ook al niet lezen

’Schuld HFC Haarlem bij fiscus was wél bekend’

Wethouder Divendal is al maanden geleden op de hoogte gebracht van het feit dat voetbalclub HFC Haarlem een schuld van ruim twee ton had bij de Belastingdienst.
,,Of hij het daadwerkelijk wist, weet ik niet. Maar hij had het kúnnen weten'', zegt Beer Wentink, lid van de raad van commissarissen van de club. ,,Het staat gewoon in de stukken.'' Divendal zegt in een reactie toch écht niet op de hoogte te zijn geweest. ,,Ons onderzoek in opdracht van de gemeenteraad was afgelopen voorjaar. Ons is ondanks al onze vragen nooit helder gemaakt dat de belastingschuld een zo'n prominente rol zou kunnen gaan spelen.'' Bron: HD.nl

Eindelijk de club bijt van zich af en nu Divendal met pek en veren de stad uitjagen!

vrijdag 30 oktober 2009

Mogelijk boete voor HFC Haarlem voor spreekkoren

HFC Haarlem krijgt mogelijk een boete van de KNVB voor spreekkoren vorige week vrijdag tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam. Bezoekers van de Noordtribune kregen vrijdagavond bij de wedstrijd Haarlem - FC Eindhoven een brief mee waarop de club vroeg of de supporters zich normaal wilden gedragen.
Door de scheidsrechter en de vierde official is na afloop van de wedstrijd tegen Volendam een aantekening gemaakt op het wedstrijdformulier over de spreekkoren. ,,Dit levert onze club, die het financieel toch al zo moeilijk heeft een boete op”, aldus HFC Haarlem op het papier. Bron: HD.nl

Dat zou dan jammer zijn maar eerlijk gezegd heb ik niets gehoord tijdens die wedstrijd.
Maar ja, hier al eerder geschreven, flink doen tegen Haarlem en zondag Studio Sport kijken met het geluid uit daar in Zeist. Maar bijvoorbeeld wel een sfeerbeeld met fakkels in de leader
(http://www.youtube.com/watch?v=jGjqWiTEotg) van de ere-divisie, en vervolgens NAC een wedstrijd zonder publiek laten spelen want vuurwerk mag niet. Dat soort praktijken :-(

donderdag 29 oktober 2009

Problemen steeds groter


HFC Haarlem heeft grote financiële problemen: de Belastingdienst en andere schuldeisers hebben beslag gelegd op de tegoeden van de voetbalclub. Het gaat om de TV-gelden en reeds betaald sponsorgeld. Haarlem kon de salarissen over september en oktober ook al niet betalen zonder externe hulp. Hoe ernstig de problemen bij Haarlem zijn, wordt waarschijnlijk later donderdag duidelijk. Van rtvnh.nl

Volgens sportwethouder Maarten Divendal was de gemeente niet op de hoogte van het feit dat de Belastingdienst één van de schuldeisers is. Divendal kwalificeert dat als 'zeer ernstig'. Van HD.nl

En dat is dan wethouder, heeft geen idee wat er aan de hand is. Ze hebben daar op het gemeentehuis maanden lang de boekhouding van de club door zitten spitten. Las vanochten nog in de krant, bij de sigarenboer, dat Groen Links vond dat als de club dit opzettelijk zou hebben verzwegen het over zou zijn met de steun. Steun? Welke steun? Het kopen van het laatste gedeelte van het stadion en het slopen van de west en oost tribune is geen steun, dat is (woning)bouwrijp maken van het terrein.

dinsdag 27 oktober 2009

Heracles Almelo - HFC HAARLEM 3-0


Vroege achterstand maakt roodbroeken kansloos

Haarlem begon met onder andere Bas van Wegen, Zouzou en Ramic in de basis aan deze bekerwedstrijd.
Via Dost kwam Heracles na ruim 5 minuten op 1-0 en Everton maakte er weer vijf minuten later 2-0 van.
Buiten twee gele kaarten, voor Nieuwenburg en Van den Broek, kreeg Haarlem ook twee kansen maar de bal ging de eerste keer via Pieckenhagen en de lat over, de tweede keer moest er een speler van Heracles aan te pas komen om de bal van de doellijn te halen.

In de tweede helf kwam na een uur spelen Laurens ten Heuvel in de ploeg voor Ramic. Uit een vrije trap schoot Fledderus de thuisploeg naar 3-0 en Haarlem daarmee definitef uit de beker. Met Wijks voor De Graaff en in de slotfase met Candan voor Van den Broek maakte Haarlem de 90 minuten vol.
Jammer, bekervoetbal is leuk en nog een ronde met een aansprekende tegenstander was welkom. Maar verliezen uit bij Heracles kan, vrijdag thuis verliezen van Eindhoven niet.

HD weg ermee!

Het HD zag in de voorbeschouwing op deze wedstrijd weer een mooie aanleiding om oude koeien uit de sloot te halen en zo de club nog even door de modder te halen. Nieuwswaarde van de toevoeging om nog even terug te grijpen op een gebeurtenis (buiten het stadion) van februari 2008 is natuurlijk nul.
En het is echt geen toeval hoor, de, hier gehate en precies om deze reden al lang opgezegde, krant maakt er al een jaren een gewoonte van om de club waar het maar kan een trap na te geven.
Het artikel staat hier.

zaterdag 24 oktober 2009

De Vlieger wil Haarlem graag helpen


Zakenman Erik de Vlieger zou Haarlem 'graag weer financieel gezond maken'. Dat zei de Amsterdammer zaterdagochtend in Sportclub 1890 van RTV Noord-Holland.
"Maar ik ga geen geld storten zonder plan. Waar ga je naartoe? Dat is het belangrijkste", aldus De Vlieger die de club vorige maand 80.000 euro leende om de salarissen te kunnen betalen. Dat geld krijgt hij één dezer dagen terug. Een eventuele plek in de nieuw te vormen Raad van Commissarissen wijst hij niet op voorhand af. "Ik ga daar heel serieus op in. Het hangt af hoeveel tijd 't kost en wat er verwacht wordt. " .

vrijdag 23 oktober 2009

HFC HAARLEM - FC Volendam 1-2


Slotfase weer eens fataal

Het verslag van een goede eerste en een slechte tweede helft staat op deze pagina.

Volgende wedstrijd


HFC HAARLEM - FC Volendam


Vrijdag 23 oktober, aanvang 20:00 uur.

vrijdag 16 oktober 2009

FC Oss - HFC HAARLEM 1-0

zondag 18 oktober 2009

Geld voor noodzakelijke opknapklussen

HFC Haarlem heeft door het verkopen van het gedeelte van het complex dat nog niet in handen was van de gemeente 230.000 euro ontvangen. De gemeente wil met de aankoop vooral de club aan de nodige liquide middelen helpen. Maar heeft nu natuurlijk alles gewoon in eigendom genomen en de club had op dit moment geen andere keuze.
Overigens trekt de gemeente er wel eerst 30.000 euro huurachterstand vanaf en de rest wil De Vlieger wel weer terug hebben, denk ik.
Daarnaast heeft de lakse huisbaas na ruim tien jaar 170.000 euro vrijgemaakt om, door de sloop van de oude staantribunes en divers achterstallig onderhoud, het stadion aantrekkelijk en veiliger te maken.
De discussie over wat er op langere termijn met het stadion moet gebeuren (de beloofde renovatie) is, gezien het onderzoek naar de overlevingskansen van de club, uitgesteld tot na de winterstop. Ja, ja.
Bedragen komen uit het HD van 15-10-2009.

vrijdag 9 oktober 2009

Haarlem breekt met stijgende lijn

HFC HAARLEM - Excelsior 0-1


Het verslag van de wedstrijd op deze pagina.

maandag 19 oktober 2009

Stelling bij het Haarlems Weekblad

In het Haarlems Weekblad is de stelling van deze week: 'Voetbalclub Haarlem moet profclub blijven'. Uiteraard zou het goed zijn voor de club als een overtuigende meerderheid 'eens' stemt en daarmee (nog maar eens) het signaal naar voren komt dat HFC Haarlem behouden moet blijven voor de stad en voor het betaalde voetbal.
Stemmen doe je op deze pagina.

Volgende wedstrijd


HFC HAARLEM - Excelsior


Vrijdag 9 oktober, aanvang 20:00 uur.

Edgar Manucharyan is niet fit genoeg om vrijdag te spelen tegen Excelsior. De aanvaller kampt met een enkelblessure. De huurling raakte geblesseerd in het duel met Telstar.
Volgens coach Jan Zoutman gaat het slechts om een kneuzing, terwijl werd gevreesd voor een breuk.
Bron: RTV Noord-Holland.

vrijdag 9 oktober 2009

De Vlieger helpt Haarlem


De spelers van Haarlem zijn voorlopig verzekerd van het ontvangen van hun salaris; oud-hoofdsponsor Erik de Vlieger heeft zich bereid getoond een forse lening te verstrekken. De club kampt met ernstige financiële problemen en kon zelf de lonen niet uitbetalen.
Haarlem is in afwachting van een deal met de gemeente Haarlem, die bezig is opstallen over te nemen. “Dit is uitzonderlijk”, verklaart De Vlieger zijn vriendelijke geste. “De club vertelde me geen kant op te kunnen, dus heb ik via de lening een voorschot verstrekt. Ik denk het geld snel, mogelijk binnen een maand terug te hebben.”
Eerder liet de zakenman al weten dat hij eerdere plannen om een nieuw stadion voor de club te betalen nieuw leven in te willen blazen. “Waarom ik dit doe? Haarlem is mijn stad”, verklaarde De Vlieger.
Bron: voetbalzone.nl

zondag 4 oktober 2009

Derby onbeslist


telstar - HFC HAARLEM 2-2


Het verslag van de wedstrijd op deze pagina.

Volgende wedstrijd


telstar - HFC HAARLEM


Zondag 4 oktober, aanvang 14:30 uur.

Woensdag 30 september 2009

RVC stelt nieuw bestuur samen

In lijn met het besluit van de ledenvergadering is de voorlopige Raad van Commissarissen belast met het samenstellen van het nieuwe bestuur van de HFC Haarlem. Die raad telt op het ogenblik twee leden, te weten de heren Wentink en Roelofs, en zal binnenkort in overleg met Ajax worden aangevuld met een derde commissaris. Tot de opdracht van de Raad van Commissarissen hoort mede de zorg voor continuïteit op zowel de korte als de lange termijn van de voetbalclub.

Maandag 14 september 2009

Kaartverkoop derby


Er is gekozen voor de bus als middel van vervoer. Wel zo makkelijk. Roken en drinken kan niet tijdens dit kortje ritje.
Om te zorgen dat je verzekerd bent van een plaats in de bus en op de tribune koop je vooraf al een omwisselbiljet.
De spelersgroep wil graag de steun van zoveel mogelijk supporters. Daarvoor is de administratie dan ook dagelijks geopend van 10:00-16:30 uur. Ook tijdens lunchtijd kun je dus even snel langs rijden voor een kaartje. Daar zit men voor je klaar, klein bedrag pinnen mag* en oh ja vergeet je legitimatiebewijs niet.
De verkoop stopt op donderdag 1 oktober om 16.30 uur.
Zondag 04-10-2009, slaap je uit of drink je met mate(n), om uiterlijk 13:30 uur vetrekken de bussen. Voor € 15,00 heb je een zitplaats in de bus heen en terug, een kaartje voor de derby en een fantastische middag.
Tot dan!
* dat van dat pinnen zou mooi zijn maar je moet contant betalen.

Zaterdag 26 september 2009

HFC HAARLEM - FC Den Bosch 3-2


Ongekend spektakel in Haarlem Noord

Het verslag op deze pagina.

HFC Haarlem loot Heracles Almelo


In de derde bekerronde speelt Haarlem uit in Almelo.
De wedstrijd wordt gespeeld op 27, 28 of 29 oktober 2009.

Woensdag 23 september 2009

Reddingsteam HFC Haarlem sneuvelt


Het 'reddingsteam' dat voetbalclub Haarlem begin deze week had willen presenteren, is al voordat het zou beginnen alweer van de baan.
Volgens clubicoon Beer Wentink komt dat door het uitlekken van enkele namen afgelopen zaterdag in het Haarlems Dagblad. Er is nadien nog wel overleg geweest over het formeren van een raad van commissarissen die het bestuur zou gaan vervangen maar zonder resultaat.
Behalve Wentink zouden ook Bert Roelofs (bestuurslid Haarlem) en Ben Prijs (consultant) Haarlem naar rustiger vaarwater moeten loodsen. Door het afketsen van de bouw van het nieuwe stadion kampt de club inmiddels met een tekort van negen ton. Bron:rtvnh.nl

Nou wat moeten we hier nu weer van denken. Stopt een gemotiveerd team dat het beste voor heeft met de club meteen bij de eerste tegenslag? Wie lekt er naar de krant? Waarom lees ik dat wel maar dan weer niets over affaire Niekerk. Toch negen ton?
Er zijn zoveel vragen voor de supporters en maar zo weinig antwoorden. De krant maakt dus een selectie in het nieuws en de club zwijgt meestal in alle talen op de eigen website.
Twee antwoorden heb ik voor de lezers van deze pagina. 1. De KNVB is nog steeds niet akkoord met het samenwerkingsverband met Ajax. 2. Nee, je kunt nog geen certificaten kopen.

Dinsdag 22 september 2009

GEWELDIG

telstar - HFC HAARLEM (beker) 1-3


Haarlem begon scherp aan de wedstrijd en kwam al in de vierde minuut op voorsprong door een doelpunt van Roel de Graaff. Laurens ten Heuvel verdubbelde na een kwartier spelen de score. Telstar kwam in de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen, al zorgde Haarlem-verdediger Mac-Intosh nog voor spanning door de bal boven zijn eigen doelman Marco van Duin op de lat te plaatsen.
Na rust was Telstar vaker op de helft van Haarlem te vinden. Na een handsbal van Milan Berck Beelenkamp in het eigen strafschopgebied mocht Fafiani vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer scoren. Invaller Marvin Wijks gooide de wedstrijd echter weer op slot. Na een dribbel aan de rechterkant schoot Wijks de bal op fenomenale wijze in de verre hoek, waarmee de eerste bekeroverwinning van HFC Haarlem op rivaal Telstar een feit was.

Volgende wedstrijd


telstar - HFC HAARLEM (beker)


Dinsdag 22 september, aanvang 20:00 uur.

Zondag 19 september 2009

Haarlem doet Van Niekerk in de ban


HFC HAARLEM heeft voormalig technisch manager Ron van Niekerk laten weten dat hij dit seizoen niet meer welkom is in het stadion. De club vindt dat Van Niekerk Haarlem in een interview in De Telegraaf afgelopen maandag ernstig beschadigd heeft. Daarin stelt de oud-speler dat algemeen manager Dino Rasmijn, die binnenkort opstapt, slecht functioneert. Het bestuurs is mede-verantwoordelijk omdat dat het Rasmijn moet controleren. Van Niekerk is niet onder de indruk: "Tegenhouden kun je me niet. Als ik in de gelegenheid ben, ga ik daar op vrijdag met relaties gewoon wat eten. " .
Bron: rtvnh.nl

Vrijdag 18 september 2009

RBC Roosendaal - HFC HAARLEM 2-2


Haarlem met Manucharyan in de basis tegen de nummer 8 RBC. Die ploeg was met negen gemaakte doelpunten, net als onze club, ook nog niet bijster productief deze competitie. Maar Haarlem kreeg ze daarbij ook nog eens te te makkelijk tegen en ook nu lag de bal na vijf minuten alweer achter Van Wegen.
Benjamin van den Broek maakt na 23 minuten met een kopbal gelijk en zo was er weer uitzicht op een punt.
Na rust bracht De Graaff Haarlem op een 1-2 voorsprong maar daar konden de roodbroeken slechts een minuut van genieten, Ars maakte er toen alweer 2-2 van.
In het laatste half uur werd niet meer gescoord. Een punt in een uitwedstrijd stemt tot tevredenheid, de manier waarop Haarlem de doelpunten tegen kreeg blijft zorgelijk.
Goed weekend!

Donderdag 17 september 2009

Van Niekerk over het vertrek van Rasmijn


In de Metropool (telegraaf) sportbijlage van afgelopen maandag 14 september kreeg Ron van Niekerk een hele pagina om zijn visie op het vertrek van Rasmijn te geven.
Klik om het ingescande artikel te bekijken op deze link.

Volgende wedstrijd


RBC Roosendaal - HFC HAARLEM


Vrijdag 18 september, aanvang 20:00 uur.

Vrijdag 11 september 2009

HFC HAARLEM - Helmond Sport 1-4


Wel willen maar niet kunnen

Het verslag van helaas weer een nederlaag staat op deze pagina.

Benjamin v.d Broek
Foto: Serge Meijer

Maandag 14 september 2009

Kaartverkoop dubbele derby


Voor beide busreizen geldt dat het een verplichte buscombi is met de nodige regels.
Er zijn per wedstrijd ongeveer 200 plaatsen beschikbaar. (ze hebben een paar keer de stoeltjes geteld maar kwamen steeds op andere aantallen) Vooraf moet een omwisselbiljet worden gekocht. Vergeet je legitimatie niet anders moet je nog een vrije middag extra nemen. Eén kaart per persoon.

Bekerwedstrijd: dinsdag 22-09-2009, vertrektijd: 18:30-19:00 uur, kosten inclusief kaart: € 15,00, kaarten te koop tot en met 18-09-2009 Let op!! 12:30 uur.

Competitiewedstrijd: zondag 04-10-2009, Vertrektijd: 13:00-13:30 uur, kosten inclusief kaart € 15,00, kaarten te koop tot en met 01-10-2009 16:30 uur.

De administratie is geopend van 10:00-16:30 uur van maandag tot vrijdag, dat zijn nog eens werktijden.
Op deze derby-dagen zal de kantine van HFC Haarlem voor, tijdens en na de wedstrijd gesloten zijn. Indrinken doe je maar ergens anders. Voor vragen kun je mailen naar busreizenhaarlem@hotmail.com.

Maandag 14 september 2009

Kaartverkoop derby


Er is gekozen voor de bus als middel van vervoer. Wel zo makkelijk. Roken en drinken kan niet tijdens dit kortje ritje.
Om te zorgen dat je verzekerd bent van een plaats in de bus en op de tribune koop je vooraf al een omwisselbiljet.
De spelersgroep wil graag de steun van zoveel mogelijk supporters. Daarvoor is de administratie dan ook dagelijks geopend van 10:00-16:30 uur. Ook tijdens lunchtijd kun je dus even snel langs rijden voor een kaartje. Daar zit men voor je klaar, klein bedrag pinnen mag* en oh ja vergeet je legitimatiebewijs niet.
De verkoop stopt op donderdag 1 oktober om 16.30 uur.
Zondag 04-10-2009, slaap je uit of drink je met mate(n), om uiterlijk 13:30 uur vetrekken de bussen. Voor € 15,00 heb je een zitplaats in de bus heen en terug, een kaartje voor de derby en een fantastische middag.
Tot dan!
Zelfde boodschap andere verpakking! Krijg gewoon zin om te gaan als ik dit lees al moet ik het eerst zelf schrijven.
* dat van dat pinnen zou mooi zijn maar je moet contant betalen.

Vrijdag 11 september 2009

Cambuur Leeuwarden - HFC HAARLEM 4-1


Met Bachdim in de basis en onder andere Candan op de bank begon Haarlem de wedstrijd tegen de nummer zes Cambuur.
Kansen voor Ten Heuvel en Van den Broek direkt in het begin van de wedstrijd, maar de thuisploeg komt na 7 minuten op voorsprong via Maachi. Via het hoofd zet De Graaff na 20 minuten Haarlem op 1-1. De ploeg van Zoutman speelt prima in deze fase maar het is weer Cambuur dat scoort. Guijt laat met een schot keeper Van Wegen kansloos en zet de Friezen op 2-1.
8283 Toeschouwers zien na rust dat De Visscher er uit een penalty 3-1 van maakt. Met nog twintig minuten te spelen is deze achterstand ondanks de positieve spelopvatting van Haarlem te groot om nog met een resultaat terug te kunnen keren in de Spaarnestad. Dat de einduitslag uiteindelijk nog 4-1 werd is voor de statistieken. Daaruit blijk natuurlijk wel dat het aantal tegentreffers is opgelopen tot 17 en ook liep Haarlem vanavond tegen drie keer geel aan.

Woensdag 2 september 2009

Dino Rasmijn vertrekt


Algemeen directeur Dino Rasmijn vertrekt op korte termijn bij HFC Haarlem. Rasmijn heeft de club verzocht om zijn arbeidsovereenkomst te ontbinden omdat hij de hectiek die de functie met zich meebrengt niet meer kan opbrengen. (Bron:RTVNH)

Dinsdag 1 september 2009

Haarlem huurt twee spelers van Ajax


Ajax en HFC Haarlem hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Tom Overtoom en Tayfun Candan.
De verhuur van deze spelers uit de opleiding van Ajax is per direct en loopt tot en met 30 juni 2010.
Aanvallende middenvelder Overtoom is geboren op 20 november 1990 in Amsterdam en heeft nog een contract bij Ajax dat loopt tot en met 30 juni 2011. Verdediger Candan is geboren op 7 mei 1990 in Hoorn en heeft nog een contract dat loopt tot en met 30 juni 2010.

Samenwerken = huren?

Vrijdag 28 augustus 2009

HFC HAARLEM - FC Emmen 4-0


Overdonderend Haarlem in 20 minuten klaar met Emmen


Verslag van de wedstrijd staat op deze pagina.
Bachdim in actie

Foto: Serge Meijer

Volgende wedstrijd

HFC HAARLEM - FC Emmen


Vrijdag 28 augustus, aanvang 20:00 uur

Kom naar het stadion en steun de ploeg!

Jan Zoutman heeft Marco van Duin gepasseerd voor het duel tegen FC Emmen, vanavond. Bas van Wegen verdedigt dan het doel van Haarlem.
Van Duin kreeg in de eerste vier wedstrijden van het seizoen dertien doelpunten tegen.
Zoutman heeft daarom besloten de 24-jarige Bas van Wegen opnieuw een kans te geven. Vorig seizoen verdedigde Van Wegen al veertien maal het doel van Haarlem. (van rtvnh.nl)
Item is hier te bekijken: http://www.rtvnh.nl/player.php?stream=ItemTV&item=41565

Uiteraard ruim na de wedstrijd weer een verslag van de wedstrijd op deze pagina.

Maandag 24 augustus 2009

HFC HAARLEM - AGOVV 1-2

Weer een onvoldoende


Verslag van de wedstrijd staat op deze pagina.

Vrijdag 21 augustus 2009

Fortuna Sittard - HFC HAARLEM 5-1

Helemaal onderaan

Zonder de geblesseerde Meye, Karreman, Kousemaker en Manucharyan maar met onder andere Celen, Nieuwenburg en El Yaakoubi nam Haarlem het op tegen het nog puntloze Fortuna Sittard.
Na 6 minuten zette Rychlik de thuisploeg op 1-0. De gelijkmaker kwam ook op naam van een speler van Fortuna want Vanek scoorde voor rust een eigen doelpunt.
In de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong nu vanaf elf meter, Voorn benutte de strafschop.
De roodbroeken kwamen ditmaal niet meer op gelijke hoogte om zo, net als vorige week, met een punt uit Limburg te kunnen vertrekken. Integendeel de thuisploeg liep in de slotfase uit naar maar liefst 5-1 en deed zo de laatste plaats over aan Haarlem.

Vrijdag 21 augustus 2009

Floris van Bodgraven al weg bij Haarlem


De 21-jarige aanvaller kwam voor aanvang van dit seizoen over van Dordrecht maar kwam bij Haarlem (op amatuerbasis) vooralsnog niet verder dan het tweede en zag in die rol te weinig perspectief. (uit het HD)

Vrijdag 21 augustus 2009

Ajax stalt Witschge in Haarlem


Rob Witschge heeft geen plek in de trainersstaf van Martin Jol en zag een functie als scout niet zitten. Omdat Ajax het salaris te hoog vond om zijn één jaar doorlopende contract af te kopen gaat de voormalig assistent van Marco van Basten naar Haarlem.
De ontwikkelingen op technisch gebied zal de 41-jarige Witschge volgen bij Haarlem en vervolgens rapporteren. Af en toe assisteert hij ook nog de trainer bij Haarlem, Jan Zoutman. Het wachten is nu op een sein van de KNVB, zegt De Telegraaf. Toen de ex-voetballer zijn diploma als trainer coach haalde, was hij ook actief bij Haarlem.
In 2001 en 2002 was hij assistent, daarna ging hij in zee met Van Basten, eveneens als assistent.

Ik had liever een paar spelers gezien

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard - HFC HAARLEM

Vrijdag 21 augustus, aanvang 20:00 uur

Dinsdag 18 augustus 2009

Nog geen groen licht plan Haarlem en Ajax


De KNVB is formeel nog niet akkoord met de samenwerking tussen Ajax en Haarlem. De Amsterdammers verstuurden afgelopen week een persbericht met daarin de aankondiging van een vergaand verbond. 'Maar dat was nog iets te voorbarig', zegt KNVB-woordvoerder Marloes van der Laan tegen Voetbal International.
De juridische afdeling in Zeist wil eerst nog antwoord op een aantal vragen voordat er definitief ja wordt gezegd tegen de samenwerking. Zo wil de KNVB van beide clubs weten hoe groot de zeggenschap van Ajax wordt bij Haarlem en wat de verdeling wordt binnen de raad van commissarissen. De bedoeling is dat Ajax een veto krijgt op technisch gebied.
En ook de opleidingsvergoeding is een van de onderwerpen die nog moet worden besproken, vervolgde Van der Laan. Het is niet gezegd dat de samenwerking tussen de clubs in deze vorm bij voorbaat wordt goedgekeurd. Het moet tenslotte wel stroken met de KNVB-reglementen. Dat wordt nu getoetst door onze juristen.(bron: VI)

Denk dan de KNVB zich even gepasseerd voelde bij het lezen van het persbericht. Lijkt me verder vooral een formele kwestie. Beide verenigingen zullen ongetwijfeld vooraf hebben gekeken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn bij de samenwerking. Even afwachten of dit toch nog een staartje krijgt.

Vrijdag 14 augustus 2009

MVV - HFC HAARLEM 0-0


Eerste punt binnen

Kousemaker ontbrak door een blessure, Nieuwenburg begon op de bank in Maastricht. Wel weer in de basis, Berck Beelenkamp en ook Manucharyan er meteen vanaf het begin bij.
Meije viel al vroeg uit met een blessure en voor hem kwam Nieuwenburg alsnog binnen de lijnen.
Zonder al te veel opwinding in de eerste helft stond het 0-0 bij rust in de Geusselt.
In de tweede helft, met Celen voor Karreman, kwam er ook geen verandering in de stand. Eerste punt dus van dit seizoen en omdat dat is behaald uit bij MVV noteer ik een verdienstelijk gelijkspel.
Gele kaarten bij Haarlem voor Ten Heuvel en Bachdim die in de slotfase inviel voor Manucharyan.
Allemaal prima te beluisteren op www.l1.nl, vorige week bediende rtv-parkstad.nl de thuisblijvers in Veendam.
Waarom hebben wij dat niet?

Vrijdag 14 augustus 2009

Ajax en Haarlem sluiten nieuwe overeenkomst


Geen nieuws maar nu is het officieel, goedkeuring door de KNVB en de handtekeningen zijn gezet.
De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en eindigt op 30 juni 2012.
Belangrijke kandidaat om de oversteek te maken is linksback Christian Supusepa, inderdaad broertje van, aldus het HD.
Die zetten we even in het rijtje: Bodul, Blind, Schell, Martina en van der Heijden.

Maandag 10 augustus 2009

Samenwerking met Ajax


Haarlem en Ajax gaan hun samenwerking intensiveren. De Amsterdammers krijgen meer zeggenschap in het beleid van de eerstedivisionist. In ruil daarvoor wordt Haarlem financieel geholpen.
In de nieuwe plannen gaat Ajax per seizoen minimaal één en maximaal vier spelers bij Haarlem stallen. De Armeense aanvaller Edgar Manucharyan is al verhuurd als onderdeel van de nieuwe plannen.
Bovendien krijgt Ajax zeggenschap over het transferbeleid van de eerstedivsionist, nemen één of twee mensen plaats in de Raad van Commissarissen van de Haarlemmers en zal Ajax Haarlem financieel ondersteunen.
Bedragen worden niet genoemd, maar te denken valt aan investeringen in de infrastructuur als kleedlokalen en kunstgrasvelden.
In de afgelopen acht jaar stapten twintig Haarlemse talenten al over naar de Amsterdammers. Ajax wil dit aantal echter verhogen. Haarlem zal meeprofiteren als Ajax een voormalig jeugdspeler van de club weet te verkopen. Beide clubs verwachten begin deze week toestemming van de KNVB.

Prima, als we samenwerken doe het dan ook goed. Er komen spelers naar de club, in plaats van alleen maar andersom, en dat werd een keer tijd. Er worden investeringen gedaan en die zijn hard nodig.
Over vereniging, clubkleuren, logo en naam hoeven we ons geen zorgen te maken daarover blijven de leden de baas.
Het grijpen van de macht door de Amsterdammers (Telegraaf) is dan ook wat overdreven.
Lachende derde is natuurlijk, weer, de Gemeente Haarlem, waarvan ik overal wel lees dat ze zoveel voor de club doen maar ik heb daarvan in de praktijk nog steeds geen tastbaar resultaat gezien. Ik zag de bui al weer hangen dat de gemeente het argument van een laatste plaats (de club moet het bestaansrecht op langere termijn opeens weer aantonen oid) ging gebruiken om weer te vertragen en niet te betalen.
Niet meer nodig, club heeft zelf al een wel betalende partner gevonden en die Manucharyan schiet ons voor Kerst al veilig.

Vrijdag 7 augustus 2009

HFC HAARLEM - BV Veendam 1-6


Wanprestatie van de roodbroeken


Het verslag van deze vertoning staat hier.

Volgende wedstrijd


HFC HAARLEM - Bv Veendam


vrijdag 7 augustus, aanvang 20:00 uur.

Is Kousemaker weer helemaal fit? Speelt Manucharyan al? Zijn de reclameborden geplaatst? Staat er eigenlijk nog steeds “op weg naar stadion Oostpoort” op de muur van West? Zit me nieuwe seizoenkaart al in m’n knip? Waar ligt die vlag ook alweer? Misschien wel wat warm voor een sjaal? Zal toch niet gaan onweren? Met de auto of met de fiets?
Pen en papier mee, ben er klaar voor. Het begint weer!

Dinsdag 4 augustus 2009

Haarlem huurt Manucharyan

De 22-jarige aanvaller hoopt bij Haarlem te laten zien dat hij tot veel in staat is. Bij Ajax kwam het daar mede door een lange reeks blessures niet van. De Armeniër kwam in vier seizoenen welgeteld tot elf officiële duels in de hoofdmacht en 246 minuten. Manucharyan scoorde niet. 'Het is belangrijk dat Edgar weer aan spelen toekomt', legde zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker de tijdelijke overgang uit in De Telegraaf. 'Hij hoopt zich op deze manier in de kijker te kunnen spelen bij andere clubs.' Manucharyans laatste optreden in Ajax 1 dateert van 1 april 2007.

Vrijdag 31 juli 2009

Oefenwedstrijd HFC HAARLEM - FC Chabab 3-2

De laatste test voor de roodbroeken. Over precies een week start de competitie en ook dan trapt Haarlem om 20:00 uur af in eigen stadion
De tegenstander vanavond was FC Chabab dat aankomend seizoen in de hoofdklasse speelt. Onder andere Aipassa en Berkleef in de basis daar.
Zoutman zette de volgende elf op papier: Van Duin, MacIntosh, Akerboom, Meije, Karreman, Nieuwenburg, Wijks, Kousemaker, Ten Heuvel, Van den Broek en De Graaff.
Al snel komt Haarlem op 1-0, Van den broek is na 6 minuten trefzeker met een schot dat via de binnenkant van de paal in het doel gaat. De 2-0 staat een minuut later op het scorebord als MacIntosh na een mooie solo ook de keeper omspeelde en de bal vervolgens in het verlaten goal schoot.
Chabab doet wat terug uit een vrije trap die over de muur buiten bereik van Van Duin in de bovenhoek gaat.
Vlak voor rust gaat MacIntosh nog een keer over rechts door en zijn voorzet kon worden binnengetikt door Ten Heuvel.
De eerste helft was dus wel aardig, dat werd na rust anders. Met Yaakoubi voor De Graaff bij Haarlem en een serie wissels bij Chabab maakte alleen de gasten nog een doelpunt na rust en bepaalden daarmee de eindstand op 3-2.
Het is moeilijk inschatten of Haarlem er nu klaar voor is, het blijft een oefenpotje waarbij de hartslag van de spelers met een laptop aan de kant van het veld werd geregistreerd maar die zal zelden richting het maximum zijn uitgeslagen.
Overigens gaat Kousemaker in tegenstelling tot eerdere berichten de competitiestart wel halen, de liesblessure blijkt mee te vallen met een basisplaats vanavond. Berck Beelenkamp zat op de tribune vanavond.

Zaterdag 25 juli 2009

Mager oefenpotje op Open Dag

Tijdens de Open Dag was er op het Haarlem-terrein voor jong en oud weer genoeg te doen en te beleven en het was droog. Voor aanvang van de wedstrijd werden de spelers die dit seizoen voor het linkerrijtje gaan aan het publiek gepresenteerd. De tegenstander was het turkse Manisaspor dat dit seizoen daar in de hoogte divisie uit gaat komen.
Het bleek een meer dan serieuze opponent want Haarlem kreeg met 0-3 klop. De elf die voor Haarlem aan de aftrap stonden waren: Van Duin, Berck Beelenkamp, Akerboom, MacIntosh, Karreman, Van den Broek, Wijks, Celen, Ten Heuvel, Bachdim, en De Graaff. De stand bij rust was 0-2 en met Bosma voor Ten Heuvel en Tjeertes voor Bachdim was het na 90 minuten spelen 0-3.
Niet leuk maar het was niet anders.
Postief was de rentree na lang blessureleed van John Nieuwenburg die het laatste kwartier in het veld kwam voor Celen.

De Graaff in actie

Foto: Serge Meijer

Maandag 20 juli

Open Dag

Aanstaande zaterdag, 25 juli, vindt de Open Dag van HFC Haarlem plaats. Op de dag worden club, spelers en staf aan het publiek gepresenteerd. De poorten van het stadion aan de Jan Gijzenkade zijn vanaf 14:00 geopend. Om 18:00 speelt het eerste elftal een oefenwedstrijd tegen Manisaspor, een club die vorig seizoen naar de hoogste divisie in Turkije is gepromoveerd. Na de wedstrijd vindt er een ‘afterparty’ plaats, waar Boris en DJ Dennis van der Geest op zullen treden.
Toegang tot de Open Dag is gratis, voor het feest zijn kaarten à 10 euro verkrijgbaar bij de entree.

Maandag 20 juli

Blessure voor Kousemaker

Een tegenslag want Wilmer Kousemaker mist waarschijnlijk het begin van de competitie. Tijdens het duel met de regio amateurs liep Kousemaker een scheurtje op in zijn lies, zo heeft onderzoek uitgewezen. Het herstel zal zeker vier tot zes weken duren.
Uit het HD

Zaterdag 18 juli

Winst in oefenwedstrijd tegen Jong utrecht

HFC Haarlem won zaterdagmiddag op "Klein Galgenwaard" met 1-2 van Jong Utrecht.
Barry Tjeertes en Mo Zouzou waren de doelpuntenmakers.

Donderdag 16 juli 2009

Zon schijnt voor HFC Haarlem

Tijdens de foto- persdag werd in het stadion natuurlijk de elftalfoto genomen en had John Drieskens het in de bestuurskamer over “het nieuwe Haarlem” dat de deuren en ramen open heeft gezet naar alle kanten in de regio.
Zoals bekend krijgt de club een andere structuur met een NV, eventueel een BV en een administratieve tak. Het streven van de NV is om zoveel mogelijk aandeelhouders te werven waarbij naast grotere sponsoren ook een supporter vanaf 25 euro aandeelhouder kan worden van de club. Hiervoor worden binnenkort de laatste puntjes op de i gezet.

De samenwerking met Ajax, altijd onderwerp van gesprek, zal worden geïntensiveerd en waarschijnlijk zullen voor aanvang van de competitie 2 spelers naar Haarlem komen.
Doelstelling is om aantrekkelijk voetbal te spelen, zo mogelijk met spelers uit de eigen regio. Een plaats in de top van de eerste divisie over vijf jaar is het doel. Voor komend seizoen is het linkerrijtje het streven.

Trainer Jan Zoutman is zeker gezien de penibele situatie waarin de club verkeerde zeer content met de uitbreiding van de medische straf en het in tact blijven van de technische staf.
De selectie is met De Graaff, Meije en enkele talentvolle spelers sterker geworden.
De groep van 28 spelers, waarvan 15 met een contract, zal nog worden uitgebreid naar 30 spelers.

Verder is HFC Haarlem op tal van andere vlakken actief, zo is er de Stichting meer dan voetbal, waarbij de club de wijken in gaat, zijn er werkervaringsplaatsen voor jongeren bij de club, waren er ook vandaag kinderen op voetbalkamp op het terrein van de club, Misha Salden herkenden we als enthousiast begeleider enz. enz. Alleen maar positieve geluiden op deze zonovergoten dag, waarbij ook de nieuwe shirt-sponsor Brazilian Beach aanwezig was en zich presenteerde aan de pers.
En, ja ook de renovatie van het stadion zal binnenkort van start gaan.

elftal foto

Meer eigen foto's van deze dag staan allemaal hier. Openen in een nieuwe pagina.

Woendag 15 juli 2009

HFC Haarlem veel te sterk voor regio amateurs

Tegen het Regio Haarlem Amateurteam maakten de roodboeken er tien. Bij rust stond het 7-0 door doelpunten van Wilmer Kousemaker (3x), Roel de Graaff (2x) en Benjamin van den Broek (2x). In de tweede helft waren de goals van Floris van Bodegraven (2x) en Jasmin Ramic

Zaterdag 11 juli 2009

Landskampioen verslaat HFC Haarlem met 4-0

HFC HAARLEM heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen AZ verloren. Op het complex van VV Sporting S bepaalden Graziano Pellè, Pontus Wernbloom, Ari en Jeremain Lens de eindstand op 4-0.

Basisopstelling HFC Haarlem: Bas van Wegen, Milan Berck Belenkamp, Marcel Akerboom, Calvin McIntosh, Geoffrey Meye, Benjamin v.d. Broek, Marvin Wijks, Wilmer Kousemaker, Laurens ten Heuvel, Roel de Graaff, Jeffrey v.d. Berg.

Woensdag 8 juli 2009

Oefenduel zonder doelpunten

HFC HAARLEM en Sparta hebben woensdagavond in Honselersdijk met 0-0 gelijkgespeeld. Sparta miste nog vanaf elf meter
Opstelling Haarlem: van Duin (46e van Wegen), Berck Beelenkamp, Akerboom, Mac Intosch (73e Meye), Karreman (60e Celen), v/d Broek, Wijks (73e El Yaakoubi), Kousemaker, Ten Heuvel (60e Ramic), De Graaff (73e Bachdim), v/d Berg (60e Tjeertes)

Foto van www.svhonselersdijk.nl

Donderdag 9 juli

Extra oefenwedstrijd in eigen huis

Op dinsdag 14 juli speelt HFC HAARLEM een wedstrijd tegen een regionaal amateurteam. Aanvang 20:00 uur.
De wedstrijd zal in het teken staan van "Your wish comes true" www.yourwishcomestrue.nl. Daarvoor is de entree 2 euro die geheel ten goede zal komen aan deze stichting.
(gelezen in het haarlemsweekblad)

Woensdag 8 juli 2009

Nieuwe hoofdsponsor

Voetbalclub Haarlem heeft een nieuwe hoofdsponsor. De naam van het bedrijf Brazilian Beach prijkt minstens een jaar lang op het shirt.
Van www.haarlemsdagblad.nl

Woensdag 8 juli 2009

Matthei Blijft bij Haarlem

Rob Matthaei blijft in dienst bij HFC Haarlem. De assistent van trainer Jan Zoutman werd aan het begin van het vorige seizoen toegevoegd aan de trainersstaf van HFC Haarlem. Het takenpakket van Matthaei wordt uitgebreid. Naast het coachen van Jong Haarlem wordt Matthaei betrokken bij de jeugdopleiding en vult hij, samen met René Anneese, de functie van Hoofd Jeugdopleiding in. Matthaei krijgt daarbij de verantwoordelijkheid over de A1 en Jong Haarlem.
Jan Zoutman is enthousiast over de nieuwe functie van Matthaei. “We moeten de broekriem een klein beetje aanhalen bij Haarlem, terwijl we wel door willen met zowel de spelersgroep als de staf. We moeten dus creatieve oplossingen zoeken om te zorgen dat we weer een stap vooruit kunnen maken. De combinatiefunctie die Rob nu heeft is daar een prima voorbeeld van, want er is nu een nog directere verbinding tussen de eerste selectie en de jeugdopleiding, wat de doorstroming van jeugdspelers ten goede moet komen”.

Dinsdag 7 juli 2009

Jamin Ramic nieuwe speler HFC Haarlem

HFC Haarlem heeft Jasmin Ramic aan de selectie toegevoegd. De aanvallend ingestelde middenvelder komt over van Jong Groningen en trainde sinds de eerste training mee met de roodbroeken. Daar waar de andere testspelers werden bedankt voor bewezen diensten, mocht Ramic mee blijven trainen met de selectie. Hij wist de technische staf voldoende te overtuigen en blijft de rest van het seizoen op amateurbasis aan de club verbonden. Trainer Jan Zoutman kent Ramic nog van voor zijn Groningen-tijd, toen hij uitkwam voor sv Argon, de toenmalige club van Zoutman.

Dinsdag 7 juli 2009

Bekerloting Telstar uit

De loting heeft voor een extra derby gezorgd. In de tweede ronde van de strijd om de beker speelt HFC HAARLEM uit.
De speeldata dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 september en bijbehorende wedstrijdtijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Zaterdag 4 juli 2009

Haarlem maakt er acht

De eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Haarlem gewonnen. Tegen VIOS in Warmenhuizen werd het 1-8 voor de roodbroeken.
Doelpunten: 0-1 v/d Broek, 0-2 Ten Heuvel, 0-3 Wijks, 0-4 El Yaakoubi, 0-5 Tjeertes, 0-6 v/d Ban, 0-7 Ramic, 1-7 De Vries, 1-8 Ramic
Opstelling: Van Duin(46e Van Wegen), Berck Beelenkamp (46e Sabajo), Akerboom (46e Heerings), MacIntosch (46e Molleman), Karreman (46e Celen), v/d Broek (46e Bachdim), Kousemaker (46e v/d Ban), Wijks (46e v/d Berg), Ten Heuvel (46e Van Bodegraven), De Graaff (46e Ramic), El Yaakoubi (46e Tjeertes)

Vrijdag 3 juli 2009

Alleen stage Ramic verlengd

van de vier stagiaires: Hoessein Bouzambou, Yasmin Razic, Abdulai Isaka en Edris Hijrat, traint alleen Ramic nog met de selectie mee. Waarschijnlijk krijgt hij morgen speeltijd in de eerste oefenwedstrijd. (uit het HD)
Overigens verlengde Arturo ten Heuvel donderdag zijn contract tot 2011 bij KVS Roeselare.

Vrijdag 26 juni 2009

HFC Haarlem maakt zich op voor een nieuw seizoen

De selectie van HFC Haarlem is begonnen met de training voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen 2009-2010. Op 25 juni vond de eerste training plaats en de eerste oefenwedstrijd staat gepland voor 4 juli. VIOS uit Warmenhuizen is dan de tegenstander. Sparta Rotterdam is de volgende tegenstander op 8 juli, 11 juli worden de degens gekruist met AZ.
Op 11 juli stond al een oefenwedstrijd tegen de Helderse Selectie op het programma. Deze wedstrijd gaat ook gewoon door en wordt gespeeld door een combinatie van Jong Haarlem en de A1 van de roodbroeken. Deze wedstrijd begint om 19:30 op het complex van HCSC in Den Helder.
De roodbroeken nemen het op 18 en 22 juli op tegen respectievelijk Jong Utrecht en Jong Heerenveen. De jaarlijkse Open Dag vindt plaats op 25 juli en deze feestelijke dag wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het Turkse Maniaspor.

Wat en wanneer

 • Donderdag 25 juni, Eerste training, aanvang 13:30 uur, bij EHS
 • Zaterdag 4 juli, VIOS - HFC HAARLEM, uitslag 1-8
 • Woensdag 8 juli, Sparta - HFC HAARLEM, aanvang 19:00 uur, terrein vv. Honselersdijk
 • Zaterdag 11 juli, AZ - HFC HAARLEM, aanvang 14:00 uur, Sportcomplex de Mijse, Schermerhorn
 • Zaterdag 18 juli, Jong Utrecht - HFC HAARLEM, aanvang 14:00 uur, Klein Galgenwward
 • Woensdag 22 juli, Jong Heerenveen - HFC HAARLEM, aanvang 19:00 uur, in Langezwaag
 • Zaterdag 25 juli, Open Dag vanaf 14:00 uur, met de wedstrijd HFC HAARLEM - Minaspor om 18:00 uur
 • Vrijdag 7 augustus, HFC HAARLEM - BV Veendam, aanvang 20:00 uur
 • Vrijdag 14 augustus, MVV - HFC HAARLEM, aanvang 20:00 uur
 • Vrijdag 21 augustus, Fortuna Sittard - HFC HAARLEM, aanvang 20:00 uur
 • Maandag 24 augustus, HFC HAARLEM - AGOVV, aanvang 20:00 uur
 • Vrijdag 28 augustus, HFC HAARLEM - FC Emmen, aanvang 20:00 uur
 • Vrijdag 4 september, Cambuur L. - HFC Haarlem, aanvang 20:00 uur

Vrijdag 26 juni 2009

Meer over de eerste training

John Nieuwenburg ontbrak nog op de eerste training maar zijn herstel verloopt voorspoedig, hij zou over twee weken al weer met de groep mee kunnen trainen. Er waren 33 spelers op de training waarvan er 25 deel uit gaan maken van de A-selectie. De vier stagiaires, waarvan het gisteren nog gissen was naar de namen en dat was niet helemaal onterecht want lees maar mee, waren: Hoessein Bouzambou (RSC Souburg), Yasmin Razic (Jong Groningen), Abdulai Isaka (KFC De Kempen) en de Noor Edris Hijrat (Frederikstadt). Overigens verwacht Zoutman niet dat deze spelers een contract afdwingen, blijven op amateurbasis lijkt het hoogst haalbare voor de vier.
Haarlem moet het aantal contractspelers voor 31 augustus nog verhogen van 15 (ik probeer dat altijd zo goed mogelijk bij te houden maar kom slechts aan 12) naar 17 contractspelers. Jordi Schell (Ajax) is nog steeds nadrukkelijk in beeld voor een overgang naar Haarlem. (uit het HD van vandaag)

Vrijdag 26 juni 2009

Nieuw competitieschema begint met Veendam thuis

In het nieuwe competitieschema met daarin weer opgenomen Fortuna Sittard, begint Haarlem thuis tegen Veendam.
Overigens mogen de clubs nog reageren op dit schema dus definitief is het ook deze keer niet.
Haarlem speelt vervolgens uit tegen MVV en uit tegen Fortuna dan thuis tegen AGOVV en thuis tegen Emmen.
UPDATE! Ondertussen is het programma definitief vastgesteld. Schema 2009/2010 gemaakt in rechtermenu.

Donderdag 25 juni 2009

Eerste training

Onder zomerse omstandigheden werkte de selectie van de club de eerste training af. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is hiermee weer van start gegaan.
Er trainden nog enkele, ook voor clubwatchers, onbekende gezichten mee. Mogelijk mogen deze spelers proberen een plaats in de selectie veroveren tijdens deze periode. Ook Jeffey Sam Sin trainde mee en die was volgens eerdere berichten al vetrokken naar Young Boys, waarschijnlijk niet dus.


eerste training
Foto: Studio Mosenbru

Zondag 21 juni 2009

Kruijer naar ADO'20

Michel Kruijer verlaat het professionele voetbal. De verdediger van Haarlem gaat voetballen voor zondaghoofdklasser ADO'20 uit Heemskerk, meldt RTV Noord-Holland.
De 32-jarige Kruijer kreeg in maart nog een nieuw contract voorgeschoteld, maar is daar niet op in gegaan. Bij ADO'20 moet de verdediger de plek van de gestopte Arjan de Zeeuw invullen.
Kruijer voetbalde de afgelopen drie seizoen voor de Roodbroeken. Daarvoor droeg hij de shirts van Excelsior, Go Ahead Eagles en MVV.

Kruijer die dit seizoen 1 keer scoorde kwam in drie seizoenen tot 72 wedstrijden voor HFC Haarlem en was een meer dan gewaardeerde kracht in de achterhoede. Michel bedankt voor je inzet en succes bij je nieuwe club!

Zaterdag 20 juni 2009

HFC Haarlem krijgt een andere structuur

Naast de vereniging komt er een stichting, een NV en een BV. Voordeel van deze structuur is dat geldschieters veel meer invloed kunnen hebben op het geld dat ze in de club steken. Op 1 september moet deze wijziging ingaan. Algemeen manager Dino Rasmijn is uitermate positief en heeft nu ook pas echt de overtuiging dat Haarlem ook komend seizoen weer betaald voetbal speelt. Want zo zeker was dat de laatste tijd dus niet.
Stond allemaal in het HD, met dank aan moeder die dit artikel even meegaf, want als andere media (rtvnh, haarlem 105 enz.) geen persberichtje krijgen om over te kunnen tikken blijft het daar dus leeg.

Donderdag 18 juni 2009

Haarlem schrijft regionale middenstand aan

Naar aanleiding van het HD (voorpagina) van vandaag
HFC Haarlem heeft om het laatste gaatje in de begroting te dichten nog anderhalve ton nodig en heeft daarvoor een brief gestuurd naar 2000 midden- en klein bedrijven in de regio, die als ik het goed heb begrepen voor 150 euro certificaathouder kunnen worden. "Als de helft reageert zijn we uit de problemen aldus Bert Roelofs, sinds maart bestuurslid herstructurering bij de club.
Het artikel in het HD is verder overigens informatief zonder de club in een bepaald licht te zetten. Dat valt gewoon op vandaar dat ik het even meld.
Feit blijft dat de club in deze problemen is gekomen door het afblazen van de stadionplannen. Iets waarin de club geen partij was, dat waren de gemeente en de projectontwikkelaar, maar wel het kind van de rekening is geworden.
Volgens Roelofs heeft de gemeente door het verlenen van een voorschot op de opstallen Haarlem wel geholpen. Daarna kreeg de club het signaal van het stadsbestuur "Heren jullie moeten allerlei gremia binnen de club en in het bedrijfsleven aanspreken om uit de financiële ellende te komen"
Of Haarlem daar al niet dag en nacht mee bezig was. Dat zal dan vast het (stuitende en belerende, mijn mening) verzoek zijn geweest om het bestaansrecht te bewijzen waar hier al eerder over werd bericht, denk ik.
Het verzoek om steun is er volgens Roelofs, ook op gericht om het draagvlak voor de club uit te breiden. "We zoeken steun in de stad".
Die steun verdient de club natuurlijk. Doe hfchaarlem.info maar een certificaat a 150 eurie!

Donderdag 18 juni 2009

Zoutman verwacht 'groen licht' voor Matthaei

Jan Zoutman verwacht dat Rob Matthaei ook volgend seizoen werkzaam is bij HFC Haarlem. In tegenstelling tot Marco Gentile, die zijn optie eerder al gelicht zag worden, heeft de andere assistent-coach nog geen uitsluitsel over zijn toekomst.
"Begin volgende week is er een eindgesprek. De bedoeling is dat Rob blijft", aldus Zoutman tegenover ELF Voetbal. "Hij is sowieso kandidaat nummer één. Ik verwacht volgende week dan ook groen licht. Het is een kwestie van afronden."
Aanleiding voor de moeizame onderhandelingen vormen de financiële perikelen bij Haarlem. De club kampt nog altijd met een gat in de begroting, nadat drie grote sponsoren zich vorig seizoen terugtrokken vanwege de geannuleerde stadionplannen. Dit had al tot gevolg dat technisch manager Ron van Niekerk het veld moest ruimen.
"Er moet nou eenmaal veel bezuinigd worden", licht Zoutman toe. "Maar ik heb aangegeven Rob er graag bij te willen houden. En met een parttimer werken, zie ik niet zitten."
Ook wat betreft het aanblijven van keeperstrainer René Ponk is Zoutman positief gestemd. "Ik verwacht dat het met allebei goedkomt." De bedoeling is dat zowel Matthaei als Ponk voor één seizoen bijtekent.
Te lezen op www.elfvoetbal.nl

woensdag 17 juni 2009

Nog (maar) 4 periodetitels 1e divisie

De KNVB heeft besloten het aantal periodetitels terug te brengen van zes naar vier. De twee plaatsen die daardoor vrijkomen in de nacompetitie worden opgevuld door ploegen die het hoogst op de ranglijst staan en geen periodetitel weten te winnen.
De trainer van Haarlem, Jan Zoutman ziet voor en nadelen: “Aan de ene kant is het jammer dat er twee prijzen minder te verdelen zijn, aan de andere kant denk ik wel dat je een eerlijker beeld krijgt van de sterkte van de ploegen. Ik denk wel dat je nu een grotere kans hebt op terechte winnaars van een periodes.” (van rtvnh.nl)

dinsdag 16 juni 2009

Haarlem begint uit

HFC Haarlem speelt op vrijdag 7 augustus de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen FC Dordrecht. Een week later speelt Haarlem thuis tegen FC Emmen
Het speelschema kan morgen (=woensdag) misschien weer de prullenbak in want dan dient in Utrecht om 15.00 uur het kort geding van Fortuna Sittard tegen de KNVB.


UPDATE !

Nou dat was geen vreemde gedacht want de rechter stelt Fortuna Sittard in het gelijk. Gefeliciteerd!
In het schema zonder Fortuna was er iedere week een club vrij. Daar zou nu de wedstrijd tegen Fortuna voor in de plaats kunnen komen.
Even wachten dus op het juiste speelschema.

Wat en wanneer

Onder voorbehoud
 • Donderdag 25 juni, Eerste training, aanvang 13:30 uur, bij EHS
 • Zaterdag 4 juli, VIOS - HFC HAARLEM, aanvang 19:00 uur, in Warmenhuizen
 • Woensdag 8 juli, Sparta - HFC HAARLEM, aanvang 19:00 uur, terrein vv. Honselersdijk
 • Zaterdag 18 juli, Jong Utrecht - HFC HAARLEM, aanvang 14:00 uur, jeugdcomplex Zoudenbalch
 • Woensdag 22 juli, Jong Heerenveen - HFC HAARLEM, aanvang 19:00 uur, in Langerzwaag
 • Zaterdag 25 juli, HFC HAARLEM - Bnei Yehuda, aanvang nog onbekend. Dit is ook de datum van de Open Dag in plaats van de elders genoemde 31 juli. (nogmaals onder voorbehoud)
 • Vrijdag 31 juli op deze datum staat nog een oefenwedstrijd gepland
 • Vrijdag 7 augustus, FC Dordrecht - HFC HAARLEM, aanvang 20:00 uur
 • Vrijdag 14 augustus, HFC HAARLEM - FC Emmen, aanvang 20:00 uur

dinsdag 9 juni 2009

Komst Schell naar Haarlem nog niet zeker

In tegenstelling tot eerdere berichten is het nog niet zeker of HFC Haarlem komend seizoen kan beschikken over Jordi Schell. Het is de bedoeling dat de middenvelder van Jong Ajax op huurbasis overkomt naar de Roodbroeken.
Haarlem is momenteel echter nog wel in onderhandeling met Ajax over de wijze waarop dat moet gaan gebeuren, zo liet de Noord-Hollandse club aan Elf Voetbal weten.
Eerder wist Haarlem in de persoon van Calvin Mac Intosh wel al een van Ajax afkomstige speler naar de Jan Gijzenkade te halen. De verdediger, die zowel op rechts als in het centrum uit de voeten kan, mag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen proberen een contract af te dwingen.

maandag 15 juni 2009

Haarlem begint uit

Volgens het Algemeen Dagblad speelt HFC Haarlem op vrijdag 7 augustus de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen FC Dordrecht.

donderdag 4 juni 2009

Geoffrey Meye en Haarlem akkoord

Geoffrey Meye heeft een éénjarig contract getekend bij HFC Haarlem. De club en de speler bereikten daarover donderdagavond een akkoord.
De 26-jarige Meye speelde voor FC Den Bosch en Telstar 172 duels in het betaald voetbal. De geboren Utrechter tekent een contract voor één seizoen.

Calvin MacIntosh en Jordi Schell maken de overstap van Jong Ajax naar Haarlem. Aanvaller Mac Intosh komt terug van twee knieblessures en kreeg geen contract meer. Middenvelder Schell heeft nog een contract in Amsterdam tot medio 2010.
van rtvnh.nl

dinsdag 2 juni 2009

Talenten naar Haarlem

HFC Haarlem beschikt ook volgend jaar weer over een groep ‘potentials’. Jonge spelers, die een kans krijgen om zich te bewijzen in de selectie van de roodbroeken. Naast een aantal spelers die momenteel al als potential aan de club verbonden zijn heeft de club vijf jonge spelers aangetrokken die de selectie komen versterken.
Naast Floris van Bodegraven zijn dat Mustafa Celen, die uit de voeten kan als linksback of als linkshalf, en Claudio Sabajo die op alle posities aan de rechterkant kan spelen, komen beiden over van Jong Den Bosch. Irfan Bachdim maakt de overstap van Jong Utrecht naar Haarlem. Michael de Leeuw, een doelman uit de A1 van ADO Den Haag, wordt als 3e doelman aan de selectie toegevoegd.

“Wij moeten het hebben van jonge spelers die gretig zijn en zich willen ontwikkelen in het betaalde voetbal”, aldus Jan Zoutman. "Het is aan henzelf om door hard werken te bewijzen dat ze inderdaad richting betaald voetbal kunnen”.

zaterdag 30 mei 2009

Marvin Wijks langer bij Haarlem

Ook volgend seizoen heeft HFC Haarlem de beschikking over Marvin Wijks. De 25-jarige buitenspeler verlengde zijn contract met twee seizoenen.
Het wordt het vierde seizoen van Wijks bij de roodbroeken. Wijks speelde al 103 competitieduels voor HFC Haarlem en scoorde daarin 15 keer. Opmerkelijk is dat Wijks zijn doelpuntenproductie ieder seizoen opschroeft. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog maar tweemaal, een jaargang later waren dat vier treffers en in het afgelopen seizoen was Wijks negen keer trefzeker, waarmee hij samen met Benjamin van den Broek topscorer werd van de club.

vrijdag 29 mei 2009

Roel de Graaff keert terug


HFC Haarlem heeft Roel de Graaff vastgelegd.
De Graaff verliet HFC Haarlem aan het einde van het seizoen 2007/2008 en maakte de overstap naar FC Zwolle. Daar moest hij eerst revalideren van een blessure die hij opliep in zijn Haarlem-tijd. De Graaff kwam na zijn rentree tot 13 wedstrijden in de Jupiler League bij de club die de play-offs haalde en daarin werd uitgeschakeld door SC Cambuur.
De Graaff kwam eerder tot 48 duels voor HFC Haarlem. Hij scoorde daarin 13 maal. Vooral in zijn laatste seizoen maakte hij indruk met 11 goals uit 23 wedstrijden. Daarmee werd hij, ondanks zijn blessure, topscorer van de club. Haarlem-trainer Jan Zoutman is uitermate content met de terugkeer van De Graaff bij de roodbroeken. “Destijds wilde ik Roel al graag houden. Hij speelde een goed seizoen, maar raakte helaas geblesseerd. Roel heeft toen de stap naar FC Zwolle gemaakt. Dat begrepen we volkomen, wij waren zelf laatste geëindigd en Zwolle op de vierde plaats. Dat hij nu terugkeert is erg goed voor Haarlem. Roel is een speler die met zijn kwaliteiten van toegevoegde waarde kan zijn voor Haarlem”.
De Graaff had een aflopend contract bij FC Zwolle, waar trainer Jan Everse graag met hem verder wilde. Na snel en daadkrachtig handelen vanuit het management van HFC Haarlem koos De Graaff echter voor een terugkeer bij de roodbroeken. Roel de Graaff tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de club verbindt.

vrijdag 29 mei 2009

Floris van Bodegraven nieuwe speler


Floris van Bodegraven komt komend seizoen uit voor HFC Haarlem. De 21-jarige spits komt over van het tweede elftal van FC Dordrecht.Van Bodegraven kwam in zijn jeugd uit voor de C-, B- en A-junioren van Stormvogels en verkaste daarna naar Dordrecht. Daar werkte hij zijn duels af in het tweede elftal.
(uit het HD)

Danny Post gaat naar Groningen


De overgang van Danny Post, die dit seizoen debuteerde in de hoofdmacht, naar FC Groningen is een feit.
De middenvelder krijgt tijdens de voorbereiding op het komende seizoen een kans in het eerste elftal van Ron Jans. (www.voetbalprimeur.nl)

zaterdag 16 mei 2009

Haarlem in gesprek met Wijks


Marvin Wijks blijft mogelijk toch bij HFC Haarlem. De 25-jarige rechtsbuiten kreeg eerder dit seizoen te horen dat de optie in zijn contract niet zou worden gelicht, maar beide partijen zijn nu toch in gesprek, zo meldt RTV Noord-Holland.
Wijks maakte dit seizoen negen goals voor Haarlem. Vooral de de laatste weken was hij op dreef. De huurlingen Rogier Veenstra en Levi Schwiebbe moeten wel vertrekken bij de nummer twaalf van de Jupiler League.

Zonneveld verruilt Haarlem voor ADO'20


Patrick Zonneveld neemt afscheid van het betaalde voetbal. De doelman van HFC Haarlem komt komend seizoen uit voor hoofdklasser ADO'20, meldt RTV Noord-Holland.

Rogier Veenstra en Levi Schwiebbe mogen vertrekken


Voor Veenstra is de huursom het probleem en Schwiebbe verving John Nieuwenburg die spoedig herstelt van z'n knieblessure. De toekomst van Mike Derlagen ligt vrijwel zeker elders. Het aanblijven van Renaldo Jongebloet is afhankelijk van van het samenwerkingsverband met Ajax. (van voetbalzone.nl)

woensdag 13 mei 2009

Veenstra wil terug naar NAC


Rogier Veenstra hoopt komend seizoen een kans te krijgen bij NAC Breda. De aanvaller werd dit seizoen verhuurd aan Excelsior én HFC Haarlem.
In de eerste helft van het seizoen speelde Veenstra op huurbasis in Rotterdam, na de winter kwam hij uit voor Haarlem. Die laatste club wil hem graag behouden. "Dat hebben ze me in een gesprek verteld", aldus Veenstra in BN/De Stem. "Maar door de financiële situatie is het op dit moment onmogelijk me nog een keer te huren van NAC."
"Het is dus de bedoeling dat ik terugga naar Breda. Maar ik heb daar nog geen gesprek over gehad. Ik heb nog een contract voor een jaar. Ik wil in de voorbereiding voor mijn kans gaan, want de aanvallers van NAC zijn ook niet meer de jongste. Als blijkt dat het toch niet lukt, kan ik na een paar maanden altijd nog verhuurd worden. Maar eigenlijk hoop ik dat dat niet gebeurt", aldus Veenstra.
Van elfvoetbal.nl

maandag 11 mei 2009

Kousemaker en Berck Beelenkamp blijven


HFC Haarlem-trainer Jan Zoutman kan ook volgend seizoen beschikken over aanvoerder Milan Berck Beelenkamp en vrije trappen-specialist Wilmer Kousemaker. Ze verlengden hun aflopende contract allebei met een seizoen. Dat Kousemaker bijtekende, mag enigszins een verrassing heten. De ex-speler van NAC trok dit seizoen, mede vanwege zijn vrije trappen, veel bekijks. Dat ontging ook FC Den Bosch niet, die de 23-jarige middenvelder graag aan de selectie hadden toegevoegd. "Hij heeft zich het afgelopen seizoen, mede door zijn vrije trappen, in de kijker gespeeld. De belangstelling van andere clubs, zoals Den Bosch, kwam voor ons dan ook niet als een verrassing. Gelukkig hebben we Wilmer kunnen behouden, hij kan zich prima verder ontwikkelen bij Haarlem en voor ons is hij een zeer bruikbare speler", vertelt Zoutman over Kousemaker. Met de 31-jarige Berck Beelenkamp behoudt Haarlem een belangrijke pion. "We hebben dit seizoen geprobeerd om veel over de zijkanten te spelen", zegt de Haarlem-trainer Jan Zoutman, "Daarbij is een belangrijke rol in de opbouw weggelegd voor de vleugelverdedigers, die mee op kunnen komen. Bovendien is Milan een speler die veel rust en ervaring in het veld meebrengt, maar die ook de boel op scherp kan zetten. Ik wilde hem dan ook graag bij de selectie houden en ben blij dat ook hij zijn contract verlengd heeft."

vrijdag 8 mei 2009

FC Zwolle - HFC HAARLEM 3-2


Rechter rijtje

Met Neervoort in de basis en Kruijer op de bank begon Haarlem aan de laatste wedstrijd van dit seizoen. Bij Zwolle Roel de Graaff aan de aftrap en Huijmans als reserve. Aantal toeschouwers 5696.
Voor rust, in de 34e en 45e minuut, scoorde Zwolle twee keer. Meteen na rust schoot Wijks met een prachtige knal Haarlem weer terug in de wedstrijd. Daar bleef het bij want nadat Van der Haar eerst vanaf elf meter had gemist schoot Lim-Duan, een kwartier later, toch de 3-1 achter Van Duin.
Het was wederom Wijks die in de 82e minuut wel weer voor de aansluitingstreffer zorgde maar voor een plek in het linkerrijte was alleen winst voldoende. Om met een goed gevoel de zomer in te gaan was een punt ook welkom geweest.
Nu eindigt Haarlem op een 12e plaats en is op het einde van de competitie toch te ver weggezakt want zo "laag" heeft onze club dit seizoen sinds 3 oktober 2008 niet meer gestaan.

zaterdag 9 mei 2009

Gemeente twijfelt aan bestaansrecht


Hoewel Dino Rasmijn tot op heden positief is over de rol van de gemeente en daarmee meteen de titel Rasoptimist van het jaar binnensleept, toch nog een prijs, moet de club het bestaansrecht maar weer eens aantonen volgens het 36e “paniekartikel” van dit jaar in de IJmuider courant.

De dames en heren op het gemeentehuis willen nu wel eens weten of Haarlem getekende sponsorcontracten ter waarde van 250.000 euro op tafel kan leggen voordat de schilder opdracht krijgt om namens de gemeente de kwast in de verf te dopen om zo jaren van achterstallig onderhoud aan het oog te ontrekken.
En dus gaat Haarlem weer met man macht aan het werk om dit obstakel op te lossen. Achter de schermen moet de club weer eens tot het uiterste gaan. Maar bestaansrecht? Opgericht 1 oktober 1889, en in 2009, ondanks de gemeente en gezien de begroting, als twaalfde geëindigd met 50 punten! Alleen de vraag al.

Waarom lopen sponsoren eventueel weg? Omdat de accommodatie absoluut niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd (achterstallig onderhoud niet uitgevoerd door de gemeente) en omdat het vooruitzicht om de verhuizing naar een nieuw stadion mee te maken definitief om zeep is geholpen door oneindige procedures en getreuzel.
Om nu het bestaansrecht weer in twijfel te trekken kan niet anders worden uitgelegd dan een nieuwe vertragingtactiek met als slogan “De club vermoord huizen in Noord”.
HFC Haarlem bezorgt vele inwoners van de stad plezier op het veld, maar speelt ook steeds meer een rol buiten het veld. De actie Kickie on Tour is daar een prachtig voorbeeld van klik hier voor het bericht op hfchaarlem.nl
Als het aan de club ligt is Haarlem de sportstad die het volgens het gemeentebestuur alleen wil zijn als het niets mag kosten.

vrijdag 8 mei 2009

Den Bosch wil Kousemaker

Wilmer Kousemaker kan rekenen op belangstelling van FC Den Bosch. Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn heeft inmiddels een oriënterend gesprek met de speler van HFC Haarlem achter de rug. (www.goal.com)

update

Zoutman rekent ook volgend seizoen op Kousemaker. "we zijn dichtbij een akkoord" (bron HD 9 mei 2009) Ook Roel de Graaf staat op het lijstje van Zoutman, zijn optie bij FC Zwolle is niet gelicht, "we houden Roel in de gaten".

vrijdag 8 mei 2009

Hersteltrainer Paul Smelt blijft bij Haarlem

Na het verlengen van de contracten van hoofdtrainer Jan Zoutman en zijn assistent Marco Gentile, heeft HFC Haarlem ook het contract van loop- en hersteltrainer Paul Smelt verlengd. Smelt kwam twee seizoenen geleden mee met Zoutman van Argon, waar hij nog altijd actief is. Zoutman is tevreden over het werk van zijn staf en heeft aangegeven deze professionele organisatie zoveel mogelijk intact te willen houden.

vrijdag 1 mei 2009

HFC HAARLEM - FC Emmen 0-1


Door ongemak geen verslag van de wedstrijd.

dinsdag 5 mei 2009

Haarlemmer Rutgers vertrekt naar IJsland

Van een middenmoter uit de Eerste divisie naar de IJslandse topclub KR Reykjavik. Haarlem-verdediger Mark Rutgers gaat die weg officieel bewandelen. De 22-jarige linkspoot bevestigde dinsdag tegenover Voetbal International dat de transfer in kannen en kruiken is. Voor hoe lang hij tekent is onbekend.
“Bij Haarlem waren er geen financiële mogelijkheden voor een contract en deze kans deed zich vorige week voor door de goede contacten in IJsland van mijn collega Bram van Barneveld”, aldus zaakwaarnemer Eelco Groen in het weekblad. “Hij is drie dagen op stage geweest en de club was onder de indruk en bood hem direct een contract aan.”
Van www.voebalzone.nl

vrijdag 1 mei 2009

Technisch manager Van Niekerk vertrekt bij Haarlem

Ron van Niekerk zal HFC Haarlem na dit seizoen verlaten. Vanwege de financiële perikelen is de club niet meer in staat het salaris van de technisch manager op te hoesten. "Jammer, de samenwerking met de technische staf verliep goed", aldus Van Niekerk tegenover Elf Voetbal. "Maar ik werkte toch als een soort eenling binnen de organisatie en men zag in mij kennelijk geen prioriteit."

donderdag 19 maart 2009

HFC Haarlem wil verder met selectie

De technische staf van HFC Haarlem is uiterst tevreden over de prestaties van de eerste selectie en wil een groot deel van de groep bij elkaar houden. Dit in tegenstelling tot berichten die op internetpagina’s te lezen waren, waarin werd gesproken over een massaontslag. “Totale nonsens”, aldus Haarlem-trainer Jan Zoutman. “Ik hoef niet uit te leggen dat we zeer tevreden zijn over de prestaties van de selectie en we willen de selectie dan ook grotendeels in tact houden. Uiteraard zullen er wel een paar wisselingen plaatsvinden, maar dat geldt voor iedere club”. Wel werden er een aantal contracten opgezegd, maar ook dat is niet bijzonder. “Het opzeggen van aflopende contracten betreft een formaliteit”, vervolgt Zoutman. “Dat moet voor 1 april gebeuren, daarna gaan we nog met die spelers in gesprek met betrekking tot het volgende seizoen. Voor een paar spelers zal dat betekenen dat zij volgend seizoen niet meer bij Haarlem spelen maar we hebben de intentie om met het overgrote deel van deze groep verder te gaan”.

donderdag 12 maart 2009

Gemeenteraad akkoord met "renovatie" stadion

De gemeenteraad heeft donderdagavond, voor een volle publieke tribune, ingestemd met het voorstel om het stadion voor een periode van 5 tot 10 jaar te renoveren. Denk daarbij niet aan een echte renovatie maar meer aan een opknapbeurt zodat de KNVB net aan een licentie af wil geven.
Eigenlijk komt de gemeente gewoon haar plicht als verhuurder na, Divendal piepte wel dat er vorig jaar nog nieuwe lampen waren ingedraaid en verwees ook even heel kinderachtig naar de nederlaag van afgelopen vrijdag, maar we zijn natuurlijk wel blij met het stemgedrag van de gemeenteraad.
De club kan er voorlopig weer tegenaan, al blijft het opletten met dit stelletje draaikonten op het gemeentehuis. Trouwens, als ze daar zo op de centen letten begin dan eens met de verwarming een graadje lager te zetten in die zaal.

woensdag 4 maart 2009

Nieuwe contracten voor Kousemaker en Akerboom liggen klaar

Wilmer Kousemaker en Marcel Akerboom kunnen een nieuw twee-jarig contract tekenen.
Karreman, Van den Broek, Laurens ten Heuvel, en John Nieuwenburg hebben al een doorlopend contract en zijn dus ook volgend seizoen in het rood-blauw te bewonderen.

Volgende wedstrijd

HFC HAARLEM - AGOVV

Vrijdag 19 december, aanvang 20:00 uur

Nieuwenburg is er door een blessure niet bij vanavond. Neervoort is zijn vervanger. Wijks moet vanavond op de bank plaatsnemen. Jeffrey van den Berg krijgt de voorkeur in de voorhoede met verder Van der Zwan en Ten Heuvel.
Derlagen keert weer terug als linksback, Karreman verhuist naar het centrum.
Bron: Het HD van vandaag

Komt dat zien! HFC Haarlem op een zevende plaats, overigens maar twee punten voor op de nummer 11 van dit moment AGOVV.
Feitje, scheidsrechter is Van der Roest en dat was hij ook uit bij AGOVV op 26 september.
Een verslag van de wedstrijd lees je later op deze pagina.

streep

Een geldschieter?
vrijdag 19 december
Gelezen op de site van het HD

Een Haarlemse zakenman heeft zich gemeld om het plan voor een nieuw stadion in de Zuiderpolder over te nemen van ontwikkelaar Fortress. Wie de man is, wordt op zijn eigen verzoek vooralsnog angstvallig geheim gehouden.
Het zou gaan om een in Haarlem-Noord geboren man die in de afgelopen jaren veel geld heeft vergaard met slimme zakentransacties in het buitenland. Hij is geen bekende bespeler op de ontwikkelaarsmarkt of in de bouwwereld.
Zowel gemeente als Fortress en voetbalclub HFC Haarlem zijn inmiddels overtuigd van de serieuze bedoelingen én mogelijkheden van deze man.
Meer op de site van het HD en morgen in de papieren versie.

streep

Top Oss - HFC HAARLEM 1-0
vrijdag 12 december

Al na negen minuten spelen keek Haarlem tegen de 1-0 achterstand aan. Voor 1606 toeschouwers zorgde Quekel voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

streep

In de serie "Daar wel"
dinsdag 16 december

De gemeente Breda is bereid om 11,5 miljoen euro te investeren in het Rat Verlegh Stadion, het onderkomen van NAC Breda. Dat is een reden voor een klein feestje bij de Eredivisionist die wil uitbreiden.
Tijdens de eerstkomende raadsvergadering, op 12 februari aanstaande, hoopt NAC dat de gemeenteraad goedkeuring geeft aan het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders.
Door de investering hoopt NAC de aansluiting met de begrotingen van het linkerrijtje van de Eredivisie te maken. Momenteel hebben de Bredanaren een begroting van 13,4 miljoen euro. Dat moet worden opgekrikt naar 17 tot 20 miljoen euro. Ook kan de capaciteit van het stadion worden verhoogd van 17.000 naar 20.500 plaatsen.
Bovendien zal NAC door het miljoenenbedrag van het negatieve eigen vermogen van 5,2 miljoen euro afkomen. Daarnaast betekent de ontwikkeling van het Stadionkwartier dat het voortdurende liquiditeitstekort waarmee de club sinds 2002 kampt, tot het verleden behoort. Verder krijgt NAC de beschikking over een behoorlijke kredietlijn, die de liquiditeitspositie verder versterkt.
Van www.voetbalprimeur.nl

streep

Stadion discussie gaat nog jaren duren
donderdag 11 december 2008

Dino Rasmijn hield donderdagavond voor de commissie ontwikkeling een helder betoog. Daarin maakte hij nog maar eens duidelijk dat onze club wel degelijk van maatschappelijke en sportief belang is voor de stad Haarlem. De voorkeur van de club gaat uit naar Oostpoort maar groei op de huidige locatie, is na noodzakelijke investeringen, ook mogelijk. Het maakt de club niet zo veel meer uit als er maar iets gebeurt.
Maar de commissie wil toch weer alternatieven onderzoeken., zoals de Zuiderpolder met woningbouw(verenigingen), kleiner stadion. Ook allerlei andere varianten, Noord, Haarlemmermeer, fusie (SP), tijdelijk ergens anders spelen (VVD) enzovoort kwamen allemaal weer voorbij. De discussie, weer prima te volgen via internet, ging hierna nog lang door maar, (uiteraard) zonder resultaat.

Maar het weer opnieuw onderzoeken en bestuderen van allerlei varianten moet nu, na al die jaren echt een keer stoppen. En kost overigens ook geld omdat de gemeente het huidige stadion in een goede staat moet houden om aan de licentie eisen van de KNVB te voldoen.
De gemeente moet, ook om nog iets van geloofwaardigheid te behouden, een beslissing nemen en het liefst vandaag. Of het huidige stadion verbouwen of het tekort in de Zuiderpolder aanvullen om zo het plan alsnog uit te voeren.
Het weer tijdrekken en eindeloos vergaderen zonder een beslissing te nemen is echt onacceptabel.

streep

Frank van der Zwan mogelijk terug naar Utrecht
woensdag 10 december

FC Utrecht wil spits Van Der Zwan in de winterstop mogelijk terughalen naar Utrecht. Volgens het HD, omdat hij bij Haarlem te weinig speeltijd zou krijgen, aldus een mopperende Piet Buter. Haarlem is bij monde van Ron van Niekerk verbaasd en zegt dat Buter daarover nooit met de club heeft gecommuniceerd. Terwijl Buter in hetzelfde artikel zegt dat de basisplaats van Van der Zwan tegen Omniworld te maken zou kunnen hebben met door hem geleverde kritiek na de wedstrijd tegen Veendam.

Op voetbal24.nl slaat Buter een heel andere toon aan.
"Buter houdt ook de optie open dat aanvaller Frank van der Zwan, die werd uitgeleend aan Haarlem, wordt teruggehaald. "Hij ontwikkelt zich goed, dus het kan ook zomaar zijn dat we hem terughalen en daarbij nog iemand van buitenaf halen. Maar er is nog niks definitief." .
Niks te weinig speeltijd dus, maar goed geworden daar bij Haarlem.

Overigens is de mogelijke terugkeer eigenlijk helemaal geen nieuws want in het AD stond op 26 november al het volgende.
FC Utrecht speurt naar een jonge spits die - bij afwezigheid of uitvallen van Morten Skoubo - als vervanger dienst kan doen.
De spitspositie is de enige plek binnen de FC-selectie die dun is bezet. ,,We richten ons vizier op een aantal spelers, maar concreet is er nog niets,'' zegt technisch-directeur Piet Buter. ,,Je moet denken aan een jonge spits achter Skoubo. Een spits in het genre Jordy Brouwer of Frank van der Zwan.'' ,,Niet dat het per se één van die spelers wordt, maar het is om aan te geven dat we naar zo'n type jonge spits kijken.'' De 20-jarige Van der Zwan is eigendom van FC Utrecht, maar werd vorig seizoen uitgeleend aan HFC Haarlem nadat hij mot kreeg met de trainer van het beloftenelftal, David Nascimento. Dit seizoen scoorde hij in dertien optredens in Haarlemse dienst éénmaal. Zowel Van der Zwan als Brouwer worden gevolgd door de scouting van FC Utrecht om te kijken hoe ze er voor staan. Mogelijk komt één van hen na de winterstop de selectie van Willem van Hanegem versterken.


Zo zit dat, verder maakt Zoutman de opstelling, niet Buter en lees ik alle kranten.

streep

FC Omniworld - HFC HAARLEM 0-1
vrijdag 5 december

Een doelpunt van Benjamin van den Broek in de 17e minuut bleek uiteindelijk voldoende voor de winst. Voor slechts 732 toeschouwers, en geef de rest eens ongelijk op 5 december, deed Haarlem goede zaken in Almere. Door deze overwinning klimmen de roodbroeken weer een plaatsje en staan nu zevende. Een meer dan uitstekende prestatie!
Na negentien wedstrijden is de competitie op de helft en heeft Haarlem 29 punten, dat aantal had de ploeg vorig jaar pas na 38 wedstrijden.

streep

Verkleind Stadion Oostpoort laatste optie
woensdag 3 december 2008

Een kleiner stadion met daaromheen woningen in plaats van kantoren. Dat is de laatste optie die de gemeente Haarlem en projectontwikkelaar Fortress nog samen willen onderzoeken om het stadionplan voor de Zuiderpolder vlot te trekken. Het stadion zou in dat geval vijfduizend zitplaatsen krijgen in plaats van de eerder geplande achtduizend. Ook het aantal parkeerplaatsen wordt flink teruggeschroefd.
Uit een brief die wethouder Divendal gistermiddag naar de gemeenteraad heeft gestuurd, blijkt dat er bij hem weinig vertrouwen is dat deze optie levensvatbaar is.
Fortress gaf enkele maanden geleden al aan dat ze gezien de verslechterde kantorenmarkt en de economische crisis nog weinig mogelijkheden zag om het nieuwe stadion in Haarlem-Oost te bouwen.
Bron: www.haarlemsdagblad.nl

streep

Degradatieregeling jaar uitgesteld
Maandag 1 december

De promotie- degradatieregeling in de Jupiler League die aan het eind van het voetbalseizoen zou worden ingevoerd, gaat niet door. Het is uitgesteld met een jaar en wordt dus in het seizoen 2009/10 van kracht. De clubs uit de eerste divisie hebben dat maandagavond besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering in Zeist.
De KNVB spreekt de komende maanden nog met vertegenwoordigers uit het amateurvoetbal. Formeel heeft namelijk één amateurclub na dit voetbaljaar al het recht om te promoveren naar de eerste divisie. Kesler: „Ik ga ervan uit dat we in februari zeker weten of de degradatieregeling uit de eerste divisie pas in het seizoen 2009/2010 wordt ingevoerd.”

streep

Mark Rutgers
30 november 2008

Al een paar keer zag ik in het lijstje met spelersstatistieken, in het overigens zeer leesbare en gratis programmaboekje dat je bij ieder thuiswedstrijd van Haarlem krijgt, de naam van Mark Rutgers met 1 invalbeurt staan. Na Van den Berg, Post en Sam Sin dus nog een debutant in de hoofdmacht maar eentje met daarvoor wel de minste aandacht. Ik heb dit feitje in ieder geval gemist. Dat zetten we hier dus even recht.
Mark Rutgers, geboren 26 juni 1986, viel op 3 oktober, in de 46e minuut, tijdens de uitwedstrijd tegen Cambuur in voor Neervoort.

© 2009 hfchaarlem.info Powered by xs4all.nl e-mail