HFC Haarlem - sc Cambuur 0-4Voetbal onwaardigWedstrijd van vrijdag 18 december 2009

De roodbroeken kregen vandaag de nummer twee Cambuur op bezoek.
Nadat het veld sneeuwvrij gemaakt was, kon er op worden gespeeld. Althans volgens de KNVB en volgens Luinge die bij aankomst en een rondje over het veld het er eigenlijk wel mooi bij vond liggen.
Dat het voetbal bedoelt is ter vermaak voor het publiek op de tribune is een al lang achterhaalde gedachte.
Geen enkele supporter doe je hier een plezier mee. We komen voor een partij voetbal onder de best mogelijke omstandigheden en niet voor een glijpartij op een hard veld bij min vijf.
Dus Zeist bedankt maar weer, Haarlem moet de gederfde inkomsten vanwege de tegenvallende kantine omzet en recette natuurlijk gewoon in mindering brengen op die belachelijke boete die het deze week kreeg. Dat zal het braafste clubje van het land wel niet doen en de opbrengst van de veiling kan dan ook direct worden overgemaakt aan de bobo’s die zo mooi gratis naar Zuid-Afrika kunnen.
Kortom schande, schande en nog eens schande!

Werd er nog gevoetbald? Nou nee, eigenlijk niet.
Nadat ik met gevaar voor eigen leven al glijdend op een stoeltje was beland heb ik dit nog kunnen opschrijven.
De opstelling: Van Duin, Berck Beelenkamp, Neervoort, Meije, Kousemaker, Nieuwenburg, Wijks, Overtoom, Manucharyan, van den Broek, Van de Berg.
Eerste glijpartij is geel voor v.d Broek. 0-1 Na 4 minuten spelen als Huijmans de bal langs Van Duin schiet.
Het toevalsvoetbal ging Cambuur beduidend beter af en daarom stond het na 15 minuten al 0-2.
De gasten tikken het balletje rustig rond, de spelers van Haarlem staand rillend van de kou toe te kijken als De Visscher er 0-3 van maakt.
Voor rust prikt Cambuur er nog eentje tegen de touwen en zo gaan we aan de thee met 0-4.

Geen wissels want het loopt kennelijk naar wens al moet Manucharyan even later toch plaats maken voor Koen Bosma.
Na 80 minuten spelen is er zowaar een klein offensief van de thuisclub maar zonder resultaat en dat was het.
Hiermee doe ik één speler te kort. Jeffrey van den Berg deed zijn uiterste best oogde gedreven en liep de longen uit zijn lijf. Klasse!

De derde helft nog even.
Supporters wilden een praatje met de trainer om nogmaals zichtbare inzet van de gehele spelersgroep te vragen. Zoutman kwam naar het hek, dat sierde hem. Maar zijn antwoorden kunnen ons allang niet meer gerust stellen. “Spelers zijn er moet hun hoofd niet bij en hebben ander zorgen, financieel en over hun sportieve toekomst”.
Als spelers het niet meer op kunnen brengen, prima. Dan maar een A-junior, verliezen we ook mee, maar we gaan dan tenminste strijdend ten onder.
Voor lijfsbehoud heeft Haarlem uit de resterende 17 wedstrijden nog ongeveer 28 punten nodig. Dus moeten bijvoorbeeld alle resterende thuiswedstrijden worden gewonnen. Dat kan alleen nog maar via een wonder. En die bestaan niet.© 2009 hfchaarlem.info Powered by xs4all.nl e-mail