Vakantiehuis Mostek |  www.vakantiehuis-mostek.nl | vakantiehuismostek@gmail.com

Vakantiehuis Mostek

Mostek ligt aan de rand van het Reuzengebergte. Het ligt lekker centraal waardoor het een ideaal uitgangspunt is om de vele bezienswaardigheden in alle windstreken te ontdekken.


De omgeving is bosrijk en prachtig om te wandelen en te fietsen. Op een afstand van 5 km bevindt zich de berg Zvicina, hier kan men in de winter skiën, terwijl in de zomer de berg zich leent voor paragliding. Op 14 km vindt u in het stadje Dvur Kralove het befaamde dieren-safaripark. Even verderop ligt het prachtige slot Kuks met in de directe nabijheid de permanente Bethlehem-stal met 1200 bewegende houten figuren. Op een afstand van 6 km vindt u de oudste stuwdam van Tsjechië bij het Bila Tresmesa meer, welke bij u een “Efteling” gevoel zal oproepen. Het dorpje Pecka op een afstand van 9 km biedt u een mooi kasteel.


In de omgeving zijn dus veel uitstapjes en activiteiten mogelijk, zowel in de zomer als in de winter.

Voor wandelaars en fietsers en voor gezinnen met en zonder kinderen. Informatie over uitstapjes is door ons verzameld in een map en deze ligt klaar in het huis.


Mostek zelf heeft een kleine supermarkt, een drogist, een bakkerij, een postkantoor, een schoenen winkeltje, een treinstation, tank station, café en een restaurant (Za Mostem). Er is een kleine camping in het dorp met een buiten zwembad (natuurbad).


Grote supermarkt vindt je in Nova Paka (Lidl, Penny Market) en zijn te vinden in Dvur Kralove (o.a. TESCO, Kaufland, Penny market).

In Nova Paka  is een bank met pin automaat. In Dvur Kralove zijn er pinautomaten in de supermarkten van Tesco en Kaufland.

Wat uitgebreider kunt u winkelen in de grotere steden zoals Dvur Kralove, Vrchlabi, Trutnov en Jicin. Hier kun  je ook terecht voor een bank, toeristen informatie, apotheek, etc. Er zijn tevens meerdere goede eetgelegenheden te vinden.

Omgeving