Email

Craftluver's blog

Borduurwerk

Mijn Baby Jane

Flopkes blog

Gastenboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Welkom op mijn site!
For the english translation, please click on the button down.
Ook al ben ik Nederlandse, toch heb ik deze site ook in het engels geschreven, zodat mijn internationale vrienden dit ook kunnen lezen.
 
 
Dit is het verzamelpunt van al mijn web kronkels en diverse hobbies  en ik hoop dan ook dat jullie gezellig overal een kijkje gaan nemen. Als je onregelmatigheden tegen komt of links die niet goed werken, geef dit aub door (email /gastenboek).
 
Bedankt voor het bezoeken van mijn site!
Veel plezier bij het rond struinen!

Mijn naam is Marianna en ik woon in het midden van het land met mijn man Reint en onze hond Flopke, die een eigen blog heeft (zie knop linkerkolom). Ondanks dat ik verschillende kwalen heb, die me het leven moeilijker maken, ben ik een positief ingesteld mens, die het beste van de huidige situatie probeert te maken. En met SUCCES!

Toen ik ongeveer 16 jaar jong was ben ik begonnen met het naaien van mijn eigen kleren, maar niet echt veel op dat moment. In 1991 kreeg ik van mijn man een naaimachine en ik was gelijk verkocht! Sinds dat moment ben ik echt begonnen met het naaien van kleding voor mezelf, een paar kinderen en hubby. In 2001 kreeg ik mijn eerste borduurmachine, de Brother Super Galaxie 3000, die nog op floppies werkte. Toen was er een nieuwe hobby geboren, Machinaal Borduren! En een half jaar voor mijn 50ste verjaardag (febr 2013) heb ik de Pfaff Performance gekregen, zodat ik weer een tijdje vooruit kan, want deze werkt direct vanaf PC of met sticky. En vooral het ingebouwde boventransport is wat ik zo super vind aan een Pfaff!

Ik hield al heel lang ook van Patchwork, maar was altijd te bang om ermee te beginnen en dacht dat het veels te moeilijk voor me zou zijn. De nieuwe machine gaf me zeker een vernieuwd gevoel van zelf verzekerdheid, dus besloot ik die herfst in 2001 ook met patchwork te beginnen. Na een beginners cursus gevolgd te hebben, voor zowel hand als machinaal werken, heb ik mezelf toen steeds verder verdiept en nieuwe technieken geleerd (boeken en YouTube).

Ik ben echt een traditionele quiltster en dat geeft me ook een gevoel alsof ik in een lange, historische rij sta van vrouwen, die dit al sinds eeuwen voor hun ontspanning (en vanuit behoefte) deden. Ik lees dan ook graag boeken over de historie van quilts cq. lappendekens. Art Quilts kan ik best mooi vinden, maar ik zal ze zelf niet gauw maken. Het trekt me gewoon niet! Wat beslist niet wil zeggen, dat ik alleen maar val voor antieke stofjes of kleuren! Moderne designs en felle kleuren zijn dingen waar ik ook zeker heel warm voor kan lopen! Kijk maar naar de layout van deze site! Echt ook mijn ding hoor! Het meest gekke wat ik ooit zal maken is crazy quilts!

In Januari 2004 ben ik dan ook begonnen aan een Baby Jane (zie knop links) en ben ik daardoor echt verslaafd geraakt aan kleine blokjes, 4,5" in het vierkant. Maar, zoals wel vaker gebeurd, kwamen er andere dingen op mijn pad en raakte deze quilt wat in het slop. Het duurde tot april 2011 dat ik weer het geheel heb opgepakt en ben begonnen met het aan elkaar zetten van de centrum blokjes. In november 2011 vond dit zijn voltooing! Daarna verder gegaan aan de driehoeken rand en die nadert nu (Juni 2014) zijn voltooing. Je kunt de voortgang van deze quilt volgen op mijn Craftluver's blog(knop links).

Hopelijk kan deze quilt binnenkort gequilt worden, want ik doe het met de hand dus zal wel even tijd nodig hebben! Maar in juni 2014 heb ik een Amish quilt cursus gevolgd, volgens de methode van Esther Miller, en daardoor ben ik wel zekerder geworden in mijn quiltvaardigheden. In juli 2014 een Meeuw hand quiltframe aangeschaft, zodat ik ook de mogelijkheid heb om die grote Dear Jane te kunnen quilten (225x225). Later zal ik dit frame uit kunnen breiden tot een machine quiltframe, dus heel toekomst gericht!

Ook hand borduren doe ik sinds januari 2010 wat regelmatiger. Nadat ik een piepklein doosje met wat garenstrengetjes had geordend en vooral ook aangevuld in een mooie vakjes doos (het leek wel een palet van een schilder) begon het steeds meer aan mij te trekken. Binnen het patchwork worden ook steeds meer combinaties  gemaakt tussen traditioneel blokjes naaien en borduurwerkjes binnen één ontwerp. Ik hou dan ook erg van stitchery en vooral van de diverse Australische ontwerpsters. Mijn "Christmas Wishes" (gemaakt in okt/dec. 2009) is daar een mooi voorbeeld van. Meestal geef ik wel aan bestaande ontwerpen mijn eigen draai en breidt ze uit met bv. diverse soorten borduursteken of extra -eigen ontwerp- blokjes. Daarom maak ik bv. ook (zelf ontworpen) kruissteek blokjes, die dan verder in een quilt-top worden verwerkt.En ook neem ik deel aan "rages" als een Randje Per Week (2014) ed.

Sinds kort ben ik me dan ook nog meer gaan bezig houden met het ontwerpen van patronen en sinds Januari 2011 biedt ik in mijn FB groep "Craftluver Marianna" een gratis applicatie cursus en patronen aan (link-knop in de linker kolom)

Van september 2013 tot Juni 2014 is mijn eerste beginners cursus gepubliceerd in het Nederlands/ Belgische quiltblad Quilt & Zo en op de expo in Rijswijk in maart 2014 werd mijn eerste losse patroon te koop aangeboden via quiltwinkel "De Quilt Ster". Ik heb toen "Craftluver Marianna" gekozen als mijn identiteit als ontwerpster en lerares - met Flopke, mijn bruine labrador, als mijn mascotte, want de meeste mensen (her)kenden mij zo van mijn blog.

Op mijn Craftluver's blog kun je mijn vorderingen volgen en vertel ik over mijn dagelijkse beslommeringen, met of zonder Flopke, die ook gek is op stofjes en naaldjes (zucht)!

Als je het leuk vindt om wat van mijn werk te zien, huppel even naar mijn "Craftluver Marianna" blog en ook Flopke's blog kun je daar vinden, evenals mijn gastenboek en email. Op een aparte pagina van mijn blog heb ik uitlegjes geschreven van diverse technieken of patroontjes.

Veel plezier met hier en verder rond kijken

en tot ziens op één van mijn blogs!