Met de serie verkenningen, die weer is onder te verdelen in zelfstandige series,
heeft Rob Weddepohl zijn zoektocht in de beeldende kunst in kaart gebracht. Deze werken op papier vormen een essentieel bestanddeel van zijn totale oeuvre en leggen de nadruk op zijn onstuitbare verlangen de wereld der verschijnselen te kunnen vangen in een reeks van totaalbeelden. Met totaalbeeld bedoelt hij het scheppen van een schilderkunstige voorwaarde om de essentie van zo’n verschijnsel in een beeld te kunnen verenigen. 
 
Ze ogen vaak lyrisch-abstract, echter met structuralistische en symbolische aspecten, al naar gelang de aard van het onderwerp dat bepaalt.

Alles te onderwerpen aan de dwang van een stijl of vormentaal vond hij te veel beperkingen inhouden; het gevolg is een grote rijkdom en variëteit aan structuren, vormen en kleuren, die werk oplevert met een heel eigen identiteit en karakter.

Zijn werk getuigt van een grote originaliteit en vindingrijkheid. Wim van de Beek, een bekend kunstcriticus, verwoordde het zo: “ zo blijft schilderen voor Rob Weddepohl een gevecht, een dialoog tussen spontaniteit en verfijning, die een spanning oplevert, die elk schilderij tot een belevenis maakt.”

 

home

papier 1

papier 2

kleine wereldbeelden

handgeschept papier

werken op papier