WAT IS CHANNELEN

Wie nog nooit heeft gehoord van channelen zal zonder uitleg absoluut niet snappen wat er verder zal worden verteld. Daarom eerst een beknopte uitleg van dit fenomeen. Wie er al wel van heeft gehoord zal weten dat er alleen maar positief over wordt verteld. Het is prachtig om in contact te komen met je eigen persoonlijke gids.

Er zijn hele boeken geschreven, schilderijen gemaakt en (meestal) zeer sombere toekomstvoorspellingen gedaan met behulp van: gidsen, engelen en overleden personen die d.m.v. channeling doorkomen.

Dit kan d.m.v. visioenen, seances, glaasje draaien, het zogenaamde oui-ja bord, stemmen horen of automatisch schrijven en/of spreken. Ik denk dat iedereen wel eens heeft gehoord van een medium die zegt contact met de doden te hebben en die boodschappen van gene zijde doorgeeft aan familieleden. Dat "doorkrijgen" van berichten wordt channelen genoemd. Een "channel" is een kanaal tussen deze wereld en de geesteswereld. Die boodschappen worden dan aan het medium verteld door zijn of haar persoonlijke gids. Zeg maar beschermengel.  Hier steekt meestal geen kwaad in en ik zal de laatste zijn die zegt dat er geen "goede" mediums bestaan. 

Wat is een channeling? Channeling is een boodschap ontvangen.

Een boodschap uit je onderbewuste. Gidsen, wintiís bereiken je nl. in het onderbewuste vermogen. Dat betekend dat je een ingeving krijgt.
Iedereen kent dat wel, ineens, die flits van inzicht. Hoe meer je bij je Bron, je weten kunt hoe meer 'flitsen' je door kunt krijgen. Een boodschap kan bestaan uit een stukje tekst, een beeld (via je innerlijk scherm) of via tekens-symbolen. Deze boodschap is bedoeld voor jezelf en/of anderen.

Het is niet alleen dat je een boodschap door kan krijgen van een gids of engel. Ook jij hebt zelf die wijsheid in je. Een boodschap vanuit je hogere zelf. Vaak als je even alleen bent kun je ineens een dialoog met je zelf aangaan. Dat is een dialoog met je hogere zelf. Zo geef je jezelf ook inzichten. Dat hoeft dus niet van buiten af te komen. Ik denk dat iedereen dit wel kent.

Als je je kunt verbinden met de Bron kunnen gidsen, engelen zich verbinden met jouw energie. Je voelt dan een lichte trance en je keel chakra gaat iets opzetten.

Via de telepathische weg komt een boodschap binnen wat jij toch weer vertaald in 'aardse' woorden. Deze lichte trance heb je nodig voor een zuivere boodschap. Deze boodschap bevat vaak een hoge vibratie zodat als iemand dit leest ook aangeraakt wordt of de stem van het medium geeft ook deze helende trilling aan de mensen in een ruimte of zaal.

Een channeling door een trance medium.

Het medium gaat in diepe trance en staat haar lichaam af aan een bekende Intelligentie (gids) zo kan deze gids zijn boodschap direct vertellen. De stem veranderd, wordt anders en zelfs de bewegingen kunnen verschillen als een gids dit lichaam overneemt. Het medium maakt plaats door het tweede lichaam (die iedereen heeft, je energie (etherische) lichaam) naar achter te schuiven of het tweede lichaam naast het lichaam te plaatsen. Dan weet het medium niet wat er gezegd wordt.

Wilt u contact met een Gids? Of geholpen worden met de dagelijkse dingen die gebeuren in je leven? Iemand oprecht willen helpen, maar nu niet weet hoe je dit kunt doen. Channelen is dan een basis. Channelen zorgt dat je contact met je gids hebt en ook kan het zijn dat je contact legt met een overleden familielid of vriend. Er zijn diversen boeken verkrijgbaar die hierover vertellen om meer informatie en inzichten te verkrijgen. Ik raad ik u aan het boek "Contact met je gids" van Sanaya Roman en Duane Packer aan te schaffen.  Het is een simpel geschreven boek en de oefeningen zijn veilig en duidelijk.

In feite is ieder creatief, geÔnspireerd mens van nature een potentieel "channel" of "kanaal" en gaat het er slechts om deze vaardigheid te ontdekken en te ontwikkelen. Dit boek is te beschouwen als een cursus- en werkboek om te leren channelen. Sanaya Roman en Duane Packer vertellen dat hun gidsen Orin en DaBen het initiatief tot het schrijven van dit boek hebben genomen, en dat ze de inhoud via de auteurs hebben doorgegeven. Channelen staat in deze "Nieuwe Tijd" sterk in de belangstelling. Als je het wilt leren, is het belangrijk dat dit zorgvuldig en stap voor stap gebeurt.

Channelen is een vaardigheid die je kunt leren. Channelen houdt in dat je een staat van verruimd bewustzijn bereikt waarin je contact kunt maken met een Gids van een hoog niveau of met je hogere zelf of bron. Je hoeft niet spiritueel ontwikkeld te zijn of je hele leven al gevoelig te zijn geweest om te kunnen channelen; wat je wel nodig hebt is geduld, volharding en een sterk verlangen om contact te maken. We moedigen je aan een bewust kanaal te zijn - je bewust zijn van wat je gids zegt. Je zult leren hoe je je trilling kunt verhogen om in de hogere sferen van de gidsen te kunnen zien, horen en voelen en op een bewuste wijze boodschappen te ontvangen.

In het verleden werden de woorden "medium" en "paranormaal begaafde" gebruikt als men sprak over het contact maken met gidsen. Dit is nu vervangen door het woord kanaal. De term "trance" wordt soms gebruikt om het channelen in trance aan te duiden; in dit boek wordt eenvoudigweg de term "channelen" gebruikt.

Nog even iets over angst, twijfel, en demonen, of verdwaalde zielen. Angst is zoals iedereen wel weet, negatieve energie, en angst trekt angst aan zoals liefde, liefde aantrekt.

Als de angst nog te groot is stop verder dan met de oefening en begin een andere keer opnieuw. Zie het niet als een tekortkoming van jezelf...angst overheerst de mens al vele miljoenen jaren.

Door alle eeuwen heen is angst altijd als basis gebruikt om mensen onder druk te kunnen houden en de ander zijn/haar wil op te leggen! 

Makkelijk is het dus niet om die angst weg de duwen, want stel je voor dat die ander ongelijk heeft en dat er wťl een demon of ander wezen jou lastig komt vallen,omdat je denkt, ik ben "verkeerd bezig  geweest"? Daar zijn de meeste mensen nog altijd bang voor.

Ik zal niet ontkennen dat er geen verdwaalde zielen zijn...ze zijn er! En alleen met vertrouwen in jezelf en je gidsen of spirituele leiders, hoef je niet bang te zijn. Vergeet niet dat je gezonde verstand ook belangrijk is, dat hebben we niet voor niets!  Rationaliseren kan ook geen kwaad, kijk alleen of het jou niet belemmerd in je "normale" denken en of het je gezonde verstand is, want anders blokkeer je wel jezelf en kun je de verkeerde gidsen aantrekken.

Je kan altijd de hulp aanroepen van de allerhoogste begeleiding voor jou! Door een gebed aan God te richten. Het gebed is nog steeds Eťn van de krachtigste middelen die er bestaat.  Tegen wie je bid maakt niet uit... God, het Opperwezen, Allah of hoe je hem noemen wilt zal ervoor je zijn...durf er in te geloven! 

BELANGRIJKE TIPS:

Vraag altijd als een gids zich aankondigt 3x of hij uit het licht komt.

Zoals altijd zorg je voor een rustige omgeving, geen telefoon of een bel die je kan storen. Houd pen papier of een cassetteband klaar. Schrijf later alles op wat je hebt gehoord of gezien.  Pak het na ongeveer een paar uur weer op en lees of hoor op de band wat je gehoord, of gezien hebt. 

Kies ervoor om bewust te blijven. Dit houd in dat je weet wat je gids of anderen zeggen tegen jou en je houdt de controle over jezelf! zeker in het begin is het belangrijk omdat je nog niet weet welke energie of vibraties je kunt voelen.

Geven bepaalde dingen die je hoort of ziet een naar gevoel, dan weet je dat je die niet moet hebben! Zeg dan ook hardop, geef mij de hoogste leider die er is voor mij..ga ermee door tot het 'juist of goed" aanvoelt voor jou. Daarna kan je vragen stellen. Noteer alles wat je hoort. 

Je hebt ook altijd je innerlijke leider bij je, vraag je innerlijke leider om hulp als je niet weet hoe of wat te doen. Je innerlijke leider kun je zien als iemand die tegenover je zit en met jou meekijkt en zal wachten tot je hem/haar roept. Ook zonder te Channelen kun je deze spirituele leider vragen stellen als je bijvoorbeeld alleen wilt mediteren.

U begrijpt dat het soms weken of maanden kan duren voor je dit onder controle hebt, maar laat u niet tegen houden als u dit echt wilt! Natuurlijk zijn er genoeg andere methoden om het te leren ga op uw gevoel af en kijk wat voor u werkt. 

Bent u op zoek naar boeken waar u inzicht en kennis uit wilt halen voor uw spirituele ontwikkeling, dan kunt u in het menu klicken op Boeken & cdís.

 

 

All content © 2000 till 2006 Lichtdrager creations.
All other copyrights belong to their respective holders.