» Slang in de klas

  » Logboek 1

  » Logboek 2

  » Logboek 3
  » Logboek 4
  » Logboek 5
  » Webcam

  » Care-sheet
  » Wallpapers
  » Kleurplaten
  » Quiz

  » Leuke links

Juni 2007

Juli 2007

December 2007

Mei 2008

Juni 2007
Kaa is weer gemeten en gewogen! Hij is nu 1.10 meter en weegt 1090 gram. Dat is allemaal prima in orde! Voor het einde van het schooljaar mochten alle kinderen die dat wilden Kaa ook weer even vast houden. Voor sommige kinderen was het een hele overwinning


 


 

Sommige kinderen houden meer van de prooidieren dan van Kaa...!

 

Juli 2007
Tijdens zijn logeerpartijtje thuis kon ik Kaa voor het eerst 'live' zien vervellen. Dit gebeurde 's avonds laat en was een fascinerend gezicht. Helaas heeft hij het vel wat stuk gemaakt dus het kon niet meer mooi uitgerold worden. De kleuren na een vervelling zijn prachtig, maar dit laat zich helaas moeilijk op een foto vastleggen.

 

 

Hieronder kun je een kort filmpje bekijken van het vervellen: het is niet onze Kaa, maar wel een koningspython die je ziet.

December 2007
Er is verder niet veel bijzonders gebeurd de afgelopen maanden. Natuurlijk hebben de kinderen in het begin van het nieuwe schooljaar Kaa weer een keertje vast mogen houden. Vanaf oktober is Kaa weer gestopt met eten. Hij zal wel weer in februari of maart beginnen met eten.
Enkele kinderen van de groep doen mee met de landelijke website ontwerpwedstrijd van Thinkquest (www.thinkquest.nl). Ze maken, hoe kan het ook anders, een website over slangen. Da's handig, met Kaa als fotomodel en een leraar die al best veel over slangen weet en ook een beetje weet over websites in elkaar knutselen. In de kerstvakantie werd ook een bezoekje gebracht aan Serpo, want "een slang in een boekje is geen slang, maar een geraffineerde inktvlek".


Eerst even lekker lunchen.

 


Naar Serpo.

 


De grote wurgers als de tijgerpython maakten indruk..

.


... maar ook de gifslangen zoals de Zwarte Mamba...

 


... of mooi gekleurde slangen als de koningsslang.


Luisteren naar een medewerkster van Serpo.


Toen ze bij Serpo hoorden wat we kwamen doen, mochten
we ook een grote vervelling van een tijgerpython vasthouden!

Hieronder kun je een kort filmpje bekijken van zwemmende zeeslangen:

Mei 2008
De website over slangen die de kinderen gemaakt hebben is af en we zijn supertrots op het resultaat! Neem maar eens een kijkje (klik op het plaatje).

Ze vonden het heel erg leuk en heel erg leerzaam. Maar omdat het een wedstrijd is, wilden ze er natuurlijk k wel voor gaan! En ze hebben de finale gehaald! Hun website behoort bij de 30 genomineerden uit 145 inzendingen. De "finaleprijs" was een dagje Efteling waarbij de hoofdprijzen werden uitgereikt. Helaas hebben ze daar geen prijs gewonnen, maar ze hebben een geweldige dag gehad. Meer lezen over de finale kan hier: www.thinkquest.nl/junior/definale Alle 145 'concurrenten' staan trouwens ook online. Er staan hele mooie tussen, maar ons eigen team slaat zeker geen slecht figuur! Klik HIER om alle inzendingen voor Thinkquest Junior te bekijken.

Ook ten opzichte van de prijswinnaars hoeven ze zich niet te schamen. Enkele citaten uit het juryrapport:
"De makers hebben gezorgd voor mooi fotomateriaal en filmpjes".
"De leerlingen hebben veel informatie opgeschreven op een duidelijke manier, in eigen woorden".
"De leerlingen zijn duidelijk op pad geweest, dat kan de jury waarderen".
"Er is een uitgebreide bronvermelding en ook bij de foto's die ze niet zelf gemaakt hebben, staat er bij de foto wie die wel heeft gemaakt. Erg netjes."
"De site is erg compleet en er is ook gigantisch veel aandacht aan besteed, dat kun je direct zien."