» Slang in de klas

  » Logboek 1

  » Logboek 2

  » Logboek 3
  » Logboek 4
  » Logboek 5
  » Webcam

  » Care-sheet
  » Wallpapers
  » Kleurplaten
  » Quiz

  » Leuke links

Oktober 2006

november 2006

januari 2007

maart 2007

Oktober 2006
In het nieuwe schooljaar wilden veel kinderen natuurlijk graag Kaa een keertje vasthouden. Hier zie je enkele foto's. We hebben er ook een foto van een jaar geleden bij gezet - dan zie je hoe Kaa al is gegroeid!

 

 


 


Kaa in september/oktober 2005

November 2006
De hele tijd hebben we moeite om de luchtvochtigheid goed op peil te houden, vooral in de wintermaanden. Kaa is laatst voor de eerste keer slecht verveld. We hebben hem even in een curverbak met vochtige/natte handdoeken laten rondkruipen om daarna de laatste vervellingsresten van zijn lijf te vegen met de handdoeken.

Kaa heeft ook alweer een maandje niet gegeten, zelfs geen levende prooidieren. Nu maken we ons wat minder zorgen, omdat-ie wat groter en dikker is. Het komt wel vaker voor dat een koningspython van oktober tot april niet of nauwelijks eet. Maar een te lage luchtvochtigheid kan hier ook mee te maken hebben. Een andere bodembedekking kan hierbij goede diensten bewijzen.

Hennepvezel zou kunnen, maar een nadeel is dat het vrij vlot kan gaan schimmelen. Turf en Cocopeat zijn beter: goedkoop en verkrijgbaar in het tuincentrum (let wel op dat je de zakken koopt zonder toevoegingen als meststoffen). Omdat het goedkoop is, is dit zeker handig als je meerdere terraria hebt. Wij vinden dit echter niet zo mooi, dus we hebben gekozen voor speciale Forest Bark (oftewel Repti Bark - maar Repti Bark is van een ander merk en dat hadden ze niet in de winkel). Behoorlijk duur spul, maar omdat je maar ongeveer n keer in de drie maanden de bodembedekking in z'n geheel hoeft te vervangen, is er bij n terrarium wel overheen te komen. Forest of Repti Bark houdt het vocht goed vast en schimmelt niet.

We waren een beetje bang dat dit niet zo mooi zou uitzien, omdat het vrij donker van kleur is. Maar ja... het belang van Kaa gaat voor. En uiteindelijk ziet het best fraai uit, het terrarium ziet er zelfs wat 'natuurlijker' uit. En nu afwachten of 't Kaa goed bevalt....


Zo ziet 't terrarium er nu uit.


Hier zie je de houtsnippers wat beter.


Close-up van Kaa.

Januari 2007
Kaa heeft nog steeds niet gegeten. We zijn vanaf december gestopt met elke week een prooi aanbieden. In februari gaan we nog eens proberen. Het kan best nog een tijdje gaan duren...

We hebben Kaa ook weer gemeten en gewogen. Hij valt niet echt veel af, maar er komt nu natuurlijk ook niks bij. Hij is nu ongeveer 97 centimeter lang en hij weegt bijna 800 gram. Hij mag best wat zwaarder, maar het is verder niet verontrustend.

Maart 2007
Kaa heeft eindelijk weer gegeten. 's Middags voeren in de curverbak lukte nog steeds niet, dus nu maar eens een klein muisje (om de spijsvertering weer op gang te brengen) 's avonds losgelaten in het terrarium. Vanuit zijn schuilplaats greep Kaa het muisje vrij snel. Een week later was er weer een ouderavond, dus toen konden we weer 's avonds voeren. Wr eerst een klein muisje in het terrarium losgelaten en daarna een flinke dode rat erachteraan geschoven. Pffff... dat-ie zo'n grote prooi wegkrijgt... dat kun je vergelijken met een mens die een grote meloen in n keer probeert door te slikken!

Volgende keer weer in de curver proberen te voeren. Dat willen we graag zodat Kaa geen bodembedekking binnen krijgt bij het eten (hoewel de nieuwe bodembedekking niet zo schadelijk is als die beukensnippers die we eerst hadden).
We gaan ook eens proberen om Kaa weer dode prooien te voeren. Voorlopig voeren we eerst een klein levend muisje en schuiven we er een dode prooi achteraan: zodra de achterpootjes van het muisje nog uit de bek van Kaa steken, stoppen we de snuit van een flinke dode rat tussen die achterpootjes en Kaa gaat dan vanzelf verder met die rat.

Reptielenbeurs in Houten
Geen foto's van Kaa, maar van een bezoekje aan de reptielenbeurs in Houten op 25 maart 2007. Het was er erg druk. De beurs in Houten is bij reptielenliefhebbers erg bekend en er staan ook veel internationaal bekende kwekers.


En van de vele standjes met slangen.

 


Een professionele stand...

 


...van de bekende kweker Bob Clark.

 


Druk, druk, druk.

 


En van de vele broertjes van Kaa.

 


Koningspython van 24.995 euro! Echt waar!!