» Slang in de klas

  » Logboek 1  


   Logboek 2


  » Logboek 3
  » Logboek 4
  » Logboek 5
  » Webcam

  » Care-sheet
  » Wallpapers
  » Kleurplaten
  » Quiz

  » Leuke links

Slang in de klas

In de bovenbouw hebben we een heuse slang in de klas en hij heet Kaa. Het is een koningspython en hij is genoemd naar de python uit Jungle Book. We hebben hem gekregen als jonkie van bijna 40 cm, maar hij wordt uiteindelijk zon 1.20m. De koningspython (python regius) is een kleine pythonsoort. Dat betekent dus dat Kaa een wurgslang is (en dus niet giftig). Als de slang zich bedreigd voelt, rolt hij zich letterlijk op als een bal met zijn kop naar binnen. In het Engels heet hij dan ook Ball Python (balpython). In terraria verdwijnt dit gedrag meestal snel.

De python regius staat bekend als een rustige, totaal niet agressieve slang die niet of nauwelijks zal bijten. Dat is wel handig, omdat hij in een klaslokaal met kinderen staat... . Een rattenslang in de klas was wellicht beter geweest. Deze soort is namelijk overdag wat actiever dan Kaa en ook wat minder stressgevoelig dan de koningspython. Maar ja rattenslangen zijn k wel lief, maar (vooral jonge) rattenslangen willen toch nog wel eens happen. En de meester vond de koningspython ook vl mooier.

De koningspython komt in het wild voor in West- en Centraal Afrika in de landen: Oeganda, Ivoorkust, Senegal, Gambia, Guinee-Bissau, Guinee, Sirra Leone, Liberia, Mali, Ghana , Togo, Benin, Nigeria, Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek en Noordelijk Zare. Daar leeft hij in de vochtigere bossen (aan de randen van de regenwouden) en op de aangrenzende graslanden (savannes). Kaa is trouwens niet in het wild gevangen, maar hier in Nederland geboren (een zogenaamde nakweek slang).