"De Apenhof"
Stichting landelijk opvangcentrum 
voor uitheemse diersoorten

Schoutenstraat 12
3771 CJ  Barneveld
The Netherlands
Telefoon +31 342 414784
Fax         +31 342 408040
giro : 36 69 888
De.Apenhof@chello.nl

Home Up Wat doen we? contacten Organisatie Nieuws Dierenverhalen Links en Het Weer Lokatie                                       

                                                                              Slangen Vangen

Home
Up
Apen
Papegaaien
Nertsen
Leguanen
Boommarters
Wilde Dieren
Toekans
NSHD
KGB
Chinchilla

 

 

 

Zo af en toe wordt ons gevraagd een "loslopende" slang te komen vangen. Pas geleden was het weer goed raak. Tijdens een van onze open-huis-dagen belde iemand van de dierenambulance op om informatie te vragen over een "loslopende" slang. Niemand kende het soort slang en iedereen was eigenlijk te bang om het dier te vangen. Nadat de slang aan Dick was omschreven, kon Dick de mensen gerust stellen, het was een scharlaken slang, geen giftige slang. Na een half uurtje ging de telefoon weer, nu met het verzoek of Dick wilde komen want niemand durfde de slang te vangen. Natuurlijk kun je op zo'n angstkreet onmogelijk nee zeggen, dus er op af.

Het eigenlijk ontzettend jammer dat mensen vaak onterecht zo'n overdreven angst hebben voor slangen. Want hoe groot die angst is werd weer duidelijk.
Toen de slang even iets te dichtbij kwam, schopte een man luid gillend het dier van zich af. Dick heeft de man toen met enkele (niet mis te verstane) woorden duidelijk gemaakt dat hij dit niet kon maken.

Inmiddels was de slang behoorlijk geschrokken en probeerde weg te komen. Na enige tijd zoeken vond Dick hem terug onder een stapel dakpannen. We hebben de slang enige tijd verzorgd op "de Apenhof" en is toen geplaatst bij het Groenhorst College, de school voor aankomende dierenverzorg(st)ers. Meerdere gevonden slangen zijn bij ons binnen gekomen, maar de eigenaar van deze dieren blijft altijd onbekend.

 

Send mail to  webmaster j.sintnicolaas@chello.nl with questions or comments about this web site.
Copyright 2000 Stichting landelijk opvangcentrum voor uitheemse diersoorten "De Apenhof"
Last modified: maart 17, 2004