"De Apenhof"
Stichting landelijk opvangcentrum 
voor uitheemse diersoorten

Schoutenstraat 12
3771 CJ  Barneveld
The Netherlands
Telefoon +31 342 414784
Fax         +31 342 408040
giro : 36 69 888
De.Apenhof@chello.nl

Home Up Wat doen we? contacten Organisatie Dierenverhalen Links en Het Weer Lokatie                                       

                                                                              Komt Tijd Komt Raad

Home
Up
Apen
Papegaaien
Nertsen
Leguanen
Boommarters
Wilde Dieren
Toekans
Slangen
NSHD
KGB
Chinchilla

 

 

 

Wij verzorgen nu zo'n 80 papegaaien en die produceren met z'n allen erg veel stof. Op zich is dat niet zo erg, maar het uitvegen van hun verblijf is daardoor geen pretje, temeer dat zowel Dick als Fleur en Femke astma hebben. Zij moesten het vegen elke keer met enkele uren benauwdheid bezu- ren.  Dick had al eens informatie gevraagd wat een centraal stofzuigsysteem zou kosten, maar dat was financieel geen haalbare kaart voor de Apenhof.

Komt Tijd Komt Raad
is een waar gezegde

Wij kregen bezoek Dhr. C.A. Martens van de Inspectiedienst voor gezelschaps- dieren. Toen wij met hem over dit probleem zaten te praten zei hij dat hij misschien een oplossing wist. 

Hij vroeg ons een prijsopgaaf te vragen bij de firma die dit systeem kon aanleggen. Deze offerte moesten wij naar hem opsturen en dan zou hij kijken wat er mee te doen was. 
Toen wij de offerte van de installatiefirma ontvingen schrokken we daar wel even van, want de kosten werden beraamd op 5131,28.
Meneer Martens nam deze berekening mee naar een vergadering van Sophia Vereeniging tot bescherming van dieren en daar trof hij mensen van de Stichting Manders-Brada. Deze stichting wilde een gift beschikbaar stellen voor noodlijdende dieren, maar het mochten geen honden of katten zijn. Het lukte meneer Martens hen te overtuigen dat de Apenhof het erg hard nodig had.
Een dag later belde meneer Martens om ons te vertellen dat het vrijwel zeker was dat de Apenhof deze gift zou krijgen.
Na enkele dagen ontvingen wij een brief van de Stichting Manders-Brada dat wij het stofzuigsysteem konden laten plaatsen en dat zij garant stonden voor 4000,-- .
Wij zaten dus nog met een flink tekort, maar konden deze buiten kans niet laten lopen. Dus waagden we het erop dat er wel een oplossing voor het tekort zou komen. En... de oplossing kwam. Van de Stichting T.V. kregen wij een gift van 500,-- Later kwam er van Rechten voor al wat leeft een eindejaarsgift van 1134,45  Ons probleem was daarmee opgelost.
Intussen is de stofzuiginstallatie al enige tijd in gebruik en ik kan u niet vertellen hoe blij wij daarmee zijn. Was het eerder zo dat er gekibbeld werd wie de vogels moest verzorgen, nu is er gekibbel over wie het mag doen. Waar eerder het uitvegen nog wel eens moest blijven zitten, wordt nu geen dag overgeslagen en dat komt de hygine beslist ten goede.
Daarom Sichting Manders-Brada, Stichting T.V. en Rechten voor alwat leeft Geweldig dat u ons hielp en heel hartelijk dank.
 

Send mail to  webmaster j.sintnicolaas@chello.nl with questions or comments about this web site.
Copyright 2000 Stichting landelijk opvangcentrum voor uitheemse diersoorten "De Apenhof"
Last modified: maart 31, 2003