"De Apenhof"
Stichting landelijk opvangcentrum 
voor uitheemse diersoorten

Schoutenstraat 12
3771 CJ  Barneveld
The Netherlands
Telefoon +31 342 414784
Fax         +31 342 408040
giro : 36 69 888
De.Apenhof@chello.nl

Home Up Wat doen we? contacten Organisatie Nieuws Dierenverhalen Links en Het Weer Lokatie                                       

                                                                              Hollandse Wilde Dieren

Home
Up
Apen
Papegaaien
Nertsen
Leguanen
Boommarters
Toekans
Slangen
NSHD
KGB
Chinchilla

 

 

 

 

 Naast alle uitheemse (tropische) dieren worden er hier ook veel Hollandse wilde dieren aangeboden. Men staat letterlijk met van alles en nog wat op de stoep. Zo worden hier egels, vogels, eekhoorns, hazen enz. binnen gebracht. Gelukkig hebben we goede contacten met onze collega's die gespecialiseerd zijn in de opvang van deze diersoorten.
Daarom weigeren wij deze dieren niet want vrijwel altijd kunnen we ze snel naar het voor hun meest geschikte opvangcentrum brengen. Opvallend veel houtduiven kwamen er afgelopen herfst binnen. Meestal waren het nog jonge vogels die nog niet voor zichzelf konden zorgen. De oorzaak was vermoedelijk de lange zomer die tot in de herfst voor een aangename temperatuur zorgde. Als ze zo laat in het jaar geboren worden en het weer slaat om, zijn ze nog net niet oud genoeg om te kunnen overleven. Daarom laten wij ze in de Apenhof overwinteren of brengen we ze naar een vogelasiel.
Ook jonge egels komen wel eens een nachtje logeren. Zwakke jonge egels komen vaak te voorschijn als het nog schemerig is of net donker. We hebben altijd wel voedsel in huis zodat ze hier kunnen overnachten alvorens ze weg worden gebracht naar het egelcentrum "Duizend Naalden" in Woudenberg. Zij krijgen daar een liefderijke verzorging totdat ze terug kunnen naar de plaats waar ze gevonden zijn, om dan in vrijheid hun eigen leven verder te leiden.

 

Send mail to  webmaster j.sintnicolaas@chello.nl with questions or comments about this web site.
Copyright 2000 Stichting landelijk opvangcentrum voor uitheemse diersoorten "De Apenhof"
Last modified: maart 06, 2001