Flexibele arm voor flitser
(voor ringflitser maar nu voor de Canon 14 ex}

Deze wordt niet aangesloten door hem vast te schroeven in het filterschroefdraad, maar door een kliksysteem, waarbij palletjes in een gootje voor op het objectief vallen. Dat werkt handig en razendsnel, maar alleen voor bepaalde objectieven, zoals de 100 en 65 mm en bijvoorbeeld al niet voor de nieuwe gestabiliseerde 100 mm. Je moet voor andere objectieven een adapter kopen, die weer wel in het schroefdraad moeten worden gedraaid en dan ook nog alleen voor bepaalde maten.
Ik had al ontdekt dat de flitser van boven of van opzij te laten werken best aardige resultaten geeft ( zie http://www.digifotoforum.nl/index.php?showtopic=30015 ) en heb daarom ook iets gemaakt voor de nieuwe flitser (hoe? gevonden op het Internet, maar ik kan de site niet terug vinden).


1
Je hebt een rondje nodig wat precies past in de flitser en wat achter de genoemde palletjes past. Gemaakt met een cirkelsnijder van een plastic maaltijddoos

 photo IMG_3426aWEB.jpg

 


2
Omdat het plastic niet al te dik was heb ik 2 rondjes op elkaar geplakt voor wat meer stevigheid en dan een gat er in voor de schroef van de arm.

 photo IMG_3430aWEB.jpg

 

3
Zo dat zit
 photo IMG_3432aWEB.jpg


4
Vastgeschroefd op de arm (gewoon met de vingers; hij zit tussen rubberen ringetjes)
 photo IMG_3433aWEB.jpg

 

5
In gebruik met de 28 300 van Tamron; deze heeft bij lange na niet de kwaliteit van de Canons maar is wel een lens waar ik veel mee werk.
Hij komt in het macrogebied tot 1 : 3
 photo IMG_3439abWEB.jpg6
Resultaat 1
 photo IMG_9759asWEB.jpg


7
Resultaat 2; 1 bloempje van een geraniumbloem

 photo IMG_9763aWEB.jpg


HOME