19-04-2011

NEC Ė Uni ZVV 3

 

Zomer

 

Nog nooit was het zo warm met Pasen. Terwijl het normaal niet boven de 14 graden komt, steeg het kwik tot zoín 27 graden. En het is Jazz in Nijmegen-Oost, East of Eastern, Jazztafette, de terrassen puilen uit terwijl de levensvreugd door de open deuren naar buiten rolt.

 

Onze competitie is bijna net zo knotsgek als de eredivisie. Een paar weken geleden gaf niemand meer een dubbeltje om de kansen van Ajax, en nu staan ze er opeens het beste voor. Wij stonden drie maanden geleden nog fier bovenaan, maar kukelden langzaam naar kansloze dieptes. Maar zie, de nieuwe koploper SCH maakte tweemaal een uitglijder, en nu staan we slechts een enkel puntje van de huidige koploper, Uni ZVV 4.

 

Als we vanavond winnen, en als Uni morgen gelijkspeelt, zijn we kampioen. De kans dat dat ook gebeurt, is niet echt groot. Maar toch.

 

We hebben er alles aan gedaan, aan onze comeback. Vorige week opnieuw een goede partij, ditmaal tegen Uni ZVV 3. Het leek moeilijk te gaan worden, de jongens stonden vierde en we hadden geen scheids, wat volgens Remco vrijwel zeker tot narigheid zou leiden. Maar dat viel mee. We kwamen nog wel achter, maar bogen dat meteen om in een voorsprong. En die gaven we niet meer weg. Net als vorige keer weigerden onze tegenstanders het ons lastig te maken, bijvoorbeeld door ons vast te zetten, zelfs toen ze achter stonden. Beide keepers stonden overigens voortreffelijk te keepen, maar die van ons net iets beter.

 

Na afloop gonsde door de kleedkamer nog lang de onzekerheid over de uitslag van Uni ZVV 4, die eerder die avond had gespeeld. Dat bericht kwam pas in Trianon: geen verrassingen, ze hadden moeiteloos gewonnen. Bevrijd van deze twijfel doken we onmiddellijk in belangrijkere gespreksonderwerpen: Patrick stond met zijn Liedjesfabriek in de Gelderlander en Erik mocht zich met de Alpe díHuzes fietsers verheugen op uitgebreide belangstelling in het Beunings Nieuws, waar een speciale rol was weggelegd voor stalspreekmeester Schele Daan. Uiteindelijk ging het allemaal weer lekker de diepte in, en zag Gerard een duidelijk verband tussen de commercialisering van de samenleving en de selectieprocedure bij Union.

 

Ver na middernacht werden we van het terras geveegd. De warmte duurt sindsdien voort. Zwoel tot in alle vezels, lente en zomer stromen in elkaar over. En vanavond wordt het nog warmer, als we onze laatste wedstrijd spelen in een snikhete zaal.

 

Ik verlang nu al naar het terras na afloop.

 

Paul