30 november 2010

NEC – SCE 2

Maak me gek….

Soms zegt een mailwisseling meer dan een verslag.

Erik: ‘Uni Zvv4 heeft tegen Krayenhoff punten laten liggen. De wedstrijd van 9 november eindigde in 2-2. De koppositie van NEC wordt hierdoor versterkt.’

Paul: ‘Lekker! Maar laten we ons niet al teveel illusies maken: ook wij zullen nog vaker punten morsen...’

Patrick: ‘Hoe kom je daar nu bij Paul, zoals Stephen Covey* zegt: begin met het eind in zicht! Kampioen!!’

Paul: ‘Nou ja, we moeten ons enthousiasme ook niet overdrijven. Ik zie Erik al voor me, op zijn kantoor in Tiel waar hij onduidelijke zaken afhandelt, elke minuut een gretige blik werpend op zijn beeldscherm, waar de website van voetbal.nl permanent open staat... En ja hoor, pats, daar komt de uitslag van UniZVV - Krayenhoff in beeld, Erik juicht van binnen, maar kan zijn vreugde niet delen met zijn collega's, omdat zijn verslapte aandacht voor het werk dan wel heel erg in de gaten loopt. Dus stuurt hij stiekem een mailtje naar ons hele team. Maar naarmate de spanning in de competitie toeneemt, komt de verslaving steeds dichterbij... Elke dag, elk uur, elke minuut moet Erik kijken, ook thuis. Midden in de nacht zet hij de wekker een blik te werpen op onze mogelijke vergrote kansen op het kampioenschap. Aan het eind van het seizoen heeft Erik alle uitslagen van alle wedstrijden in zijn hoofd, maar is van de spanning en de slapeloze nachten te moe om mee te voetballen...

Hee, dit begint alweer te lijken op een voetbalverslag!’

Erik: ‘Sterker nog. Omdat voetbal.nl geblokkeerd is op het werk, heb ik vrij genomen om alle ontwikkelingen te kunnen volgen. Ik overweeg een sabbatical te nemen. Kan ik ook de wedstrijden van de komende tegenstanders en de concurrenten gaan bekijken. Het gaat in de topsport om details en zo vaak staan we niet bovenaan.

Let op: er is ook een voetbalwet die inhoudt dat je nooit moet gaan praten over K....schap (totdat het K zeker is). Twente heeft zich daar vorig seizoen keurig aan gehouden.

Is er geen app die het leven wat makkelijker maakt en die je op de hoogte houdt van alle wijzigingen op die prachtige website met allerlei nieuwe mogelijkheden: www.voetbal.nl?’

Gevolg van dit soort discussies is dat we elkaar lekker ophitsen, waarbij de sitewatchers het vuurtje nog eens opstoken door het meesturen van tussenstanden. Zo weten we bij elke wedstrijd van te voren precies hoe we onze kansen moeten inschatten. Onze tegenstander van afgelopen dinsdag, SCE 2, staat bijna onderaan. Een makkie, zou je zeggen. En dat werd het ook. Jeroen en Casper vierden hun comeback (respectievelijk na een hamstringblessure en een mislukte adoptiereis uit Sri Lanka) met fraaie goals, Patrick deed het met vier goals rustig aan en Gerard zat met draden vast aan een kastje dat niet alleen zijn hartslag registreerde, maar ook het aantal mooie steekpassjes. Na afloop was iedereen bijzonder opgetogen met de 11-3 eindstand, maar vooral ook met het gemak waarmee dat tot stand kwam. Om dat mooie gevoel nog even vast te houden, gingen we voltallig naar Trianon, tot grote teleurstelling van Sjoerd die de kosten van zijn verjaardagsrondje daarmee drastisch zag oplopen. Ook André gaf een rondje, namens Trianon voor de overwinning. Voelt echt als een beloning. We zijn goed bezig.

Inmiddels gaat het mailverkeer weer gewoon verder. We blijven elkaar gek maken. Het is verslavend, vermoeiend en veel te overdreven. We zijn nog niet eens op de helft en moeten nog 11 wedstrijden… Belachelijk! Komende week zijn we vrij, maar moeten onze naaste twee concurrenten SCH en Uni ZVV 4 tegen elkaar. Dat levert dus verliespunten op voor een van de twee, of hopelijk voor allebei.

Benieuwd wie als eerste de uitslag zal mailen.

* Stephen Covey is Amerikaan en succesvol verkoper van gebakken lucht. Zijn theorie draait om zeven eigenschappen die leiden naar succesvol leiderschap.