16 oktober 2007

NEC - SCE3: 6-7

4-en

De vierletterwoorden waren niet van de lucht toen SCE een halve minuut voor tijd de winnende goal scoorde (6-7). Dertig tellen daarvoor waren we langszij gekomen, toen Patrick een manmeersituatie met een slimme actie uitbuitte, en dachten we een puntje in bezit te hebben. De scheids besliste anders, want hij liet de overigens zeer bedreven SCE-aanvoerder de 90 kilo Van der Heijden wegduwen, voorwaar een prestatie op zich, en uit de draai scoren. Man of the Match wassie, de scheids dus. Het begon al met het invullen van het formulier, dat zo precies moest, dat we zeker vijf minuten te laat aan de wedstrijd zouden kunnen beginnen, ware het niet dat er geen aanvoerdersbanden om de armen van de daarvoor aangewezen personen gesignaleerd werden. Naar de kleedkamer dus, verdikkeme, en halen die dingen! Dat betekende tien minuten vertraging, allemaal zuivere drinktijd.

We hadden geluk dat de man in het zwart de partij niet staakte, toen Patrick fraai gelijkmaakte en de bal door de mazen van het net verdween. Hij gaf een doeltrap, of hoe heet dat in het huidige futsal, maar uit de reacties van alle spelers zag hij dat het een goal was. Hij liet zich niet kennen, keek voor de vorm even naar de gat in het net, noteerde 1-1 en floot voor de aftrap. In de open en aantrekkelijke pot hadden we het verdedigend moeilijk tegen de handige tegenstanders, die vr de rust erg makkelijk (vijf maal) konden scoren. Maar aan de andere kant, letterlijk, deden wij ook vijf duiten in het zakje, waarbij de solo van Erik door het hart van de defensie, mogelijk gemaakt door goede loopacties van Jeroen en Patrick, opviel. Alle drie genoemde spelers maakten ieder nog een doelpunt, zodat we bij de stand 5-5 van doel en bank wisselden. De fluitist keek bezorgd richting kleedkamer, waarin Jan verdwenen was, die geen aanstalten maakte om in het veld terug te keren. Uiteindelijk wist hij buiten het zicht van de leidsman omgekleed en wel, en geblesseerd aan een zevenheuvelenkuit, op de bank plaats te nemen.

Een hart schot sloeg als een bom in boven het hoofd van Sjoerd en toen ging de scheids zich er weer mee bemoeien. Tot twee keer toe stuurde hij een SCE-er terecht voor twee minuten van het veld en zoals gezegd kon Patrick daarvan eenmalig profiteren. Helaas was dit niet genoeg voor een puntje. Shit, fuck, kl*te, maan, zaag, Fien, vier. Gelukkig hadden we nog iets te vieren, want iedereen was een aantal keren jaren geweest en daarvan trakteerden Erik, Jeroen en Sjoerd op een lekker biertje en een bakje heerlijke nootjes.

En er is nog meer reden tot vreugde: Sjoerd en Gerard nodigen het hele team uit voor een tripje naar Hilversum, alwaar zij voornemens zijn met het onvolprezen spel Lingo 5000 euri te winnen. Daar gaan dan nog onkosten en kansspelbelasting af, maar toch. Datum wordt nader bekend gemaakt.