18 september 2007

NEC - Beuningse Boys 3: 2-3

Window dressing

Zoals jullie misschien niet weten ben ik al jaren lid van Groenlinks. Dit is niet een actiegroep tot behoud van de rode helft van het NEC-shirt aan de rechterkant en ook niet een website van tuincentra en graszodenfabrikanten. Evenmin een voetbalteam waarvan slechts de nummer 11 in staat is door de vijandelijke verdediging heen te breken. Nee hoor, het is de Nederlandse politieke partij met veruit de beste visie op de wereld en de mens. Vind ik. En ik vind het ook vreemd dat veel te weinig weldenkende mensen op Groenlinks stemmen. Daarom was ik het afgelopen weekend ook in Leersum, waar Groenlinks een uitgebreide discussie organiseerde over de koers voor de komende jaren. Niet aan de visie werd getwijfeld, maar aan de strategie van de partij. Moeten we populistischer worden? Moeten we meer aan "window dressing" doen?

Toen kende ik dit begrip nog niet, maar Casper kwam ermee op de proppen tijdens de bescheiden nazit van onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Bescheiden, want er waren vier NEC-ers met gemiddeld twee alcoholische versnaperingen. En opper-Paulaner Paul moest tot verdriet van vooral ook hemzelf verstek laten gaan. Er was ook niet echt een reden tot veel vertier. Goed, Patrick maakte twee fraaie goals, we kregen relatief weinig doelpunten tegen en de competitie was eindelijk weer begonnen. Maar daartegenover stond een hoop ellende: een onnodige 3-2-nederlaag in een veel te fysieke futsalwedstrijd, onenigheid over aloude onderwerpen als inzet en meeverdedigen en blessures, ziektes en andere lichamelijke ongemakken van diverse spelers. En ook het feit dat we allen met eigen auto naar de Henny Huismanhal waren gekomen. Met Groenlinkshart draaide zich om en raakte van slag.

Het gesprek ging vooral over muziek. Patrick heeft een elektrische piano gekocht en gaat accoorden leren spelen, Jeroen speelt gitaar, niet meer in een band, maar thuis lekker liedjes naspelen. En Gerard toetert er lustig op los in De Lindenberg en soms daarbuiten. Kortom, muziek maken geeft ook veel vreugde in het leven. En luisteren, hoewel al dan niet illegaal downloaden vaak onverwachte complicaties kan geven, zoals het verplicht sms-en van onbegrijpelijke codes naar duistere figuren. Aan te raden is de door Jan geopperde website: www.mininova.org/.

Misschien wordt het tijd voor wat window dressing van NEC 1. Ritmische muziek downloaden, Groenlinkspetten op en vr de wedstrijd een imponerende oerdans la het rugbyteam van Fiji. Succes verzekerd, hoewel, zijn die kerels ooit wereldkampioen geworden? En heeft Groenlinks ooit meer dan 7 Tweede Kamerzetels gehaald?