7 maart 2007

NEC - Sporting Metima

Het niveau daalt

NEC 3 is uit de competitie genomen. Na herhaaldelijk niet komen opdagen, verscheuren van wedstrijdformulieren, gestaakte wedstrijden en andere onaangepast gedrag was de maat vol. Nog altijd dreigt ook voor ons uitsluiting, want de KNVB wil alle futsalteams van NEC schorsen omdat de ergste raddraaiers weigeren hun naam prijs te geven. Gelukkig gaat het er bij ons een stuk kalmer aan toe, hoewel woensdag in de kleedkamer al het woord pinda's viel om onze melkchocoladebruine tegenstanders te karakteriseren. Ook het begrip homo is door Sjoerd zo ingeburgerd dat we nauwelijks meer een relatie leggen met mogelijke achterstelling van onze homofiele medemens. Zien we hier de eerste tekenen van een verenigingsbrede normvervaging of is het slechts een incidentele oprisping van onschuldige banaliteit?

Overigens lieten onze tegenstanders zich ook niet onbetuigd. Vloekend en tierend moest hun keeper vr de wedstrijd al de zaal verlaten, omdat hij geen pasje bij zich had. Daarop bood de coach zich aan als zesde man. In de korte tijd dat hij weg was om zijn voetbalschoenen op te halen, schoten Erik en Casper ons op een comfortabele voorsprong. Maar nadat de coach geschoeid en wel op goal stond, begon het langzaamaan bij ons te knarsen. Een krullebollerig ettertje - die voortdurend liep te zeiken - pingelde de eerste barsten in onze verdediging. Nog altijd stonden we met 2-1 voor, toen Jeroen doorbrak en door de uitkomende keeper met opzet werd neergehaald. Zelfs Jan Wegereef had met een zonnebril op nog de consequentie daarvan ingezien, maar onze scheidsrechter gaf slechts een vrije trap en liet de charge verder onbestraft.

Makkelijk om achteraf te zeggen, maar de wedstrijd zou wel heel anders zijn gelopen. Aan de andere kant verlies je een wedstrijd niet vanwege n arbitrale dwaling. Of toch? Hoe dan ook, er knakte iets bij ons. Gebrek aan conditie, creativiteit, techniek, inzicht en concentratie kraakte onze weerstand. Waar we in eerste tien minuten nog superieur speelden, daalde het niveau tot bedenkelijk gepruts. Zelfs met een mannetje meer konden we niet scoren. Het verlies (2-5) was onvermijdelijk.

Sjoerd vulde de kleedkamer met een ouderwetse scheldpartij. Er gingen weer stemmen op om een tiende man aan ons team toe te voegen, maar niemand weet zo gauw een geschikte kandidaat. Degraderen dan maar? 't Is misschien minder voetbal in de 4e klasse, maar misschien past dat wel bij ons niveau. Nog een mazzeltje dat PSV die avond gelijkspeelde tegen Arsenal (1-1, twee goals van Alex) en daarmee een ronde verder kwam in de Champions League. Zo konden we toch nog met blije gezichten afzakken naar Trianon. Na een kleine inventarisatie van de afmetingen van ieders echtelijke bed, kwam het gesprek al snel op verschillende aspecten van het fenomeen 'poep'. Ik citeer: 'Het is bewezen dat het roken geen significante gevolgen heeft voor de geur van de fecalin.' En uit ervaring blijkt dat je bij een geglazuurde pot minder hoeft te borstelen dan bij een gewone keramieke pot. 't Is maar dat je het weet. Het lollige plan werd bedacht om komende wedstrijd ingevroren poep mee te nemen, om te vergelijken.

Inderdaad, het niveau is behoorlijk gedaald. Op het moment dat onze spelers regressieverschijnselen vertonen en zich weer in de anale fase wanen, moeten we ons echt zorgen gaan maken.