27 februari 2007

NEC - Beuningse Boys

 

Stat(ist)isch

 

Na ons blamerende verlies van afgelopen vrijdag tegen Tinnengieter rezen er vragen of we het allemaal nog wel aankunnen. Met een mannetje meer hadden we immers makkelijk geworden, zo gonsde het achteraf in de kleedkamer. Conditie - of liever gezegd, het gebrek eraan - speelt ons parten. Het was allemaal veel te statisch. Daarbij kwam nog een hele waslijst aan hele of halve blessures: hartritmestoornissen van Gerard, de lymfe en de rug van Erik, de lies van Paul, het verbrijzelde spaakbeen (of was het nou de ellepijp?) van Patrick, het bovenbeen van Jeroen, de grijze haren van Wim en elk willekeurig opspelend stukje lichaam van Jan. Nu komen blessures over het algemeen vaker voor naarmate je ouder wordt, en ook conditie is een sterk leeftijd-gerelateerde factor.

 

Om onze prestaties te toetsen aan de factor leeftijd heb ik de vrijheid genomen om de leeftijden van onze spelers er bij te betrekken (stand op 28 februari 2007):

 

De leeftijd-top 9 van NEC 1

 

1 Jan 49

2 Gerard 47

3 Erik 43

4 Paul 42

5 Wim 39

6 Patrick 38

7 Cas 37

8 Jeroen 37

9 Sjoerd 35

 

Tegen Tinnegieter waren Jeroen, Patrick en Cas er niet. Dat zijn drie van onze vier jongste spelers, veertig-minners. Waarschijnlijk hebben we nog nooit met een zo hoge gemiddelde leeftijd gevoetbald. Precies 42,5 jaar! Logisch dat je verliest.

 

De afmelding van Erik en de deelname van Jeroen, afgelopen dinsdag, betekende dus een aardige verjonging. Gemiddeld waren we 41,5 jaar jong. Dat scheelde een hoop: Beuningse Boys staat weliswaar roemloos laatste, toch presteerden we het om niet te verliezen. Met 2-2 mogen we dik tevreden zijn. Voor de statistieken: Paul (42) en Jeroen (37) scoorden. Gerard, Jan en Paul waren de enigen in Trianon. Gemiddelde drinkleeftijd: precies 46.

 

Helaas is winnen er nog niet bij, daarvoor moeten Cas en Patrick terugkeren, statistisch gesproken. De ideale opstelling wordt dan: Wim, Patrick, Cas, Jeroen en Sjoerd. Gemiddelde leeftijd 37,2 jaar. Kijk, dan doe je weer mee.

 

Paul