23 januari 2007

NEC - Quick

Bereik

Als je tijdens het eten of andere huiselijke bezigheden niet voordurend gebeld wil worden door ingehuurde studenten die je kunststof kozijnen, leningen met verraderlijk lage rentes of andere te dure rommel willen aansmeren, kun je dit kenbaar maken op www.infofilter.nl. Je kunt ook de virtuele hoorn van de virtuele haak leggen of de telefoon niet opnemen. Een bijkomend voordeel van deze methode is dat vervelende familieleden niet een afspraak kunnen maken voor een langdurig bezoek met meeëten en -drinken en -slapen. Nadeel is wel dat belangrijke, leuke personen je ook niet kunnen bereiken. Bijvoorbeeld je zaalvoetbalvrienden, die graag door jou in je grijze bolide opgepikt willen worden bij een niet ongezellig Nijmeegs etablissement om samen een plofballetje te trappen. Zoals het slimme neefje van Johan Cruyff al zei: als je geen bereik hebt, heb je ook geen contact. Jan ging dus rechtstreeks.

Dat we er desondanks op die doordeweekse en doordemaandse dinsdag in januari in slaagden om met zeven man op tijd in de Hennie Huismanhal te staan kan bijna als wereldwonder acht (of hoever zijn we daar ondertussen mee?) worden geboekstaafd. Het was de thuiswedstrijd tegen koploper Quick. Dit ploegje balgoochelaars speelde ook thuis, maar toch (virtueel) uit. Dat betekende dat wij voor een scheids moesten zorgen, maar niemand waagde zich aan dit soms kostbare klusje. Opnieuw bleek dat futsallen zonder fluitman beter gaat dan met. Sportiever welteverstaan, want het resultaat was bedroevend: 10-2. Ook hier was bereikbaarheid het grote probleem: in balbezit wisten we elkaar niet te vinden. We hadden allemaal de hoorn van de haak liggen, spreekwoordelijk dan. Verdedigend was het niet slecht, maar de tegenstanders waren individueel te goed. Bovendien stonden we uiteindelijk met viereneenhalve man in het veld, want Cas viel uit met een enkelblessure, Paul ging op zoek naar een leaselies en Gerard hobbelde nog wat mee met een onwillige hamstring. Onze goals kwamen voort uit een eentweetje tussen Cas en Erik en de gewoonte van Jan om tegen de topploegen te scoren.

Na afloop ging Patrick snel terug naar huis waar Irma jarig was, maar het niet vierde of toch wel, in de bioscoop bij een vrouwenfilm en anders de volgende avond. Of zoiets. Jan ging snel naar huis om te kijken of er nog iemand had gebeld, Cas legde zijn zere enkel te ruste en Sjoerd probeerde Ché zijn eerste bewuste windje te ontfutselen. Jeroen zat al thuis en Wim smaakte het dubieuze genoegen als eerste NEC 1-speler te hebben afgezegd wegens werk.

Paul, Erik en Gerard dronken nog een voorzichtig biertje. Maar goed ook, want Erik werd in Weurt van de weg gehaald voor een blaastest met driekwart Paulaner in de mik. Ook hier kwam haalde hij niet het bovengemiddelde bereik.