21 november 2006

NEC - SCE 2

Verkiezingen

De Amerikaanse arts Herbert Benson kreeg voor zijn onderzoek naar het effect van voorbede bij bypass-patienten 2.400.000 dollar subsidie van de Templeton Foundation, een stichting die wetenschappelijk onderzoek naar spiritualiteit wil bevorderen. Zijn onderzoek duurde tien jaar. Een van de belangrijkste uitkomsten: als je voor een hartpatiënt bidt, en hem of haar dat bovendien vertelt, neemt de kans op complicaties met 14% toe. Volgens mij kunnen we deze uitkomst op twee manieren interpreteren: God wil niet dat we in mensen snijden, óf gelovige chirurgen zijn minder capabel. In ieder geval heeft het christendom geen beste invloed op de menselijke gezondheid. Dat zou natuurlijk een reden kunnen zijn om christelijke partijen te weren van de Tweede Kamerverkiezingen. Kijk wat er van komt: Rouvoet heeft weer een paar zetels gewonnen, zo glipt het christelijke virus onze regering binnen. Let op mijn woorden, binnenkort gaat het Bruto Nationaal Product met 14% omlaag en krijgen we 14% meer files. Gelukkig dat we bij NEC niet aan voorbedes doen.

Los daarvan was dit natuurlijk de meest trieste verkiezing aller tijden. Niet de boodschap overwint, maar de campagneleider die de beste marketing heeft uitgestippeld. Politici krijgen mediatraining, net als voetballers, waar ze wordt geleerd om op de meest overtuigende manier niets te zeggen. En als je niet mee wilt doen aan deze politieke poppenkast, stem je gewoon op de Partij voor de Dieren, de meest inhoudsloze politieke beweging sinds 1981, toen de Partij Likwidatie van Nederland meedeed aan de Tweede Kamerverkiezingen. Enige partijpunt van de PLN was de verkoop van Nederland aan een willekeurig Arabisch land, zodat elke Nederlander in één klap miljonair zou worden. Ze hebben geen zetel gehaald. De Partij voor de Dieren echter wel, wat op zich een kwalijke zaak is, niet zozeer vanwege de a-politieke houding van de partijleden, maar meer omdat dit een ernstige inbreuk kan betekenen voor het ecosysteem. Want de keuze om wel vossen, zeehonden, kippen, huismussen, koeien, varkens en konijnen in leven te houden impliceert dat andere diersoorten de dupe zijn. Hoe meer 'hogere' diersoorten in leven blijven, des te moeilijker bijvoorbeeld de tor het zal krijgen. Ik ben dan ook van plan om volgende keer tijdens de verkiezingen mee te gaan doen met de PTT, de Partij Tegen Tor-eters. Zullen we die arme beesten eens een hart onder de riem steken.

Trouwens, we hebben ook nog gevoetbald vanavond. Er stond veel op het spel: SCE is onze angstgegner (of wij van hen?). Gelukkig was Patrick weer aardig op dreef (3 goals), is Jeroen weer over zijn twee slapeloze baarnachten heen (1) en troefde Wim zijn collega in het vijandelijke doel met wiskundige precisie driemaal af. Daar kan hij op school weer een half jaar op teren. Uiteindelijk bracht de 7-2 overwinning wel tevredenheid, maar geen euforie. Waarschijnlijk ging het te makkelijk. Het is ook altijd wat.

In Trianon probeerde Gerard bij André een dubieus popgroepje, waar broer Frank de teksten voor schrijft, het Trianon-podium in te slijmen. Patrick erkende dat hij zelf ooit mediatraining heeft gehad (als politicus of als voetballer?). En ik was vergeten dat ik diezelfde avond nog naar een borrel moest, die gelukkig ook in Trianon plaatsvond, dus de borrel kwam als het ware naar mij toe. Gerard en Patrick vluchtten wijselijk naar huis om voor de laatste keer de Stemwijzer te raadplegen. En ik was gedoemd om in het nieuwe gezelschap weer van alles te beweren over de Verkiezingen.

Alsof ik niks beter te doen heb.