(±21 april 2006)

 

Hoerum!

 

Tot verdriet van zijn bezorgde ouders heeft Sjoerd vroeger in een snackbar gewerkt. Hij heeft een klant, misschien een circusjongen, eens wijsgemaakt dat loempia het meervoud van loempium is. De jongen moest een loempium bestellen als hij er maar één wilde. Gremia is dan ook het meervoud van gremium. Maar wat is dat eigenlijk?

1. Grief

2. Bakvet

3. Een groep mensen met een bindend kenmerk

Zoals bij vrijwel alle multiplechoicevragen is het langste antwoord het juiste. Zo hebben wij toch ooit ons eindexamendiploma gehaald. En ik mijn rijbewijs.

Het gremium NEC 1 speelde een puike pot tegen een ander gremium dat door Sjoerd steevast Holmaat wordt genoemd. In de uitwedstrijd waren we nog door die jongens weggetikt, maar toen waren we nog als een konijntje met drie pootjes, dat moest worden afgemaakt. Nu waren we completer, hoewel Paul en René ontbraken. Na 0-1 liepen we onverschrokken uit naar 3-1 (Pat 2, Cas 1) en doelman Holmaat zorgde met een punter in het kruis voor de ruststand. Ook na de pauze misten we belachelijk veel kansen (Gerard, Jan) en dat leek rampzalig te worden toen Sjoerd een schuivertje doorliet. Maar toen was de maat vol, het hek van de dam en de ene na de andere raap gaar. Patrick poortte de keeper, Erik ontfutselde hem de bal en scoorde in een leeg doel en Jeroen en Casper (2x) completeerden het octet, een mooi gremium doelpunten. Of waren het acht loempia? Als in de laatste minuut het rollertje naar ons doel iets langzamer was geweest, was de vierde Holmaatse goal na het laatste fluitsignaal gevallen.

 

Maar dat mocht de pret in Trianon niet drukken, zeker niet toen Paul de saamhorigheid van onze ploeg benadrukte door ons drinkgelag en -gelach te komen versterken. Hij had twee Palm tegenover één Koninck nodig om het missen van onze overwinning weg te spoelen. We speculeerden over het linkerrijtje, de eerste drie, play-offs, de minst gepasseerde verdediging, het overschrijden van de grens van 100 doelpunten, de komst van Wim volgend seizoen. En niet te vergeten: het nieuwe huis van Jeroen aan de Wolfkuilseweg, waardoor hij voor NEC 1 behouden blijft. Hoerum! (één huis, één Jeroen). Kortom: op weg naar het einde van de competitie is het glas weer halfvol, behalve die grote hoeveelheid bierglazen die we in de loop van het seizoen tijdens de avonden hebben geleegd. We zijn een konijntje geworden dat is afgemaakt. Met vier pootjes huppelen we de toekomst in. Het is lente, jammer dat Reve dood is.

 

Gerard