13 december 2005

NEC - SCE

 

Zoek

 

Jeroen zoekt een huis in Nijmegen. Er staan er genoeg, zou je zeggen, maar die ene leuke, ruime, betaalbare woning is moeilijk te vinden.

Iemand zei mij ooit: de drie belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een huis zijn: locatie, locatie en locatie. Of schrijf je dat tegenwoordig met een K? Dus beter een klein huis in Oost dan een villa met zwembad in Dukenburg, Jeroen. Om maar te zwijgen over een provincieplaatsje als Eindhoven. Daar wil je nog niet dood gevonden worden, behalve als je Frits Philips heet en 100 bent geworden.

Een futsalteam kent mijns inziens ook drie belangrijke aspecten: fysieke gezondheid, scherpte en vertrouwen. Bij de meeste spelers van NEC 1 ontbreekt minimaal één van deze eigenschappen. En soms zelfs alledrie. Het gaat te ver om hier in een Excel- (of Weurt-)schemaatje per speler alle gebreken op te sommen. Denk zelf na over je eigen falen en waar dat dan aan ligt. De optelsom verklaart misschien de onnodige en toch kansloze 2-1 nederlaag tegen het nietige SCE. Goed, futsal is geen optelsom en volgens de heilige Johan is 1+1 soms 3, maar als de tegenstander meer goals maakt dan wij is het rekensommetje snel gemaakt. Dan worden we misschien niet zoek gespeeld, geven weinig kansen weg, krijgen zelf heel wat mogelijkheden, maar staat er na het laatste fluitsignaal van de afwezige scheids 1-2 op het scorebord.

Sjoerd wist even niet waar hij het zoeken moest en roste de bal tegen het plafond. Jan weet het aan het ballen zonder scheids, waardoor het heftige duwen van de Chinese spits niet werd bestraft, terwijl hij tegen de muur had gezet had moeten worden. En iedereen gingniet naar Trianon, maar rechtstreeks naar huis, een unicum in de lange geschiedenis van ons team.

Malaise alom dus.

Jeroen vindt eerder een huis dan wij onze vorm, zo lijkt het. Hoewel, futsal blijft een raar spelletje, waarbij het optelsommetje 1+1 soms een vreemde uitkomst kan hebben.

 

Gerard