11 november 2005

NEC - Blauw Wit 2

Lichtpuntjes

Eindelijk zwicht het weer voor de ijzeren wetten van de natuur: vermoeid vallen bontgekleurde bladeren op het natgerende wegdek, langzaam daalt de temperatuur, je adem blaast een dampend spoor in de ijzige lucht. Sommige mensen vallen ten prooi aan een hardnekkige herfstdepressie. Maar wij niet. Wij houden stand. Voor ons is het glas nooit halfleeg, maar halfvol. Wij zien altijd lichtpuntjes. En wat waren de lichtpuntjes van afgelopen vrijdag?

- Sporthal Hengstdal is herrezen. Een mooie zaal, misschien onze komende thuishal?

- Er staan lekker veel lijnen op de vloer met mooie kleurtjes.

- Als we verliezen, ligt dat niet aan ons.

- Blauw Wit speelt niet in blauw wit. Een fijne doorbreking van conventies.

- Sjoerds gekwetste duim heeft alle schoten doorstaan.

- Patrick en Paul hebben misschien nog niet voldoende wedstrijdritme, maar zijn inmiddels gelukkig wel blessurevrij.

- Erik is de meest constante factor, dit seizoen. Rots in de branding. En topscorer. Een standbeeld voor Erik!

- Het is minder erg om terecht te verliezen dan onterecht te verliezen.

- Blauw Wit 2 kan aardig voetballen. Vooral hun aanvoerder is behoorlijk balvaardig.

- Slechter spelen dan vandaag zal ons niet meer overkomen. Het kan van nu af alleen maar beter gaan.

- We hebben gelukkig niet verloren in de laatste minuut.

- Lekkere douches daar, in de Ark van Oost.

- Sjoerd is niet saai omdat hij niet mee gaat drinken, maar is een goede vader met veel verantwoordelijkheid.

- Casper doet aan zingeving en dat doet hem goed. Er is meer dan alleen de bijbel!

- De bediening bij Trianon is prima, ondanks de drukte deze avond.

- René kan goed klussen.

- Jeroen gaat misschien verhuizen, maar blijft gewoon voetballen bij ons.

- Zelfbevrediging is heel normaal.

- We gaan voor de beker!

- In januari wacht ons weer een fijne afscheidswedstrijd.

- Bokbier drinken is gevaarlijk, want het valt altijd fout. Maar een voordeel is weer, dat je dan ’s nachts over je nek gaat en ‘s morgens geen kater hebt. Toch, Gerard?

- De drankrekening levert nooit problemen: ieder eerder huiswaarts gekeerde teamgenoot lapt altijd voldoende.

- Lichtpuntjes heb je niet allen in je hoofd, ook op je fiets.

- Na gedane drank is het goed rusten.