2 november 2005

NEC - Beuningse Boys 2

 

Pijlen

 

Ouderen onder ons, dus vrijwel ons gehele team, herinneren zich nog wel dat er in de jaren 70 een voetballer over de vaderlandse velden rondliep met de bijnaam De Blonde Pijl. Het was een enigszins vadsige, maar talentvolle linkspoot met een groot scorend vermogen. Het was tot voor kort de enige connectie tussen pijlen en voetbal, want ridders of indianen voetbalden niet, zover ik weet. Zo'n scalp rolt niet lekker en het loopt lastig met zo'n grote metalen tok aan je lijf.

 

Woensdag na de futsalmatch, met het ongepaste stupide Ajaxdansje in Bern op de achtergrond, vlogen de pijlen af en aan richting dartbord. Met wisselend succes, zoals enkele uren daarvoor ook lang niet al onze schoten Beunings doel troffen. We misten in de Henny Huismanhal drie belangrijke pijlers van het dit seizoen krakkemikkige bouwwerk dat we nog steeds team noemen. Jan was door droeve familieomstandigheden afwezig, Cas door een dikke poot en Sjoerd door een zere duim, maar misschien was hij wel die dikke poot. En Pat durfde zijn knie alleen te gebruiken om erop te staan in het doel. Waarom hij dan toch driemaal met de bal aan de voet de middenlijn overstak, het plofgeval in de voeten van een tegenstander speelde en te laat terug was om de lob tegen te houden, is een raadsel. Vergeten te vragen ook, tijdens het darten, hoewel hem dat mooi uit de concentratie had kunnen halen.

 

Die drie onnodige tegengoals maakten wel het verschil, hoewel de scheids er anders over dacht en 4-9 op het formulier zette. Aanvoerder Paul nam zijn verantwoordelijkheid, bedreigde de dwarse fluitist waarschijnlijk met een dartpijltje en verscheen triomfantelijk met de juiste uitslag: 5-8. Waarom hij er niet meteen 8-5 van heeft gemaakt is onduidelijk. Ook vergeten te vragen. Misschien om de statistieken van Erik niet in gevaar te brengen. Nu kon hij noteren dat Gerard bij een 0-2-achterstand de eerste goal scoorde na een snelle counter via Jeroen en René, dat Jeroen zijn eerste competitiedoelpunt maakte nadat hij briljant van zijn tegenstander wegdraaide (2-2) en dat Paul ons met een slim schot nog wat hoop gaf (3-5). Dat Erik zelf twee goals maakte en bij welke stand weet hij zelf nog wel. Wat niet in de kille cijfertjes dat uitdrukking komt is dat we wederom een behoorlijke partij futsalden tegen een goede ploeg, die meer en jongere spelers in het veld bracht. Dat geeft de NEC-burger moed, zeker nu het blessure- en ander leed achter de rug lijkt.

 

ole0

Ik stel voor dat we Willy Brokamp vragen ons team te komen versterken. Willy Brokamp schijnt tegenwoordig kroegbaas te zijn, dus darten zal hij ook wel kunnen. Zo'n doelgerichte pijl kunnen we wel gebruiken.

 

Gerard