11 februari 2005

NEC - Kleurrijk Arnhem

Man en mand

Welke uitspraak van Sjoerd is een grap:

"René, mag ik je gel even lenen."

"Paul, heb je nog isolatietape, ik heb koude knieën."

"Mijn vader is korfballer."

Inderdaad, geen van de quotes is om te lachen, maar als ik er één moest kiezen, was het de laatste. Wie gaat er gaat er nou korfballen? In de tijd dat Hans Soeteman zich aanmeldde bij Door De Mand Gevallen of Dieren Staat Voor Paal was er in deze vermeende sport nog sprake van een middenvak. Vier mannen (mietjes!) en vier vrouwen, die zich een ongeluk vervelen tot de bal eindelijk hun kant opkomt, om hem dan meteen weer het vak uit te gooien naar een verderop slapende medespeler. Wie wil daar nou aan meedoen? Sjoerds vader dus. Dit simpele feit verklaart een groot deel van het gedrag van onze kalende goallie, laten we hem zo maar noemen. Hij heeft de neiging tijdens de futsalmatch de bal te vangen en hem dan zo ver mogelijk in het andere vak te gooien. Na de wedstrijd is zijn anale voorkeur legendarisch en zijn frustratie weer niet te kunnen douchen met Pim uit zich in verbaal geweld en kapotte shampoo(?)flessen. Waarschijnlijk heeft zijn vader ook altijd een raar geel shirt en een tok aan, flauwe woordspelingen debiterend. En wil hij ook altijd met Pim douchen.

Die vrijdagavond in sporttempel De Dumpel te Velp was Sjoerd in zijn element toen bij binnenkomst een heus potje korfbal aan de gang was. Hij wilde onmiddellijk het veld inrennen om een van die lieve Velpse jongens innig aan te randen, ondanks het uitdrukkelijke verbod van de zaalwacht om te vroeg met ballen de hal in te komen. En ook onze scheidsrechter paste zich moeiteloos aan de korfbalsfeer aan. Even moeiteloos wonnen we het potje tegen Kleurrijk, dat zijn lage plaats op de ranglijst eer aandeed door in zwart-wit te spelen. Doelpunten van Casper (2), Erik en Paul wogen ruimschoots op tegen dat ene houdbare schot in de korte hoek. Geen korbaluitslag dus, hoewel de scheids rare vlekken in zijn gezicht had. Op naar Trianon, waar we voltallig (minus Jan en PaulO, resp. met griep te bed en jarige vrouw) arriveerden en Erik wist te melden, dat de zich op menig A4tje profilerende dartster Mieke 'Bambi' de Boer binnenkort in de Playboy verschijnt. Hoe weet hij dit en weet Anneke dit ook? En hoe weet zij dat dan weer? Dit bracht René tot de ontboezeming(!) dat hij vroeger verliefd was op Bettine 'Batje' Vriesekoop, die ooit in eerder genoemd tijdschrift te zien was, gehuld in slechts een pingpongballetje. Veel later op de avond, toen de tafel al veel weg had van een tropisch Palmstrand van voor de tsunami, deed Paul een truc met een aansteker en een kaars, waarbij een vonk oversloeg of Vonk de bal over sloeg. Het barmeisje vond het allemaal heel leuk en kwam er regelmatig even bijzitten om naar Sjoerd te glimlachen, hetgeen deed vermoeden dat ze stiekem korfbalde. Sjoerd verklaarde later dat hij haar leuk vond "omdat zij het bier had". Regine zal wel vele kratten in de kelder hebben.