18 januari 2005

NEC - Jonge Kracht 2

 

Magische getallen

 

Eigenlijk is het leven heel simpel. Reeds de oude Grieken zagen in dat alles op de wereld is te herleiden tot een samenklontering van atomen. In ons digitale tijdperk weten we alles te vereenvoudigen tot nulletjes en eentjes. Met NEC beseffen we na gisteren dat het voetbal draait om twee magische getallen: 1 en 2.

 

Tegenstander in onze voetbalfilosofische ontdekkingsreis was Jonge Kracht. Maar was het nu 1 of 2? In een van onze vorige verslagen konden we al lezen dat het tweede van Jonge Kracht helemaal niet zo jong is. Onze tegenstanders van gisteren waren jonger dan wij, maar niet zo jong als je van het eerste zou verwachten. Jong of oud, Jonge Kracht bleek net als vorige keer een tegenstander van formaat. Hun verzorgde spel dreef ons tot het uiterste. En daarin vonden we de sleutel tot het succes: de een-twee. Via een fijnzinnige een-twee met Patrick scoorde PaulO in de tweede minuut al 1-0. Onze tweede, van Gerard, ontstond zelfs door een dubbele een-twee met Patrick. In de tweede helft liepen we opnieuw uit een voorsprong door alweer een een-twee van Patrick, ditmaal met Casper. Toen Jonge Kracht het gevaar eenmaal had onderkend, fixeerden ze zich zo op onze een-twee dat PaulO ongemerkt uit een voorzet met rechts kon intikken. Jonge Kracht kon slechts iets terugdoen door droge afstandschoten, waarvan er in totaal drie bij ons inploften. Erik zette tot slot iedereen op het verkeerde been door een indrukwekkende solo vanaf de achterlijn. Uitslag: 5-3.

 

Je leeft maar n keer. Trouwen doe je met z'n tween. Ziek zijn in je eentje. Iedereen heeft twee ouders. Nou ja, daar begin je mee. En je hebt twee ogen, n mond, twee ballen, n jongeheer. Uit een saxofoon kun je maar n noot tegelijk krijgen. En als je geen oppas hebt, moet er altijd een van de twee thuis zijn. Of je neemt je twee kinderen gewoon mee.

 

In Trianon dronken twee van NEC 1 De Koninck, n dronk Palm. Twee dronken er n teveel. En dronk er twee teveel. Als enige bleef hij om twee uur over, mijmerend over deze avond vol magische eenvoud.

 

Paul