10 november 2004

NEC - Heumen2  5-6

 

Ham- en andere vragen

 

Is iemand die een provocateur vermoordt een slechter mens dan iemand die een man vermoordt, die zijn hond aan het uitlaten is? Is iemand die een religieus motief voor een moord heeft meer te veroordelen dan iemand die uit geldelijk gewin of zonder reden handelde? Actuele vragen op de dag dat Theo van Gogh gecremeerd werd en NEC aantrad tegen Heumen in onze eigen Hennie Huismanhal. Wij stelden bij binnenkomst meteen ook een vraag: moeten we tegen die jochies? Het hadden onze kinderen en Jan's kleinkind­deren kunnen zijn. Paul liep meteen door naar de zaal, want Yvonne was aan het voetballen. Ze scoorde meteen en wij juichten mee met het hele team, inclusief de keepster die op blote voeten speelde. Het begin van naaktvoetbal?

Maar zij hadden tenminste een keeper. Is een doelman die afzegt omdat zijn verstands­kiezen worden getrokken (Sjoerd verstand?) geloofwaardiger dan een reservedoelman die naar de opera moet (Jan opera?)? En waarom kon Ché niet invallen? René, die toch al wat moe was, trok het gehate gele shirt in de eerste helft aan en moest vier keer vissen. De jochies waren balvaardig en leken in een systeem te spelen, waar wij niet zo'n vat op hadden. Verdedigend was het echter een rommeltje bij hen, hetgeen ons veel kansen en slechts twee goals (Erik en Patrick) opleverde.

De derde viel net niet in een ondertalsituatie (geel voor Erik), waarna Heumen in de uitval wel scoorde. De tweede helft liet op zich wachten, omdat Gerard de keepersbroek en -handschoenen moeizaam aankreeg, maar toen was hij ook alleen maar te verschalken met twee klotelobjes. Die vielen steeds op een lullig moment, namelijk als wij net een aansluitingstreffer hadden geproduceerd (Erik, Patrick, Erik; is een speler die drie keer scoort beter dan eentje die er twee maakt?). Ondanks vermoeidheid bij de tegenstander en bij vlagen zeer goed combinatievoetbal van onze kant kwamen we helaas niet meer langszij, 5-6 dus.

 

Dat riep weer allerlei vragen op: lag het gebit van de scheidsrechter naast zijn bril op het nachtkastje? Schoten we te weinig of juist te snel op het vijandelijke doel? Kun je tweehandig zijn als equivalent van tweebenig? En kun je dan zo snel een eikenhouten vloer leggen, zodat je 's avonds gewoon kunt futsallen? Uit welke kruiden bestaat hoestthee en ga je van minder roken meer hoesten? Genoeg ingrediënten voor een stevige nazit in Trianon, zou je zeggen, maar de delegatie was klein en zat er slechts gemiddeld drie bokbier lang. Een belangrijke vraag werd wel beantwoord: iemand, laten we hem Paul Zwartbalkje noemen, die niet in de gaten heeft dat zijn Einkaufwagen tegen een auto rolt en nietsvermoedend het Tatort verlaat is géén crimineel en zou nooit met EUR 600,= boete mogen worden bestraft. Paul is juist de eerlijkheid zelve, want toen hij ten onrechte een vrije trap kreeg toegekend door die tandeloze, blinde man gaf hij de bal zonder nadenken terug aan de tegenstander. Zo kan het ook in Nederland!

De hamvraag is: komen we na afloop niet meer in Trianon omdat we verliezen of verliezen we omdat we niet meer in Trianon komen na afloop? Discussie na de volgende pot, in Trianon.

Gerard