19 oktober 2004

Union - NECá 6-4

á

Geluk zit in een klein hoekje

Wie is er nu gelukkig? Dat zijn zo van die vragen die na twaalven, onder het genot van een goed glas bokbier, spontaan opborrelen in het caf╚. Is iemand gelukkig die al zijn ziel en zaligheid steekt in werk en carri╦re? Of iemand die kroeg en kerk verlaat om zijn leven louter te slijten als brave huisman? Maken mensen hierin bewuste keuzes of doet iedereen maar wat? Zelfreflectie en bewustzijn lijken toch een belangrijk middel om geluk te bereiken. Kan dat ook worden gezegd van onze wedstrijd tegen Union 3? We speelden een ongelukkige partij, waar we ons wel heel bewust van waren. Dat bewustzijn leverde misschien wat verzachting op voor ons humeur, maar we liepen nu ook weer niet uit pure gelukzaligheid door zoveel inzicht juichend het veld af. Ook naderhand konden we al reflecterend maar moeilijk vat krijgen op onze nederlaag. Zeker is in ieder geval, dat we tijdens de hele wedstrijd maar weinig geluk hadden. Kansen genoeg, maar steeds zat er net een vijandelijke voet of een vervelende vingertop tussen. Geen geluk hadden we ook met het ontbreken van Sjoerd, die wegens bevallingsperikelen thuisbleef, en de afwezigheid van invalkeeper Jan, die tijdens het herstel van een buikgriepje in een overmoedige bui zich heeft vergrepen aan een overdosis spruitjes. Ren╚ was zo edelmoedig om zich - als enige! - vrijwillig beschikbaar te stellen als vervanger. Ren╚ deed het best goed, maar kon niet voorkomen dat hij zes goals om de oren kreeg. Daar konden wij er maar vier tegenover stellen: puntertjes van Gerard en Erik, een droge knal van Patrick en een schot van Casper, met wat geluk in een klein hoekje. Te weinig, maar als Ren╚ de keeperskwaliteiten had van Sjoerd zou dat toch drie tegengoals hebben gescheeld. In feite hebben we dus met 4-3 gewonnen en mogen we helemaal niet klagen. En zitten we bovendien nog mooi nog tot twee uur in de kroeg te filosoferen en te relativeren, terwijl de carri╦rejagers en huismannen allang in hun nachtelijke periode van inactiviteit zijn gedompeld.

Kijk, dat is nou geluk hebben.