11 oktober 2004

NEC - SCE 6

 

Super

 

Als je iemand vertrouwt, wil je wel die spreekwoordelijke tweedehands auto van hem kopen. Een oud krakkemikkig blauw Fordje of een blinkende supersnelle rode Mazda. Het vertrouwen in onze ploeg is na de eclatante 7-1 zege op SCEzas zo groot, dat Patrick ongezien en tegen elk aannemelijk bod de wagens van iedere willekeurige ploeggenoot zou willen aanschaffen. Of de bolide van de afwezige Paulo daarbij is meegerekend weet ik niet, maar die is voor onze KNVB-man toch onbetaalbaar. En of Pat een motorrijbewijs heeft, weet ik niet.

Hij slalomde wel weer als vanouds door de vijandelijke verdediging heen met vier goals en twee assists als gevolg. De ene bal (tergend langzaam over de lijn rollend uit een penalty) was nog minder overtuigend ingeschoten dan de andere (bekeken tussen de benen van de keeper door). We speelden niet eens zo briljant, maar SCEzas kon de hoge plek op de ranglijst geenszins waarmaken. Ze acteerden gelijk Superman die van zijn paard was gevallen en zijn nek had gebroken.

Hoewel statisticus Erik anders beweerde was de ruststand toch echt 2-0. De derde goal ontstond uit een nieuwe uitgooivariant: Sjoerd smijt de bal tegen Caspers hoofd in de hoop dat die terugstuitert voor een rood-zwart-groene voet. Patrick was dit keer de gelukkige. We verdedigden wel zeer geconcentreerd en hadden pech dat we een ongelukkige goal tegen kregen. Patrick maakte met links (actie, actie!) aan alle onzekerheid een eind en liet daarna niet alleen Erik, maar ook René scoren, zijn eerste officiële NEC-futsaldoelpunt. Ga zo door, jongen! Casper frommelde nummer zeven achter de lang niet slechte SCE-doelman. Superman kreeg een hartstilstand en overleed op 52-jarige leeftijd.

Waar komt dat hernieuwde vertrouwen vandaan na het smadelijke 10-1 verlies van vorige week? Is het toch De Kloosterhof te Weurt, waar we ons met onze veelal katholieke achtergrond zo prettig voelen? Waar de een steeds zin heeft om mee naar voren te rennen en de ander glimlachend meeverdedigt? Of geven de resultaten bij het veldvoetbal een extra impuls? Erik had een stelletje Trekvogels met 5-0 van de mat geveegd en de vijf UniVV-ers raakten niet uitgesproken over hun heroïsche prestatie in Wekerom of all places: 1-2 tegen het tweede van het plaatselijke SDS. Waarschijnlijk is het toch de hand van Cruijff die ons via Patricks schouder de zegen geeft en ons onbewust technisch en tactisch bijstaat. Dat verklaart ook de grootse vorm waarin Patrick momenteel verkeert en de snelle gezezing van zijn teen. Alleen al hiervoor moeten we hem kiezen als grootste Nederlander aller tijden (Cruijff bedoel ik, niet dhr. Spierts of diens teen).

Volgende week weer naar De Kloosterhof, tegen Ui 3. Patrick komt met de auto's.

 

Gerard