5 oktober 2004

NEC 1 - Blauw Wit 3

Naaktvoetbal in Nijmegen?

Na afloop van de futsalwedstrijd NEC 1 - Blauw Wit 3 gonsde het van de geruchten: de KNVB zou een experiment willen starten in Nijmegen met naaktvoetbal. Aanleiding voor dit experiment zijn de teleurstellende prestaties van eerste elftallen zoals dat van NEC, dat afgelopen dinsdag de zoveelste nederlaag leed (1-10).

De meningen over de oorzaak van het verlies waren verdeeld, maar feit is wel dat enkele futsallers van Blauw Wit ex-spelers waren van het eerste elftal. De keeper, die vooraf zei dat hij geen keeper was, bleek dat tijdens de wedstrijd wel degelijk te zijn. De stemming na afloop was hoe dan ook ver te zoeken. Jan F. wisselde onder de douche traditiegetrouw Super-elf informatie uit met Erik v.G. en verdween spoorslags naar de universiteit om wat duistere zaakjes te regelen. Sjoerd S. voelde aan zijn vruchtwater dat een drinkgelag ongepast zou zijn en keerde huiswaarts, fluks gevolgd door Paul O. De rest besloot deze zoveelste negatieve futsalervaring om te zetten in positieve drinkenergie.

Gelukkig gloort er hoop voor het team. Op basis van informatie van een infiltrant in het team, Patrick S., heeft de KNVB enkele scenario's ontwikkeld om de spelvreugde van de spelers weer terug te brengen. Naaktvoetbal is daarbij een reÎle optie. Enkele kennissen van Gerard S. hebben ruime ervaring in naaktrecreatie en een waarnemer rapporteert dat Gerard S. zijn teamgenoten daar al deelgenoot van maakt. Binnen het team rijzen echter bezwaren van praktische aard. Zo kan men zich niet voorstellen dat het prettig voetbalt met vrijelijk bungelende ledematen. Men vreest zelfs slijtplekken op benen en onderbuik. Bovendien kan men zonder clubtenues heel moeilijk onderscheid maken tussen teamgenoten en tegenstanders. Misschien dat het ouderwetse lintje van de schoolgym hier uitkomst kan bieden. Tenslotte pijnigt men de hersens of men geheel naakt moet voetballen of dat futsalschoenen moeten worden getolereerd. Het naaktvoetbal mag zich in ieder geval nu al verheugen op brede belangstelling. De eerste contacten met John de Mol's nieuwe zender zijn al gelegd en met de verkoop van een futsalnaaktkalender biedt volop mogelijkheden om de clubkas te spekken. Evenwel leert een korte inventarisatie in een willekeurig horeca-etablissement dat deze nieuwe manier van spelen geen extra aantrekkingskracht genereert op potentiële vrouwelijke bewonderaars.

Een tweede manier op de spelvreugde te bevorderen is minder spectaculair, maar makkelijker te verwezenlijken. Binnen de club is het opgevallen dat de poule waarin NEC 1 speelt in naam wel dezelfde is als vorig jaar, maar dat er andere teams spelen. Ook teams met dezelfde naam hebben toch een andere samenstelling. De conclusie is daarom gerechtvaardigd dat het team van NEC niet slechter is geworden, maar de poule beter. Boze tongen spreken van een complot waarbij de bezwerende vinger in de richting wijst van de KNVB. Al evaluerend heeft het team van NEC daarom ook besloten om de doelen bij te stellen. Een voorlopige conclusie leert dat een meerderheid te vinden is voor een meerjarenprogramma: dit jaar degraderen, volgend jaar kampioen worden.

En dat zijn de naakte feiten.