28 september 2004

NEC - Kleurrijk Arnhem

Fluitjes en bitterballen

Ooit vroeg mijn bezorgde moeder aan onze tandarts of alcohol niet slecht voor de tanden was. "In grote hoeveelheden niet," zei de goede man tot teleurstelling van mijn moeder. Deze uitspraak in gedachten liet een derde van onze ploeg de vermoeide lichamen zakken op de gereedstaande barkrukken. Van het irritante meisjesdispuut geen spoor. Eerst werd de wedstrijd nog even doorgenomen, waarbij het uitgestelde diner bestond uit bitterballen en, uiteraard, nootjes. Dat we voor het eerst in de historie (?) voltallig aan de start kwamen, dat de tegenstander met vijf man begon, dat er geen scheids was, waarop Sjoerd aan de bar om een fluitje vroeg en dat Jan de fluit ter hand nam en onberispelijk floot.

Wederom speelden we geen beste wedstrijd, maar door gebrek aan kwaliteit en kwantiteit bij Kleurrijk, dat overigens in het wit speelde, liepen we gemakkelijk uit naar een 3-0 ruststand (Erik, Patrick, PaulO). Na twee snelle goals van Casper was het pleit beslecht, ondanks aanvulling uit Nieuwegein bij onze geachte opponenten. Gerard en Casper (twee) maakten het octet vol. Helaas kon de in grootse vorm stekende Sjoerd ook dit keer de nul niet houden, doordat we wat sloom verdedigden. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het houtwerk ons opvallend vaak ter zijde stond. Aan de andere kant misten we tal van opgelegde kansen en kon Ren net niet zijn eerste officile NEC-futsalgoal maken.

Ach, al dat gelul over voetbal. Bij de tweede Palm c.q. Koninck gingen we op belangrijkere zaken over: files, het dragen van stropdassen, de carrire van Gerard of het ontbreken daarvan, de bedrijfscultuur bij de KNVB, de onbegrijpelijke reclamespotjes van Ohra (http://www.ohra.nl/nl/), het missen van vliegtuigen naar Londen en de sfeer ven de Camden Markets aldaar (http://www.camdenlock.net/markets.html) .

Het praten en drinken en vooral het bestellen werd sterk gehinderd door een gemengd zangkoor, dat alle variaties van koffie en thee uitprobeerde. Daardoor werd het toch weer later dan gepland en misten we de smadelijke nederlaag van Ajax tegen Bayern Mσ__وڰ__?f۷җ_(h h)nchen. Maar ach, wie maalt daarom, Casper, Patrick en ik hebben inmiddels een heel gezond gebit.