26 mei 2004

Niumaga - NEC (vriendschappelijk)

DATA

"Maar 24 juli dan? Of de 31ste?"

"Juli? 31 juli?"

"Nee, 31 juni of is Casper dan nog niet terug?"

"Waarvandaan? Dodewaard? Trouwt zijn zus daar?"

"De zus van zijn vrouhouw! In Italië. Jongens, laten we het wel even centraal houden. Jij ook, Sjoerd! Sjoehoerd!"

"Hè? Palmpje graag. En de 17de kan ik niet. Heb ik een verjaardag."

De communicatie in het veld was op 26 mei bij hoge uitzondering een stuk beter dan daarbuiten, bij Trianon dus. Nou ja beter, effectiever en de lijntjes waren korter. Tegen het toch als lastig bekend staande Niumaga, dat bovendien in de competitie boven ons was geëindigd, combineerden we er lustig op los, afgewisseld door enkele briljante individuele acties en dito reddingen van Sjoerd. Halverwege de tweede helft mislukte een langdurige poging tot gallery play jammerlijk, waardoor we enkele malen met open ogen in het mes door de boter liepen, noem het maar zo. Verder niets dan lof voor het vertoonde spel, ondanks het gemis van PaulO (familiesportbijeenkomst), Jeel (restaurantperikelen) en nieuwe aanwinst René (voorbereiding op verhuizen). Het massaal thuisgebleven publiek was de grote verliezer; Porto-Monaco (3-0) was een oersaaie, voorspelbare wedstrijd. Nee, dan wij. Patrick scoorde met een lobje, Casper met links uit de draai binnenkant paal, Jan alleen voor de keeper rustig langs de paal, Gerard in de korte hoek, Paul hard via de onderkant van de lat en Erik met een venijnig puntertje. Plus die 10 (tien) andere goals, veelal uit een mooi uitgespeelde aanval. De hal in Dodewaard was trouwens sfeervol verlicht en droeg zeker bij aan het voetbalfeest, zoals de Bemmelse hal altijd bij voorbaat verlies doet vermoeden.

"Waarom wordt René niet onze nieuwe shirtsponsor?"

"Zetten we op onze borst: Fluit toch 'ns, man!"

"En als het een autoleasebedrijf was?"

"Liesbreuk? Kom naar onze garage!"

"Dat noemen we een oneliner."

"Wanlaainer?"

"Bestel nog even: 1 fluit, man en 2 Beffe Lond en een Sterdammertje."

"Wanneer is nou het bitterblowen?"

"13 juni."

"Dat is op een zondag!"

"Ja nou en? Beginnen we 's middags, kunnen de huisvaders PaulO en Erik ook eens dronken worden."

"Iedereen opschrijven: 13 juni afsluiting seizoen, 19 juni Kopfschmerzentoernooi, 26 juni toernooi van PaulO. Niet vergeten!"

"Paul, wij gaan, moeten morgen werken. Ga jij effe onderhandelen met André over shirtsponsoring. Hij zit achter bij het jongemeisjeskoor."