6 januari 2004

NEC - Sporting Metima  1-1

TWEE DOELPUNTEN OP DRIEKONINGEN

Laatst zag ik diep in de nacht op de Spaanse zender TVE een zaalvoetbal­wedstrijd tussen Boomerang en Partidos Nogwat. Tot halverwege de tweede helft, toen ik in slaap viel, stond het nog 0-0 en het leek er niet op dat er die nacht nog gescoord zou worden. De tactiek van beide ploegen bestond uit het behoedzaam, maar technisch verantwoord rondtikken van de bal, hopend op een gelukje of een briljante ingeving van de spits. Maar wij weten dat zaalvoetbalspitsen zelden ingevingen hebben, laat staan briljante. De tweede en laatste manier om tot een doelpoging te komen, was het mikken van ingooi of corner, beide een ouderwetse veldvoetbalinworp, op de voet van een medespeler, die dan meestal de bal hoog over het doel volleerde. Saai! Het waren niet alleen het tijdstip en het drankgebruik die mij in slaap susten.

Niet toevallig bespraken we in de auto op weg naar de futsalpot tegen Metima de mogelijkheid van een 0-0 einduitslag. Met dezelfde tactiek als die Spaanse ploegen moest dat mogelijk zijn. En zie, ook hier stond halverwege de tweede helft de brilstand nog op het scorebord. We kregen zelf nauwelijks kansen, maar gaven er ook weinig weg. Tot een Metimaas puntertje net langs een knie en de paal achter onze verbouwereerde goallie belandde. Moesten we opeens gaan aanvallen en risico's nemen, maar wel gedoseerd. Na veel vijven en zessen kwam door een onduidelijke actie van Jeel (zeker geen ingeving) de bal voor het vijandelijke doel, waar Paul zijn chocoladebeen ertegenaan zette: 1-1. Dit was ook de eindstand, ondanks enkele hachelijke momenten (o.a. bal binnenkant paal) en dankzij kunst- en vliegwerk aan onze zijde.

In Trianon bleek dat Paulo op 1 januari 2004 40 was geworden, hetgeen felicitaties en een rondje opleverde. Opvallend was dat Paul geen nootjes wilde en Erik zich ontpopte als de man die Paul in navenant klassement naar de kroon gaat steken. Later bleek Gerard jarig te zijn (wel felicitaties, geen rondje, wel feestje) en werd het, mede door toedoen van enkele spelers- en andere vrouwen nog een gezellige avond. Wat mij betreft mag Driekoningen worden omgedoopt in Vijf-of-misschien-wel-zes-Konincken.