12 december 2003

NEC-Eendracht 2-8 (of 3-8, dat weet ik niet meer)

NEC1 kansloos onderuit

Grootstal - Zelden zal NEC zo sullig de boot zijn ingegaan als vrijdag 12 december 2003 tegen Eendracht '30 2.

Alhoewel het krachtsverschil tussen de beide elftallen in wezen niet groot is, is de mate van tactisch vernuft dat blijkbaar wel. Toch vreemd, zeker als je bedenkt dat het in september van dit jaar nog 9-3 voor ons werd en die jongens toen voor het eerst kennis maakten met een plofbal. wat trouwens niet waar is, want dat waren die gasten van Quick 5, maar dit terzijde, laat de mythe maar voortbestaan.

We citeren uit de Verzamelde Werken van G. Schaafsma, huisdichter en tevens furore makend in de Nootjescompetitie, waarvoor nog onze welgemeende felicitaties (de 25 kilo Japanse Mix wordt u, als snelste stijger van de maand, zo spoedig mogelijk toegezonden):

Zo slecht speelden ze ook niet, maar het was allemaal een tempootje te laag, waardoor we veel ballen onderschepten en tamelijk comfortabel een 9-3 zege konden boeken...Maar als de concentratie goed is ben je al bijna spekkoper. (Uit: Eendracht-Nec1 3-9 van 9-9-2003).

De rollen leken in bepaalde opzichten omgedraaid. En we hadden niet eens een goede smoes voorhanden. Of het moest zijn dat Paul 'Nootjes' van der Heijden en Gerard "Ook Nootjes" Schaafsma zonodig een uur van tevoren nog moesten gaan tennissen (uitslag onbekend) en Jeel 's middags 3 uur aan een stuk had staan snookeren (uitslag 3-2 (winst)).

We moeten die wedstrijd in Malden tegen Juliana de komende wedstrijden maar voor ogen houden: als dode mussen en diep op eigen helft verdedigen maar als agressieve haviken eruit. Dat had Eendracht dan toch maar goed van ons afgekeken.

doelpuntenmakers: Gerard 1 Eric (?) 1

Jeel

ps Sjoerd, als ik het web op ga heb ik geen problemen met de site (wat heb jij voor computer, een Commodore 64 of zo?)