28 oktober 2003

Union3 - NEC1  5-6

 

NEC EN PUBLIEK GROTE WINNAAR

 

Half zeven 's avonds is een tijd om met je fris gewassen kinderen naar Sesamstraat te kijken, een glaasje port te drinken in afwachting van een copieus diner of voor mijn part nog steeds in de kroeg of de file te zitten. De stramme spieren intensief gebruiken is wel het laatste waar je op dat tijdstip aan denkt, laat staan doet. Zeker niet op onze leeftijd. Dat hebben ze bij de KNVB afdeling futsal niet begrepen, zoals er wel meer onbegrijpelijks is aan die organisatie. Dat ze ooit Patrick in dienst hebben genomen en hem slechts voor een half jaar onbetaald verlof hebben gegeven. Of dat ze Advocaat nog steeds handhaven als bondscoach, terwijl er 16 miljoen kenners staan te popelen om De Boer en Kluivert uit Oranje te gooien. Of dat de buitenspelregel gehandhaafd wordt en de anti-op-de-keeper-terugspeelregel in het huidige futsal. Voor dat laatste heeft Sjoerd trouwens een goed initiatief genomen door een vaag figuur bij NEC te vragen in een vage vergadering hier iets vaags over te zeggen. Kon Sjoerd lekker komen ballen. Om half zeven.

 

Na 10 seconden had Union hem er al in liggen, de bal in ons doel, en enkele minuten later nummer 2. Wij droomden nog van Pino en meneer Aart en de gemiddelde snelheid van 49 km/h op het traject Amsterdam-Nijmegen. Gelukkig was Erik goed uitgerust van een weekje Zandvoort en had hij geoefend om een bal via een duin te schieten. Onze verdediging was echter de spreekwoordelijke geitenkaas en Sjoerd hanteerde de grote rasp. Dat we bij rust slechts met 3-4 achterstonden was een klein wonder en te danken aan onachtzaamheid, onwetendheid en on... (wat was de derde van de drie O's?) van de Unionverdediging, waarvan Gerard en Casper profiteerden. De virtuele thee deed ons goed, er kwam een rustige bevlogenheid over ons en goed combinatievoetbal, hoewel de 4-4 van Erik op aangeven van Jeel lang op zich liet wachten. Dat kan niet worden gezegd van de vijfde Uniongoal, die ontstond na een scheidsrechterlijke dwaling en een amateuristische reactie hierop van onze kant. Een gelijkspel hing in de lucht, maar Casper wachtte slim met scoren tot vlak voor tijd. Nog slimmer was dat hij het tweemaal deed, op vrijwel identieke wijze: op links met de rug naar het doel, rechtsom draaien en met links hard en laag inschieten (6-5). Daar hielp geen lieve moedertje meer aan.

 

Sesamstraat was inmiddels afgelopen en de files opgelost. We dronken nog een palmpje, waarbij we Paul behoorlijk misten. toen ik thuiskwam was de port op.

 

Gerard

 

 

 

 

 

Naschrift:

 

Hartelijk dank Gerard O. voor het rap ingediende verslag van de wedstrijd.

Vooral gezien je huidige mentale staat waarlijk een bijzonder knap staaltje

(zie spelerspagina).

Waarbij Jeel nog even wil opmerken dat de hoofdoorzaak van alle ellende

natuurlijk niet de anti-op-de-keeper-terugspeelregel is, noch een rasp of

geitenkaas, maar de debiele beslissing van de KNVB de gewone bal te

vervangen door een plofbal. Alhoewel de goals er gisteren lekker inploften,

zorgt dit ronde gedrocht toch vooral voor ergenis. De snelheid van de bal,

waarmee je zoveel kunt doen omdat de energie ervan direct omzetbaar is, is

geheel verdwenen. Dat is voor Sjoerd natuurlijk een voordeel. Althans, dat

zou het moeten zijn, maar net bij hem is daar natuurlijk weer niks van te

merken. Hoe dan ook, kan die vage kennis van Sjoerd, op die vage vergadering

daar eens niets vaags over vragen of opmerken? Of ie niet kan zeggen dat het

een kutbal is om mee te spelen en dat er op deze manier net zo goed met een

Medizinbal gespeeld kan worden, of eventueel met een volle stofzuigerzak. En

dat ie gelijk even vraagt welke malloot dit ooit verzonnen heeft.

 

Ik heb gezegd, Jeel