13 oktober 2003

Jonge Kracht - NEC1  1-1

 

Vanavond werd het 1-1 tegen Jonge Kracht 1. Maar het had volgens Paul ook 5-5 kunnen zijn.

Bijzonderheden:

- Sjoerd heeft nieuwe handschoenen, oranje, maat XXL oversized. Dit heeft hem een rib uit zijn lijf gekost en hij moet nu wachten op zijn salaris om nieuwe voetbalschoenen voor buiten aan te schaffen

- de rugnummers van Jonge Kracht (tussen de 61 en 78) maakten veel indruk maar zorgden niet voor verwarring.

- Casper scoort zijn eerste doelpunt dit seizoen: via een been van de tegenstander rolt de bal (tussen de benen door van de keeper) in de goal.

- Uni zvv 3 is de waterfles kwijt en Brakkenstein 2 voetbalt met een meevoetballende keeper

- Paul heeft zich verdiept in de spelregels van het futsal: Uit de aftrap mag direct worden gescoord en een intrap in eigen goal levert een hoekschop op voor de tegenpartij.

- naast de nootjes werd de 40e verjaardag van mij in Trianon kracht bijgezet met een schaal vol met bitterballen!

groeten

Erik

 

NEC VANUIT GESLOTEN VERDEDIGING NAAR ZELDZAME REMISE

 

Op Jeels site heb ik vergeefs gezocht naar verslagen van eerdere potjes tegen Jonge Kracht. Ik wilde niet weer beginnen met de constatering dat het adjectief 'jonge' al jaren geleden bij onze tegenstander geschrapt had kunnen worden. Die kerels waren allemaal ruim boven de 30, respectievelijk krap boven de 60. Net als wij. Volgens de 39-jarige Erik was hun rugnummer hun geboortejaar, maar het leek me eerder hun leeftijd: 59, 60, 61 ... Dan waren wij allemaal broekies, vooral Sjoerd. Dat klopt dus wel. Kracht hadden ze wel, hoewel niet zorgwekkend veel, maar gepaard aan een zekere boerenslimheid waren deze Bemmelaars in Weurt een lastig te bespelen tegenstander. Eentje poortte ons (lees: mij) steeds met een paar grote kansen tot gevolg, maar vooralsnog doelloos. Eerst was de beurt aan Casper. Ik citeer Erik uit de mail: "Casper scoort zijn eerste doelpunt dit seizoen: via een been van de tegenstander rolt de bal (tussen de benen door van de keeper) in de goal". Daarvan is geen woord gelogen. Helaas kwam Kracht voor de pauze niet alleen spreekwoordelijk langszij. Na de rust golfde het spel op en neer met kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Sjoerd moest nog wel in een uiterste krachtsinspanning de bal van de lijn trappen en een keer werd hij geassisteerd door een attente ploeggenoot. Een futsalpartij die in 1-1 eindigt, dat komt alleen op het hoogste niveau voor. Zouden Patrick dan toch niet missen? Er werd in ieder geval goed meeverdedigd ... En er waren ook meer bitterballen per persoon beschikbaar die in Trianon werden aangerukt ter ere van Eriks 40ste verjaardag!

Gerard