9 september 2003

Eendracht - NEC1  3-9

 

NEC OP SPREEKWOORDELIJKE KOUSENVOETEN NAAR DE WINST

 

Het bleek toch niet het 30ste team van Eendracht te zijn dat dinsdag tegenover ons stond, maar het zesde of het negende of zoiets. Zo slecht speelden ze ook niet, maar het was allemaal een tempootje te laag, waardoor we veel ballen onderschepten en tamelijk comfortabel een 9-3 zege konden boeken. Dit ondanks de gebreken in het team (Jan, Jeel en Cas) en van enkele teamleden, waardoor we in feite op halve kracht speelden. Maar als de concentratie goed is ben je al bijna spekkoper. En als er een team staat met spelers die voor elkaar willen vechten, vuil werk willen opknappen en/of een stapje extra willen zetten. Dan wordt er vrijgelopen, de bal aan een medespeler gegund die er beter voor staat en een ongekende spelvreugde gegenereerd. Hier kan Oranje nog een puntje aan zuigen. Maar zij hebben geen Paul O., die zich in de eerste weken heeft opgeworpen als het bindmiddel van de ploeg. Jammer voor hem dat de assists niet meer worden bijgehouden, want hij zou hoog op dit virtuele lijstje

staan. Nu konden Patrick en Gerard er ieder respectievelijk op hun beurt persoonlijk drie intikken, de andere Paul twee, waarvan één na een combinatie met zijn tennisdubbelpartner, en wipte Erik nummer 9 binnen. Sjoerd had ongetwijfeld een paar ballen meer gepakt als hij niet zo'n vreselijke last van zijn enkel had gehad. Het voordeel was wel dat we nu tijdens de warming-up niet ongegeneerd op het doel gingen rammen, maar het one-touch-voetbal oefenden, waar we later nog veel plezier van hadden.

Al met al een vrolijke avond die wat in mineur eindigde, omdat Patrick en Erik tot elkaar veroordeeld waren in Trianon. Maar misschien is het toch nog een hilarische avond geworden.

 

Gerard

 

Nawoord door P. Spierts:

 

en een hilarische avond werd het zeker, want de traditionele palm en nootjes-3e helft werd onverwacht toch nog een latertje. Allerminst in de laatste plaats met dank aan de komst van, laten we zeggen onze held op dit gebied: ons aller André.

Natuurlijk moest hij zoals zo vaak uiterlijk twaalf uur thuis zijn, maar het siert de man dat hij nog steeds zichzelf is gebleken: het werd half drie. We mochten zelfs de muziek bepalen en maar liefts 3 'laatste ronden' meemaken.

Trianon werpt zich hiermee wel erg duidelijk op als nieuwe hoofdsponsor.