3 september 2003

Quick5 - NEC1  3-18

 

Plofbal? Wat is een plofbal? Het groepje in het blauw geklede Quickers keek wat hulpeloos naar de bejaarde scheids en onze aanvoerder Paul. Dat wordt dan de eerste keer dat we met zo'n ding gaan ballen, zei hun aanvoerder, blijk gevend van maagdelijkheid betreffende de edele futsalsport.

En wij? Wij werden ter plekke in slaap gesust en het gebrek aan concentratie droop van ons zevenen af in de eerste minuten. De onorthodoxe speelwijze van Quick bracht ons in verwarring met twee snelle tegengoals tot gevolg, Jan in het doel achterlatend als een jonge vader wiens vrouw zojuist van een vijfling is bevallen. Hun doelman was toevallig veruit de beste Quickspeler en stopte in het begin alles wat los en vast zat (het schijnt dat hij zelfs een paar oude voetbalsokken heeft hersteld). Tot Paul zijn verantwoordelijkheid nam en driemaal onverbiddelijk scoorde. Voor rust deden Gerard en Jeel nog een duit in het zakje, zodat er in de pauze toch een geruststellende 5-2 op het scorebord stond.

En toen was het snel gepiept. Erik scoorde een zuivere hattrick, later nog eenmaal en werd topscorer. Patrick moest lang wachten op zijn eerste competitietreffer, maar frommelde er uiteindelijk nog drie in. Gerard rondde twee aanvallen van dichtbij af, Paul O. smaakte het genoegen zijn eerste twee NEC-goals te fabriceren, de laatste een mooi bekeken schot vanaf de middenlijn. En Jeel, Jeel toverde als vanouds en verrukte vriend en vijand met een lob van heel dichtbij en een slalom, balletje onder de voet, afgerond met een heus stiffie. O ja en die grote blonde maakte een degelijk eigen doelpunt. Hebt u meegeteld? Achttien inderdaad.

Jan verrichtte nog één redding, maar de rebound werd alsnog tot doelpunt gepromoveerd. Toen moest Jan snel naar huis voor je weet maar nooit. Hij trok helemaal wit weg, hoewel Patricks GSM ging (Sjoerd kon het smsje van Jeel niet geloven).

En nu geef ik woord aan Paul en Patrick die een korte samenvatting geven van het interessante gesprek na afloop in Trianon. Trefwoorden: kleutertest, Westmalle.

 

Gerard