3 februari 2003

NEC - Mandibakdipandipandibakdiman  8-1

 

NEC HEEFT STIJGENDE LIJN TE PAKKEN

 

Zijn flikkers anders dan nichten? Hoe herken je een relnicht tussen homo's? Zijn homo's goed in worstelen en zwemmen en moeten ze bij de Olympische Spelen bij de vrouwen meedoen? Een andere vraag: zijn krakers lui en hebben ze geen zin om huur te betalen?

Mooi om te merken dat de zaalvoetballers van NEC 1 zich ook met maatschappelijke problematiek bezighouden. Niet alleen maar dom achter een bal aanrennen en na afloop bier zuipen en seksistische grappen maken, nee, verder kijken dan de lijnen van het veld, zaken in een context plaatsen en de samenleving een duwtje in de goede richting geven.

 

Tussendoor speelden we een potje voetbal tegen onze Molukse vrienden, die niet verder dan satoe (= 1 in het Maleis) hoefden te kunnen tellen in verband met hun gebrek aan scorend vermogen. Wij hadden onze topscorers thuisgelaten en verdeelden de acht doelpunten eerlijk over twee helften en iets minder eerlijk over de spelers. De mannen met de nieuwe schoenen scoorden het meest, hoewel Jeel slechts uit zijn oude sloffen raak schoot. Vreemd genoeg kreeg Jan geen blaren van driemaal scoren, maar hij klaagde wel over lage rugpijn en vermoeidheid door een te lange nachtrust.

 

Voor Erik bleven we in de cantine van de Weurtse sporthal nog wat Palm drinken, zodat we op de terugweg van de gladheid niets hebben gemerkt. In Café de Cantine kwamen we tot de conclusie dat De Karseboom een leuk etablissement is om langs te fietsen. Of Paul nog tot een genuanceerder beeld hieromtrent is gekomen, is te lezen in de volgende Blik.