12 december 2002

NEC BINDT OOK QUICK AAN ZEGEKAR

NEC DOMPELT QUICK IN ROUW

NEC IN OVERWINNINGSROES

Deze krantenkoppen gingen als zoete broodjes over onze stamtafel in Café de Cantine na de inderdaad indrukwekkende prestatie van NEC 1 in de Henny Huismanhal. Er had ook 'SCHAAFSMA BETAALT TOL VOOR DRANKGELAG' kunnen staan, want het nadeel van extreem vroeg in de avond futsallen is niet alleen dat vaders en yuppen moeite hebben op het aanvangstijdstip hun ranke lijven in het rood-groen-zwart te hebben gehesen, maar ook dat de zuivere drinktijd fors toeneemt. Ik neem aan dat Casper, Sjoerd en vooral Paul ("Doe mij maar twee Palm.") het donderdagochtend ook niet gemakkelijk hadden.

Nu was er wel alle reden om feest te vieren, want de sympathieke jongens van Quick hadden we met 13-1 ouderwets van de mat gespeeld. Hier dient vermeld te worden dat deze zes knapen voor het eerst een competitiewedstrijd samen speelden. De oude ploeg bestond uit Iranese vluchtelingen, die een dag eerder door die vuile LPF-ministers ons land uitgezet waren. De straatvoetballers die we nu tegenover ons hadden konden de bal heel aardig onder de voet meenemen en enkele andere trucjes uitvoeren, maar daar win je geen futsalwedstrijd mee, zeker niet tegen zo'n ervaren ploeg als de onze. Na de snelle 1-0 van Erik, die onder toeziend oog van zijn twee zoons en bij afwezigheid van André, weer scoorde, kwam Quick weliswaar verrassend op gelijke hoogte, maar hiermee was hun kruit verschoten. De 4-1 ruststand was een logisch gevolg van het krachtsverschil. Milan en Jari hadden het daarna druk met het bijhouden van de stand, omdat Patrick op schot kwam. Maar liefst negen keer lieten we het net nog bollen en na afloop leerde een simpel rekensommetje hoeveel onze spits er had gemaakt: totaal 13 minus Casper 4, minus Erik 2, minus Gerard 1= 6. Hierbij een compliment aan Irma die als een volwaardige echtgenote haar Patrick de kans gaf te futsallen door haar eigen afspraak te verzetten. Chapeau! Dat Patrick en ook Erik niet aan het feestgedruis na afloop mochten meedoen, moet nog eens ernstig met hun achterban worden doorgesproken.