20 november 2002 

Bemmel - NEC† 6-6

 

Men neme

een iets te kleine bal,

een zaal met gladde vloer,

een stelletje fanatieke boeren uit Bemmel,

een matig scheidsje en

een door twee klinkende overwinningen in slaap gesust en lichtelijk aan zelfoverschatting lijdend NEC-team,

zie hier de ingrediŽnten voor een rommelig potje futsal, dat geen winnaar verdiende. Terwijl Oranje van de Duitsers won, leken wij in de eerste helft in Bemmel in ons hoofd meer bezig met leuke krantenkoppen, bok- palm- en ander bier en duimen op voorhoofden dan met bal en tegenstander. Die Bemmelaars konden aardig voetballen en met name de nummer 4 was een ware plaag voor onze broze defensie. In een mum van tijd stonden we met 4-0 achter na veel interne communicatieproblemen van onze kant en een tussen-lies-en bovenbeen-blessure van Jan. Gelukkig kon Paul voor rust nog tegenscoren uit een eindelijk gelukte combinatie.

"We moeten uit een ander vaatje tappen", sprak Sjoerd terecht, maar we wisten niet of hij dit zei als mens, als keeper, aanvoerder, coach of als jongen uit Dieren die zijn huis nog niet heeft verkocht. Het had echter wel resultaat. Omdat Patrick maar niet scoorde en Andrť afwezig was, nam Erik het voortouw en bracht ons terug in de wedstrijd met twee treffers. De vijfde Bemmelse treffer kwam min of meer uit de lucht vallen, maar kon ons niet deren. Casper maakte 5-4 en even later begon Erik aan een indrukwekeknde solo. Na een slalom langs verbouwereerde tegenstanders kon hij door een loop(!)actie van Patrick de bal voor het doel vrijmaken en steenhard in het doel jagen. De koek was nog niet op. Paul maakte een klassieke eigengoal door een harde voorzet van dichtbij achter Sjoerd te werken en vlak voor tijd zette Erik de kroon op een prima tweede helft. Hij schoot tegen de lat en op miraculeuze wijze verdween de bal via de rug van de robuuste keeper in het doel: 6-6.

Koud in de kleedkamer brandden we alweer los:

NEC TOONT VEERKRACHT

NEC OOK MENTAAL STERK

VAN GINKEL HEEFT HET OP ZIJN HEUPEN

VAN GINKEL VOORKOMT UITGLIJDER NEC

NEC HEEFT HET NIET MEER IN EIGEN HAND.

Maar de eigenlijke oorzaak voor het puntverlies was natuurlijk de blauwe aanvoerdersban met 'CAPTAIN' erop. Met de groene 'AANVOERDER' was dit nooit gebeurd. Of was Sjoerd zijn wonderpen vergeten?

 

Gerard